Gönderen Konu: Laptop tarih oluyor  (Okunma sayısı 1465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Laptop tarih oluyor
« : Aralık 29, 2009, 11:29:50 »
 İşte Apple’ın yeni mucizesi

Son 11 yılda teknoloji alanının en parlak markası haline gelen Apple şimdi de bildiğimiz laptopları tarihin tozlu sayfalarına gömecek yeni bir icatla dünya arenasına çıkmaya hazırlanıyor. iSlate’de klavye ve mouse yok... Her şey dokunmatik...

iPod ve iPhone ile tüm dünyada teknoloji devrimi yaratan Apple, şimdi de dizüstü bilgisayar teknolojisini baştan aşağı değiştirecek yeni bir icatla gündeme damgasını vurmaya hazırlanıyor. İngilizce’de “yazı tahtası” anlamına gelen “slate” kelimesinden esinlenerek iSlate markasıyla piyasaya sunulacak olan bilgisayar, dizüstü bilgisayar teknolojisini baştan aşağı değiştirecek. Bu yeni bilgisayarın en büyük özelliği tamamen dokunmatik olması. Yani klavye ve mouse kullanmaya son veriyor. Yazıyı ekranında beliren dokunmatik klavye ile yazıyorsunuz.

26 Ocak’ta açıklanacak

Bazı kaynaklara göre 12, bazılarına göre ise 9.6 inç ekrana sahip olacak bilgisayar yüksek hızlı internet bağlantısı için Wi-Fi ve 3G teknolojilerini destekleyecek. Özel işlemcisi sayesinde 5 saat gibi diğer laptoplara oranla çok daha uzun batarya ömrüne sahip olması bekleniyor. İnce kasası ile ağırlığının da 1 kilonun altında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşletim sisteminin de daha önce iPhone ya da iPod kullanan biri için çok kolay bir kullanım sunacağı belirtiliyor. Fiyat aralığı ise 500 ile 1000 dolar arasında. Spekülasyonlara son verecek resmi açıklama ise 26 Ocak’ta San Francisco’daki teknoloji fuarında Apple’ın dahi CEO’su Steve Jobs tarafından yapılacak.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

* 7-10-12 inç ekran

* Wi-Fi / 3G

* 64 GB hard disk.

* 1 kg

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Iste_Applein_yeni_mucizesi&Newsid=278696

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Laptop tarih oluyor
« : Aralık 29, 2009, 11:29:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Laptop tarih oluyor
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2009, 11:33:33 »
Teşekkürler Kemal Bey.

Dokunmatik ekranlarada zorla insanı alıştıracaklar. Kısa sürede görür, dokunur, inceleme fırsatımız olur umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2009, 11:37:23 »
Microsoft'un Tablet PC başarısızlığınından sonra Apple yavaştan alıyor, oldukça akıllıca :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2009, 11:58:18 »
Microsoft'un Tablet PC başarısızlığınından sonra Apple yavaştan alıyor, oldukça akıllıca :)

+1 :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2009, 17:18:14 »

Windows framework yazmaktan böyle işlere bakmaz oldu galiba.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2009, 17:24:22 »
Beceremediklerini anlamışlardır belki :D Windows CE de yakında güme gidecek, demedi demeyin :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2009, 17:33:29 »
Beceremediklerini anlamışlardır belki :D Windows CE de yakında güme gidecek, demedi demeyin :D

Winmo 7.0 ile touch screen konusunda epey bir ilerleme olacağına dair bir söylenti var ama gelmeden göremeyiz. 2010 başında winmo (windows mobile) 7.0'ın yayınlanacağı söyleniyor ama ne kadar gerçekçi bakacağız.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2009, 17:44:52 »
Windows 7'de dokunmatik ekranı destekliyor. Geçen gün yeni bir dizüstü almaya niyetlendim. Acer'ın 11.6 inç ekranlı bir modelinde Win7 ile birlikte bu uygulamayı gördüm (modelini tam hatırlamıyorum ama Acer 1420 serisi olabilir). Kısa bir süre bakmıştım, oldukça başarılı görünüyordu. Hatta tanıtımını yapan kişi eğer dokunmatik ekran ile bütünleştirmiyorsanız Win7 istemenin bir mantığı yok diye reklam yapıyordu

Ekleme: Bunun için başka bir yazılım gerekiyor mu (ücrete tabi mi?) yoksa Win7'de standart olarak mı var bilmiyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2010, 12:17:59 »
Ekrana dokunma fikri nedense sinirlerimi tepeme çıkarıyor. Ekranda parmak izi görmeye tahammül edemeyen biri olarak sokunmatik ekranlı bilgisayar itici geliyor bana. Tamam küçük elektronik cihazlarda dokunmatik ekran kullanışlı olabilir, birkaç web sitesi bakmak, birkaç video izlemek için olabilir ama bilgisayarda iş yapmak için dokunmatik ekran zor. En basit örneği bu forum, böyle bir cihazla bu foruma girip kim neler yazmış okuyabiliriz, yani forumda tüketici konumunda oluruz, ama bir ze birşeyler yazalım foruma bir katkı olsun deyince dokunmatik ekranla ne kadar rahat yazılabilir? Sonuçta hiç bir dokunmatik ekran klavyedeki tuşların basılarak hareket etme hissinin aynısını vermez.

Klavye ancak laftan anlayan bilgisayarlar çıktığında ortadan kalkabilir. Star trek teknolojisine daha çok var.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...