0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emeğin için teşekkürler. bu pek mümkün olamaz. özellikle benim için. araçta bir yiyecek olması benim için başlı başına dikkat bozucu bişey. [/quote] Yiyecekleri bagajda ilk yardım çantasında falan sakla bari Emrah.
Soğukta ısınmak için çeşitli içeceklerde olabilir mi? Ama yola çıkmayacağız [/quote]Aracınızda bir kahve makinası bulundurup kendinize çay, nescafe, sıcak çikolata hatta kahve bile yapabilirsiniz. Sizinle birlikte mahsur kalan insanlarada ikram edebilirsiniz. İlla alkolle ısınılacak diye bir şey yok. İstanbul'dan Ankara'ya giderken Bolu Dağı'nın karında çookk mahsur kaldım. Hemen araçlar için satılan su ısıtıcılarından almanızı öneririm:)))[quote=Emrah Akgül]emeğin için teşekkürler. bu pek mümkün olamaz. özellikle benim için. araçta bir yiyecek olması benim için başlı başına dikkat bozucu bişey. [/quote]Öyle bir mümkün olurki karlı anadolu yollarında mahsur kalda ben seni o zaman görürüm. Torpidoda köy ekmekleri, bütün market bagajda...)) Açlık bi tarafta soğuk bir tarafta, korku diğer yanda ))...
Hatta kar ve buz varsa, hiç su koymayın direkt antifiriz koyun. [/quote]alper bey antifiriz aracın boyasına zarar vermezmi acaba karışım da mantıklı geliyo bana Anti patinaj sistem li bir araçla kar lastiğide varsa zincir takmadan bile yolculuk yapılabilir bence tabi zincir bagajda durmak şartıyla....
alper bey antifiriz aracın boyasına zarar vermezmi acaba karışım da mantıklı geliyo bana Anti patinaj sistem li bir araçla kar lastiğide varsa zincir takmadan bile yolculuk yapılabilir bence tabi zincir bagajda durmak şartıyla....[/quote]Antifiriz'den kastım cam suyu antifirizi. Bu ürünlerin de boya üstünde çok kalmadıkça bir zararı olmaz. Zaten sağlam kar alan bir yolda öndeki araçlardan gelen kar ve çamur karışımı sürekli kaputu ve camı kaplıyor. Belli bir süre sonra ön kaput ve cam bir tabaka ile kaplanıyor. Zaman zaman aracı durdurup farlarınızı temizleniz bile gerekebiliyor. Bu durumlarda benim en son karşılaşmak isteyeceğim şey donmuş silecek suyu mekanizması. Kardan kurtulunca biraz su tutarak karışımı kolayca kaputtan uzaklaştırabilirsiniz.Yasemin hanımın dediği gibi İstanbul-Ankara arası bol bol deneme fırsatım oldu. Cam antifirizini hiçbir zararını görmedim.
Büyük marketlerde 5lt ve 8 lt olarak satılıyor. Mavi bir su şeklinde, yazın bu ürünü kullanmaya gerek duymadım. Ama şu mevsimde olduğu gibi sulandırmadan kullanıyorum. karda yağsa buzda cam suyunuz donmuyor. Kaporta üzerinde hafif bir mavi iz kalıyor. Ama oda aracımı yıkatırken hemen çıkıyor. Yani boyaya zarar vermiyor. Şiddetle tavsiye ederim. Birde cam suyu deposunun içine çok az çamaşır yumuşatıcı dökerim. Bir tatlı kaşığı kadar. Şimdi bu yazıyı okuyanlar eminim gülecekler:))Deneyin heleki yağmurlu havalarda en iyi yağmur kaydırıcı yanında vız gelir benden söylemesi...Böylece yağmur kaydırıcı diye piyasada çok pahalı ürünlerede boşuna para vermemiş olursunuz.[/quote]Çamaşır yumuşatıcı. Hemen deneyelim. Ama burada artık ne yağmur ne kar yağıyor. Sadece toz ve duman var.
Bazı ifadeler eskiden kalma olduğu için doğruluk payı sorgulanmalı. Örneğin, motor freni kısmı hatalı. Yeni nesil araçlarda kompresyon yüksek. Dolayısı ile motor freni yaptığınızda lastiklere aşırı tork biniyor. Dolayısı ile frenlemeden daha kötü bir sonuçla karşılaşmanız an meselesi. Özelliklede diesel araçlarda... Mümkün olduğunca ani hareketlerden kaçınıp yavaşlamak için freni kullanmakta fayda var.Aslında en güzeli eğer çanaçar değilseniz karlı havada yola çıkmayın. Kış lastiğiniz yoksa hiçbir şartta çıkmayın.[/quote]Bende mümkün olduğunca evde kalmayı, eğer çok mecbur kalıysam! şehir içinde, karlı havada, toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum. Bir uzun yola çıktıysam, mesela istanbul'da hava günlük güneşlik bir bakmışşınız bolu ya yaklaşırken kar tipi,Böyle durumlar da zincir takıyorum. Takamadıysam arabayı devirli kullanırım. hızım fazla olmaz. Freni az kullanırım, vitesle hızımı düşürürüm. en korktuğum şey. birinin kayarak bana çarpması...
Bu da yanlış. Karda buzda arabayı mümkün olan en düşük devirde kullanmalısınız. İkinci vites ile kalkın ve mümkün olan en kısa sürede vites büyütün.[/quote]Bence basın gaza gitsin... Gerisi Allah'a kalmış hesabı...
Bazı ifadeler eskiden kalma olduğu için doğruluk payı sorgulanmalı. Örneğin, motor freni kısmı hatalı. Yeni nesil araçlarda kompresyon yüksek. [/quote]Elektronik motorlarda kompresyon karbüratörlülerden daha düşük değil mi?[quote=HÜSEYİN DENİZ]Kuraklık böyle giderse değil karlı havada araç kullanmak yağmurlu havada bile araç kullanmak hayal olacak. Arkadaşlar yeterki yeterince kar ve yağmur yağsın. Biz arabalarımızı kullanmasak da olur.[/quote]YIKAMASAK da olur.