Gönderen Konu: Sabit Hatsız ADSL bağlantısı 1 Ocak 2010'dan itibaren...  (Okunma sayısı 10854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Türk Telekom A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, sabit telefon bağlantısız ADSL (yalın ADSL) hizmetini gelecek yıl hizmete sunmaya hazır olduklarını söyledi.Doany, Antalya Mardan Palace Otel’de bir grup basın mensubuyla bir araya geldiği sohbet toplantısında soruları yanıtladı. ”Yalın ADSL konusundaki çalışmalarının” sorulması üzerine Doany, şöyle konuştu:

”Gelecek yıl BTK’nın kararını beklemeden yalın ADSL hizmetini 2010′da sunmaya hazırız. BTK ile şartları görüşüyoruz. Biz hala ara bağlantı fiyatı üzerinden regüle edilen bir şirketiz. Tarife değişikliğindeki düzenleme ile gelecek yıldan itibaren ses tarafında istediğimiz tarifeleri müşterilerimize sunabileceğiz. Mobil operatörlerin şu ana kadar yapabildiği şeyi biz de yapabileceğiz. Bizim en büyük problemimiz fiyatlarımızın regüle ediliyor olmasıydı. Mobil operatörler tarifelerini sunduktan 6-7 gün sonra işleme koyabiliyor, biz tarife için regüle ediliyor olmaktan dolayı 5-6 ay bekliyoruz. Bu bizim için de BTK için de kötü. 1 Ocak 2010′dan itibaren tarife ve kampanyaları hızlı şekilde verebiliyor olacağız. 1 Ocak’ta ‘geleceğin başladığı gün bugün’ diyeceğiz.”

Doany, ”Türk Telekom’un yeni satın almaları olacak mı?” şeklindeki bir soru üzerine, ”Şu anda satıcı durumda olan operatörler rayiç bedel üzerinden satış yapmıyorlar. Bu yüzden satın alma yerine grubumuzdaki teknoloji şirketlerine yatırım yapmayı tercih ettik.. Bu noktada start-up dediğimiz başlangıç seviyesinde olan sıfır noktasından hareket eden şirketlerin felsefesiyle hareket etmelerini bekliyoruz. Büyümeleri için onları destekliyoruz. Hedef olarak da uluslararası pazarları gösteriyoruz. Türk Telekom Grubu şirketi Argela öyleydi mesela şimdi gayet iyi bir noktaya erişti. Bir haftalık reklam bütçeleriyle böyle küçük kurup büyütmek mümkün, yeter ki yaratıcı, üretici olun” diye konuştu.

Bir başka soru üzerine de Doany, ”Oger Telekom’un, Türk Telekom’un hisseleri için ödediği rakamın, Türk Telekom’un bugünkü piyasa değerinin yüzde 20 üzerinde olduğunu” söyledi.

Doany, ‘’sabit hatların rekabete açıldığının ancak bu konuda rekabet ortamının oluşmadığının anımsatılması” üzerine sektördeki tüm rakip operatörler ve hatta onların dağıtıcılarıyla bu konuyu görüştüklerini, bu operatörlere ADSL’de pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, ”Ancak sabit hat kullanımında düşüş yaşandığı için bu şirketler istediği noktaya ulaşamadı. Ayrıca bu şirketlerin yaptığı yatırıma ve aldığı riske bakarsanız konu daha iyi anlaşılabilir. Bu şirketler Vitamin’i geliştiren SEBİT kadar risk alsalardı çok daha iyi konumda olurlardı. Biz bu konuda her zaman olduğu gibi kurallara uygun hareket edeceğiz” dedi.

ABD’nin eğitime 30 milyar dolar, Suudi Arabistan’ın 37 milyar dolar ayırdığını anlatan Doany, dünyanın tüm ülkelerinde eğitime yatırımın öncelikli konu olduğunu belirterek, Türk Telekom Grubu’nun eğitim yazılımı Vitamin ile bu rakamlardan pay almaya yönelik uluslararası yatırımlara yöneldiğini belirtti.

Uluslararası pazarlara gireceklerini ve küçük ekiplerle mucizeler yaratacaklarını dile getiren Doany, ”2010′un özellikle ses tarafında istediklerini yapacakları yıl olacağını, Türk Telekom müşterilerinin sürpriz kampanya ve tarifelere hazır olmaları gerektiğini’ söyledi.

Alıntı : http://haberblog.org/?p=4489

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Sabit Hatsız ADSL bağlantısı 1 Ocak 2010'dan itibaren...
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2009, 10:42:08 »
Bu çok sevindirici bir haber, ben de okudum bu sabah.
Umarım unutulmaz ve ya sonradan vaz geçilmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2009, 12:18:28 »
Bir başka soru üzerine de Doany, ”Oger Telekom’un, Türk Telekom’un hisseleri için ödediği rakamın, Türk Telekom’un bugünkü piyasa değerinin yüzde 20 üzerinde olduğunu” söyledi.

Buna güldüm :)

Her zaman ki gibi geç kaldılar. Ama neyse ki ikinci telefon hattımı (dialup günlerinden kalma), onun üstündeki ttnet hattını da kapattırdım geçen ay.

Şimdi Smile kullanıyorum, hem fiyatları daha uygun, hem de Öger yerine hiç olmazsa karın birazı Türk firmasına gidiyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2009, 17:16:06 »
Buna güldüm :)

Her zaman ki gibi geç kaldılar. Ama neyse ki ikinci telefon hattımı (dialup günlerinden kalma), onun üstündeki ttnet hattını da kapattırdım geçen ay.

Şimdi Smile kullanıyorum, hem fiyatları daha uygun, hem de Öger yerine hiç olmazsa karın birazı Türk firmasına gidiyor.

Bende telefon yüzünden kapattırmıştım ADSL'i şu olay gerçekleşirse yeniden abone olabilirim. Şayet yeniden abone olursam Smile ya da Biri üzerinden hizmet almayı planlıyorum hizmet açısından Smile interneti önerirmisin?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2009, 17:22:31 »
Bazı gariplikleri oldu. Mesela kart limitim yüzünden bu ay faturayı çekememişler. Hiçbir haber maber vermeden kestiler. Sonra kontrol edince gördüm ödenmediğini.

Sonra her akşam 8-9 gibi gidiyordu bir hafta kadar, ama o telekomun hat tamirleriyle ilgiliydi. Sitedeki her telekom kutusunda elemanlar çalışıyordu bir süredir, smile ile alakası yok yani.

Şu anda ama memnunum, indirim kampanyası ile 7 ay boyunca 1mbit fiyatına 2mbit limitsiz kullanıyor olacağım.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2009, 17:31:07 »
Bazı gariplikleri oldu. Mesela kart limitim yüzünden bu ay faturayı çekememişler. Hiçbir haber maber vermeden kestiler. Sonra kontrol edince gördüm ödenmediğini.

Sonra her akşam 8-9 gibi gidiyordu bir hafta kadar, ama o telekomun hat tamirleriyle ilgiliydi. Sitedeki her telekom kutusunda elemanlar çalışıyordu bir süredir, smile ile alakası yok yani.

Şu anda ama memnunum, indirim kampanyası ile 7 ay boyunca 1mbit fiyatına 2mbit limitsiz kullanıyor olacağım.

Anladım Alper, bakalım telefonsuz ADSL başlayınca kampanyalarını değerlendiririz artık. Bilgi için teşekkürler.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2010, 15:56:07 »
Tipik bir Türkiye fiyaskosu daha.....

Chip dergisi web sayfasından alıntıdır:

Sabit hattın kullanılması zorunluluğunun kaldırılarak yalın ADSL'e geçilmesinde bir adım daha atıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kamuoyu görüşüne açtığı Yalın ADSL'de, Türk Telekom erişimi kullanacak olan servis sağlayıcıdan her bir port için kota fark etmeksizin 21,8 TL bağlantı ücreti ve 19,3 TL Yalın ADSL erişim ücreti alacak. Kullanmadığı halde telefon faturası ödemek zorunda kalan tüketicilerin, bu kez de servis sağlayıcılarının ADSL fiyatlarını yüksek tutması ile karşı karşıya kalması bekleniyor.

BTK, "Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifine Eklenmek üzere Türk Telekom tarafından teklif edilen taslak Yalın ADSL Usul, Esas ve Ücretleri" kamuoyu görüşüne açtı. Mevcut durumda PSTN aboneliği olmayanlar için Yalın ADSL Erişimi süreci, müşteri hizmet alacağı servis sağlayıcıya başvurmasıyla başlayacak.

http://www.chip.com.tr/konu/telefonsuz-adsl-de-sok_17579.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2010, 17:27:54 »
sabit telefon ücreti daha ucuz değil miydi ya? :D tam bir fiyasko
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2010, 17:32:46 »
Söyleyecek söz bulamıyorum, dalga geçiyor bunlar bizimle...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2010, 17:47:08 »
Türk Telekom erişimi kullanacak olan servis sağlayıcıdan port başına ücret alacaksa, kendiside almayacaksa ücretlerinde değişiklik olmayacaksa neden Türk Telekom Net kullanmayalımki  ? Biri,Smile,superonline gibi adsl hizmeti veren işletmeleri bitirmek için bir açıklama geçmiş gibi algıladım ben ama yanlışmı ? Neticede telefon hatları Türk Telekoma ait olduğu için kendi hattını kiralayacak anladığım kadarıyla, öyle olmaz böyle olur der gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2010, 17:51:53 »
k.d.v hesabına
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2010, 17:55:14 »
dalga geçiyorlar tabiii,hayır demem o durki  o zaman telefonsuz internet bağlantısını çıkarmanın manası nerede...

ali hocam,3 yıldır smile kullanıyorum,sürekli internet başında olamıyorum ama bağlantıda sıkıntı ile karşılaşmadım... müşteri hizmetlerinin yakınlığı güzel ama tek şikayetim aydın beyinde yaşamış olduğu "otomatikde ki kredi kartından limit olsada bazen çekim yapmıyor" k.kartını görmüyor, 3 defa çekim işlemi yapmadı birinde açma-kapama 9 tl gibi bir rakam ödemiştim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2010, 08:17:38 »
Bu gidişle smile falan kalmaz benden söylemesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2010, 23:56:10 »
arkadaşlar bana göre hiçbir avantajı kalmamış telekom hiç yaş tahtaya basar mı.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2010, 11:07:28 »
sabit telefon ücreti daha ucuz değil miydi ya? :D tam bir fiyasko

bu fiyat tek seferlik değil mi? yani bağlantı sırasında; bağlantı ücreti+yalın ADSL erişim ücreti

ben böyle anladım. inşallah yanılmıyorumdur.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2010, 11:38:10 »
Tek seferse problem değil tabi ama benim anladığım bağlantı ücreti tek seferlik, erişim ücreti ise aylık. Yoksa niye iki farklı tek seferlik ücret alsınlar ki?
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2010, 22:43:25 »
Ben işyerimde ttnet'i kapatıp smile adsl aldım. Memnunum. Philips modemi ücretsiz verdiler.3 ay da bedava kullandım. Ödemeyi de kredi kartından değil, iş bankası otomatik ödeme talimatıyla hesaptan yaptırıyorum.

Evde ise superonline fiber'e geçtim. Hattı kapatıp, istediğimde wirofon ile netten konuşabiliyorum.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 30, 2010, 15:21:13 »
nisan geldi hala bişey yok..

zombi oldu biraz ama...  (:
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 02, 2010, 17:33:52 »
Sağlık olsun , Türk milleti olarak biz neleri 4 gözle beklemedikki ? Konu vatandaş olunca hiçbirşey maalesef acil değil... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 02, 2010, 17:44:00 »
yapılabilecek de bişey yok malesef :(
 güncel pek bi haber de yok bununla ilgili :D sadece türk telekom müdürü sabit hat olmadan adsl olmaz diye açıklama yapmış :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)