Gönderen Konu: Nikon D3S dijital SLR fotoğraf makineleri NASA'da  (Okunma sayısı 2248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Nikon D3S dijital SLR fotoğraf makineleri NASA'da
« : Aralık 29, 2009, 11:49:07 »
 NASA'dan Nikon D3S DSLR fotoğraf makinesi siparişleri : Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın fotoğrafçılık işlemlerinde kullanmak üzere Nikon'dan on bir adet Nikon D3S dijital SLR fotoğraf makinesi ve yedi adet AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED lens siparişi verdiği açıklandı. NASA tarafından sipariş edilen Nikon D3S dijital SLR fotoğraf makineleri ve AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED lenslerin Uzay Mekiği'nde ve Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki fotoğraf çekim işlemlerinde kullanılacağı belirtildi. Ürünlerin hiçbir özel modifikasyona tabi tutulmadan olduğu gibi kullanılacak olmaları Nikon D3S DSLR fotoğraf makinelerinin ne kadar esnek çekim yeteneklerine sahip olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Nikon fotoğraf ekipmanları
NASA tarafından sipariş edilen Nikon fotoğraf ekipmanlarının Uluslararası Uzay İstasyonu'nda hâlihazırda mevcut olan Nikon D2XS dijital SLR fotoğraf makineleri, NIKKOR lensler ve Nikon Speedlight flaşlarla birlikte kullanılacağı ifade ediliyor. Nikon'un, son derece dayanıklı fotoğraf makineleri ve NIKKOR lenslerini geliştirme ve üretme konusunda NASA ile işbirliği uzun yıllara dayanıyor.

Nikon D3S dijital SLR fotoğraf makinesi ve lensler
Kasım 2009 tarihinde tanıtımı yapılan Nikon D3s dijital SLR fotoğraf makinesi Nikon'un FX-format dijital SLR modellerinin amiral gemisi niteliğinde. Nikon D3S dijital SLR kamera Nikon'un geliştirdiği 36.0 x 23.9mm boyutlarında yeni CMOS görüntü sensörüne ve ISO 200 - ISO 12800 ışık hassasiyet değerlerine sahip. AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED lensler ise maksimum f/2.8 diyafram aralıklı 14mm odak uzaklık değerini sunan dünyanın ilk ultra geniş açılı lensleri olma özelliğini taşıyor.

Nikon fotoğrafçılık ürünleri uzayda
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA uzayda bugüne kadar Nikon ekipmanlarını kullanarak 700.000 adetin üzerinde fotoğraf çekti. Nikon'un kullanıldığı sıra dışı ortam sadece uzay değil; Nikon cihazları Antarktika'daki gözlem ve keşif işlemlerinde de kullanılıyor.

http://www.letsgodigital.org/tr/24291/nikon-d3s-slr-fotograf-makinesi/
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Nikon D3S dijital SLR fotoğraf makineleri NASA'da
« : Aralık 29, 2009, 11:49:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Nikon D3S dijital SLR fotoğraf makineleri NASA'da
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2009, 12:28:49 »
Hoş.

Gerçi şu anda üstünde çalıştığım cihazda da benzer bir sensör kullanılıyor. Işığa hassasiyeti o kadar yüksek ki, diyaframı sonuna kadar kapatmak gerekiyor sürekli :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2009, 13:26:23 »
Hoş.

Gerçi şu anda üstünde çalıştığım cihazda da benzer bir sensör kullanılıyor. Işığa hassasiyeti o kadar yüksek ki, diyaframı sonuna kadar kapatmak gerekiyor sürekli :)

Alper , shutlama hızını arttır ve iso değerini 100 e düşür ozaman diafamı çok kapatmana gerek kalmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2009, 13:35:51 »
Elimin altında sihirli bir menü olsa yapacam :) Ama daha yok malesef, zaten şu anda interface ile uğraşıyorum. Shutlama hızını arttır demek benim için "sensöre daha hızlı clock gönder" anlamına geliyor mesela :D Ya da reset hızı ile oyna vs.

Sensör hakkaten güzel. 14MP, full frame. Ama greyscale ne yazık ki, renkle işimiz olmaz :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2009, 17:10:08 »
Hayırdır Alper yüz tanımlama sistemleri üzerinde çalışıyorsun galiba :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2010, 09:17:06 »
Kemal abi güzel paylaşım Nikon'u tanımayanlar için Teşekürler.

Benim kullandığım D3 ile D3S arasında çok az ama zıt  farklılıklar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2010, 00:29:51 »
Kemal abi güzel paylaşım Nikon'u tanımayanlar için Teşekürler.

Benim kullandığım D3 ile D3S arasında çok az ama zıt  farklılıklar var.
  Nikon'u tanıtmak büyük gururdur.  ;)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2010, 03:31:56 »
Bende sony' i tanıtacam