0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yasemin Hanım bugün formunda. Bizi bilgi bombardımanıyla yükseltiyor. Yasemin hanım öğretmen misiniz yoksa ?1997 yılında ABD'den Ruki arkadaşım bana Birleşik Devletlerdeki trafik yönetimi, kurallara uyum, eğitimle ilgili bir çok bilgi olan bir kargo göndermişti. O sıralarda web sitesi az olduğu ve ben web sitesi yaptığım için bana bunları göndermeyi tercih etmişti. Ama yoğun vize ve finaller derken bir türlü bunları çevirip webw koyamamıştım.Şimdi onun [url=http://www.ruki.org]www.ruki.org[/url] diye bir sitesi var. Ama trafik konusunda bir şey yoktu son baktığımda. Olmazsa bir ara bu materyalları çevirip sizinle paylaşabilirim.[/quote]Alper bey bilgiler paylaşıldıkça güzeldir. Öğretmen değilim. Keşke olsaydım. Ülkesini seven, İnsanları seven haksızlıklara tahammülü olmayan, Üniversite mezunu bir çocuk annesi idealleri ile yaşayan, Otomatik vitesli arabaları asla sevmeyen bir bayanım:))
Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler Yasemin Hanım.[/quote]Rica ederim. Yazımı okumak lÜtfunda bulunduğunuz için ben teşekkür ederim. Bilgi dağarcınıza bir mikron dahi olsa fayda verdiysem ne mutlu bana!
teşekkürler[/quote]Ben teşekkür ederim.
Üç sene önce ailemle tatile giderken Afyon girişinde yol çalışmaları vardı. Şİmdi transit olan yol o zaman henüz yeni yapılıyordu ve trafik yan yoldan şehrin içine veriliyordu. Ana yol dönerek geliyor ve bir andan karşınıza yolun bittiğini ve sağdaki toprak alana girmenizi gösteren bir ok çıkıyor. Ana yolun devamı çalışma yapılan yola doğru gidiyordu, ama yolun kapalı olduğuna dair işaretler ve zorunlu olarak yolun sağına gidilmesini isteyen oklar vardı. Ancak yapılan transit yol üzerinde de petrol istasyonları ve jandarma olduğundan bu yol açıktı. Girip çıkan araçlar vardı. Sağa giden yol topraktı. Ayrıca tam yol ayrımında hediye eşya satan bir mağaza vardı ve onun otoparkı da yol gibi topraktı. Toprak yol bu otoparkı geçip tek şerite iniyor ve ileride yeniden asfalt oluyor.Aracı babam kullanıyordu ve buraya gelince yavaşlamaya başladı. Hatta bir an yolun neresi olduğu konusunda tereddüt yaşadığını anladım. Aynı anda arkadan gelen bir otobüs bize çarptı. Neyse polisi çağırdım. Polis geldi tutanak hazırlanıyor. Bizim açıkgöz otobüs şöförü, bizim onu hızla sollayıp bir anda önüne geçtiğimizi sonra da yol çalışmasını görünce ani fren yaptığımızı söyledi. Kenardaki mağazadan gelen görevli arkadaş bizim yola gelirken yavaşladığımızı gördüğünü ama otobüsün hiç yavaşlamadan gelip son anda fren yaptığını ama bize çarptığını söyledi. vs.vs. Ben polise yolun işaretlemesinin yanlış olduğunu, asfalt yolun açık olduğunu, işaretle gösterilen toprak yolun ise mağazanın otoparkına gidiliyormuş gibi durduğunu söyledim. Polis bana yolun gayet açık olduğunu kusuru bulunmadığını söyledi. Ben yol kusurunu da rapora işlemesi konusunda ısrar ettim. Bana ne iş yaptığımı sordu. Avukatım dedim. Ondan sonra kroki çizip bizi jandarmaya yönlendirdi. Otobüs gitmeden ben kamerayı kapıp hasarlarımızı ve yolu çekmeye başladım. Polis arkadaş bunu da gördü. Bana gelip hasarın az olduğunu, adamın arkadan çartığı için asli kusurlu olduğunu raporu böyle tutacağını söyledi. Ben zaten durum böyle ama yol dada kusur var diye ısrar ettim. Suratında " yahu daha ne istiyorsun, işin mi yok " gibi tuhaf bir gülümseme oluştu.Velhasıl bir ay sonra kaskodan gelen trafik raporunun bir suretini istedim. Klasik bir arkadan vurma raporu düzenlemişti. Çizdiği krokiye göre yolun hiçbir kusuru yoktu. İşte bu hususu değiştirmemiz gerekiyor aslında. Devleti zarara ortak etmek için değil. Devletin bizi cahil sürücülere, cahil müteahitlere öldürtmesini engellemek için. Çünkü bu yolların başka türlü düzeleceğine inancım yok.[/quote]Bulunduğum semt'te o kadar ivedi bir şekilde asfaltlama çalışmaları varki. Bütün çukurlarını, tümseklerini, kasislerini gözüm kapalı bilirim. Yollar yapılıyor ay ne iyi diye sevinmiştim! Bir ne göreyim. Eskisinden de kötü olmuş. Boşuna caba, boşuna masraf, boşuna insanlara trafik eziyeti...Seçimler yaklaşıyor ya maksat yo yapımı falan değill!