Gönderen Konu: Güvenli Sürüş Teknikleri  (Okunma sayısı 2664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Güvenli Sürüş Teknikleri
« : Ocak 18, 2007, 23:27:52 »
Güvenli Sürüş Teknikleri
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

İyi bir sürüş pozisyonu elde edin
Koltuğu, elinizi uzattığınızda bileğiniz direksiyonun en üst kısmına uzanacak konuma ayarlayın. Kafa koruyucuyu kafanızın tam arka kısmına gelecek fakat kafanıza değmeyecek biçimde ayarlayın. Direksiyonu simetrik olarak, saat 3 ve 9 konumlarında tutun. Böylelikle onu sağa ve sola daha çabuk ve tam istediğiniz kadar döndürebilirsiniz. Elinizi direksiyon simidinin tam üstünde tutarsanız, bir tehlike anında hava yastığı şişerse kolunuzu kırabilir yada yüzünüze çarpabilir.

Kontrol edin
-------------------------------------------------------------------------------
Aracı hareket ettirmeden ve durdurmadan önce her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol edin.

İniş sırasında dikkat!
Özellikle taşıtın sol tarafındaki kapılar, olmak üzere taşıtın kapıları yoldan başka taşıt, bisikletli veya yaya gelmediğinden emin olunmadan açılmamalıdır.

Pür dikkat!
Araç kullanırken sürekli dikkatli olun ve genellikle sağ tarafa dikilmiş olan trafik işaretlerini asla gözden kaçırmayın! Ters yöndeki işaretleri arka tarafından yorumlamaya çalışmayın. Sürüş halinde iken araçtakilerle konuşmak durumunda olduğunuzda, gözünüzü yoldan ayırmayın. Kazaların çok görüldüğü bilinen yol ve kavşaklarda daha da dikkatli olun. Bu durumda alkolle ilgili yasak ve sınırlamaları tartışmak yararsızdır. Almanya'da alkol sınırı % 0.05'e indirilmiştir.

Akışa uyun
Koşullar elverdiğince trafik akışına uyun. Aşırı hız farklılıkları tehlikeli olabilir.

Hız limitlerine uyun
Kazaların çoğunun nedeni aşırı hız ve dikkatsizce yapılan hareketlerdir. Trafik işaret levhalarındaki hız sınırlarının, müsaade edilen maksimum hızlar olduğu ve ancak trafik, hava ve yol koşulları uygunsa uygulanabileceği unutulmamalıdır. Yol boş ve polis kontrolü yoksa bile hız sınırlarını aşmamaya özen gösterin. Seyahat ettiğiniz yolların hız limitlerini samimi olarak bilin. Bunlar; şehir içi, şehir dışı ve otoyol hız limitleri olmak üzere, sadece üç tanedir. Aksi bir işaret bulunmadıkça bunlar geçerlidir.

Vitesi boşta kullanmayın
Yokuşları çıkabileceğinizi tahmin ettiğiniz vitesle inin. Yokuş aşağı inişlerde asla vitesi boşa almayın ve hızınızı artırmamaya özen gösterin. Aksi halde sürüş kontrolünü kaybedebilirsiniz.

Çok yaklaşmayın
Şehirlerarası yollarda başka araçlara çok yaklaşmazsanız, onların yapacağı kazalara karışmamış olursunuz.

Trafiği izleyin
Yolun ilerisine bakarak, herhangi bir probleme yaklaşmadan önce onu anlayın. Aynalarınıza da sık sık göz atın.

Geçe bilecek misiniz?
Geçmek istediğiniz aracın hızından yeterince yüksek hızda iseniz geçiş yapabilirsiniz.

Daha sonrasını düşünün
Muhtemel acil trafik durumlarını sürekli olarak düşünerek, kurtulma planları yapın.

Sürekli sol şeridi kullanmayın
Sol şerit, hızlı sürüş şeridi değil geçiş şerididir. Geçişler dışında sol şeridi boşaltın. Hız yapanları yavaşlatmaya da çalışmayın. Bırakın polisliği polisler yapsın.

Far yakın
Gece sürüşleri dışında, şehirlerarası yollarda, yağmurlu ve sisli havalarda gündüzleri de farlarınızı açık tutun. Bu daha iyi görülmenizi sağlayarak karşıdaki sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlayacaktır. Gece sürüşlerinde farlarınızın karşıdan gelen taşıtın sürücüsünün gözünü almaması için, geçiş süresince kısa far durumuna getirmeyi de unutmayın.

Sinyal verin
Şerit değişimleri ve dönüşleriniz öncesinde sinyal vererek diğer sürücülere niyetinizi bildirin.

Sola dönmek için bekleyin
Trafikte durup sola dönmek için beklerken, yol serbest hale gelinceye kadar tekerleklerinizi ileriye doğru düz tutun. Eğer tekerleklerinizi sola doğru kırarak beklerseniz, birisi size arkadan çarptığında sizi karşıdan gelen trafiğin önüne iter. Ayrıca, ilerinizde bir engel gördüğünüzde, hemen diğer şeride geçmeden önce o şeritteki trafiği kontrol edin ve onlara yol verin.

Sağa dönüş
Kırmızı ışıkta sağa dönüş yapılamaz. Sadece bazı kavşaklarda, dönüş için ayrı bir ışık bulunuyor ve yeşil yanıyorsa veya özel olarak dönüş yapılabileceği belirtilmişse, diğer yoldaki trafiğe dikkat edilerek dönüş yapılabilir.

Girişlere yardımcı olun
Çok şeritli yollarda sağ şeritte ilerlerken, trafiğin elverdiği ölçüde ve geçici olarak bir iç şeride geçerek, sağdan giriş yapan araçlara güvenli ve düzgünce giriş yapabilmeleri için yardımcı olabilirsiniz.

Doğru zamanda fren yapın
Dönüşlere gelmeden önce uygun hıza yavaşlayın. Dönüşün ortasında yapacağınız sert fren aracınızın dengesini bozar.

ABS'yi deneyin
Aracınız kilitlenmeyi önleyici fren sistemiyle donatılmışsa, ilk kez karşılaştığınızda pedal titreşim ve gürültüleri sizi şaşırtabilir. Bu nedenle, ABS'nin nasıl hissedildiğini anlamak üzere, acil bir durumu beklemeden, yağmurlu bir günde kumlu, kaygan bir yol veya boş bir park alanı bularak, ABS'yi uyarmak üzere sert bir fren yapın.

Araç kullanırken telefonu kullanmayın
Araştırmalara göre, araç kullanılırken yapılan telefon konuşmaları kaza riskini dört kat kadar artırmaktadır. Risk, "hands-off" veya kulaklıklı telefon kullanımında da aynıdır.

Gece görüşünüzü koruyun
Yaklaşan farlara fazla bakmayın. Körleştiriyorsa, bakışınızı yolun sağ kenarına yoğunlaştırın.

Uykunuzu alın
Uykulu iken araç kullanmayın. Gözleriniz bir noktada sabit kalıyorsa bu tehlike işaretidir. Bulduğunuz en yakın güvenli yerde sağa çekerek birkaç dakikalık bir şekerleme yapın.

Güvenceye alın
Kısa süreli de olsa, aracınızı terk ederken güvenceye alın. Yani, düşük vitese takarak el frenini çekin, camları kapatarak kapıları kilitleyin. Eğer arabada sizden başka kimse yoksa, kredi kartıyla ödeme yapmaya giderken bile kapıları kilitleyin.

Toyota Club Türkiye

Güvenli Sürüş Teknikleri
« : Ocak 18, 2007, 23:27:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2007, 23:29:55 »
bilgiler icin sağol yasemin

Sürekli sol şeridi kullanmayın....

bu arada bunu yazman cok hosuma gitti yav

en onemlisi aynalara dikkat

Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2007, 00:38:26 »
Yoldaki yargıç siz olmayın. Bunu bir psikolog yazmıştı. Neden ben iki şeritli yoldan giderken emniyet şeridinden gelip önüme kıran hanzoya ya da ters yönden gelden veya kırmızı ışıkta durmayıp yolumu işgal eden adama bu kadar kızıyorum, hastamıyım diye bir araştırma yapmıştım.

Öyle diyor psikolog. " Yargıç siz olmayın. " Tabi hep kuzu gibi de olmayın ama, hep yargıç olup sinirlerinizi harap etmeyin. Hoşlandığınız bir şey yapın. Koyun kolunuzu kolluğa, kendinizi uzun yolda düşünün. O yandan girmeye çalışan ... karşı , koyun bir türkü cd'si. Türkü söyleyin.

Bakın ben " Rengarenk Türküler" diye bir cd aldım. 33 tane güzel türküsü var. 14.YTL. Tavsiye ederim. Şimdi koyuyorum türkü cd'mi. İster sağdan girsinler, ister soldan girsinler. Ha iki dakika geç, ha iki dakika erken. Güzel güzel evime gidiyorum diyorum, akşam da huzur içinde olacağım.

Kendinize yatırım yapın. Fazla sinir, fazla sinirli bir kent bu İstanbul. Ancak bu şekilde ayak uydurursunuz, ayakta kalırsınız.

--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2007, 13:47:48 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
Yoldaki yargıç siz olmayın. Bunu bir psikolog yazmıştı. Neden ben iki şeritli yoldan giderken emniyet şeridinden gelip önüme kıran hanzoya ya da ters yönden gelden veya kırmızı ışıkta durmayıp yolumu işgal eden adama bu kadar kızıyorum, hastamıyım diye bir araştırma yapmıştım.

Öyle diyor psikolog. " Yargıç siz olmayın. " Tabi hep kuzu gibi de olmayın ama, hep yargıç olup sinirlerinizi harap etmeyin. Hoşlandığınız bir şey yapın. Koyun kolunuzu kolluğa, kendinizi uzun yolda düşünün. O yandan girmeye çalışan ... karşı , koyun bir türkü cd'si. Türkü söyleyin.

Bakın ben " Rengarenk Türküler" diye bir cd aldım. 33 tane güzel türküsü var. 14.YTL. Tavsiye ederim. Şimdi koyuyorum türkü cd'mi. İster sağdan girsinler, ister soldan girsinler. Ha iki dakika geç, ha iki dakika erken. Güzel güzel evime gidiyorum diyorum, akşam da huzur içinde olacağım.

Kendinize yatırım yapın. Fazla sinir, fazla sinirli bir kent bu İstanbul. Ancak bu şekilde ayak uydurursunuz, ayakta kalırsınız.
[/quote]

Maalesef ben bu fikrinize katılmıyorum. İster yargıç de ister ukela yol benimse benim yolumu bir başkası asla ihlal edemez. Yol vermem yok öyle sağdanmış soldanmış. Ölüm gelirse ister sen yavaş git yada hızlı elbet başa gelir. Buna karşı gelemezsin. Ama yol benim hakkımsa sonuna kadar savaşırım. Kaptırmam bir başkasına. Haksızlıklara hiç tahammülüm yok. Duyarlı, adalettli, kararlı, saygılı, kendinden emin, kendine güvenen, kişiler olursak bizler varız. Değilse köşede durup daha çok bekleriz. Trafikte veya hayatta bilmem yanılıyormuyum??? Bende relax şarkılar dinlerim. değil se nasıl katlanılır vurdum duymaz insanlarla aynı trafikte yol almaya... Vurdumduymaz yaklaştığımızdan işte bu memleket bu durumda... bana değmeyen yılan bin yaşasın hesabı yapmayalım. gördüğümüz yanlışlara göz yummayalım. İkaz edelim ki!  yanlışlara caydırıcı olalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2007, 14:35:27 »
Keşke tüm bayan sürücüler sizin gibi olsa  
2006 COROLLA SOL HB AT
2008 MAKYAJLI KASA AVENSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2007, 15:11:07 »
Önce insan olun  
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2007, 15:23:27 »
Alıntı yapılan: Emrah Çolak
Keşke tüm bayan sürücüler sizin gibi olsa  
[/quote]

Teşekkür ederim Emrah bey, Doğruyu yanlışı, haklıyı haksızı, ayırt edemeyen o kadar cahil bir toplumda yaşıyoruz ki. Ne deyim!!

[quote=Kerim Aldemir]
Önce insan olun  
[/quote]

Anlayamadım, zaten hepimiz insanızzz!!! Konuyu anlamadınız galiba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2007, 16:01:13 »
İnsan derken insan ırkının yapması gereken şeyleri yapın demek istedim bir art niyet ve ya birine laf atma söz konusu değil.

Saygılar...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2007, 00:24:31 »
Cem Yılmaz'ın esprisi varya " eğitim şart". İşte ondan...

Ama Kerim arkadaşım çok iyi açıklamış, karşımızdaki hayvan. Sen ne kadar mücadele edersen et, ne kadar idealist davranırsan davran onun için değişen bir şey yok.

Salı günü gireceğim bir duruşma var. Duruşmada trafik kazası yüzünden birbiriyle kavga eden, birbirini hastanelik eden hayvanlar var.

Başka bir hayvana sordum sordum, neden vurdun hakaret mi etti  ?

- Kornasıyla küfür etti dedi.

Kornayla nasıl küfür edilir hayvan dedim içimden. İnşallah ceza alırsın. Ama hayvana koyar mı ? Erkek ya o, erkek hayvan.

Ama hayvan.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2007, 01:49:00 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
Cem Yılmaz'ın esprisi varya " eğitim şart". İşte ondan...

Ama Kerim arkadaşım çok iyi açıklamış, karşımızdaki hayvan. Sen ne kadar mücadele edersen et, ne kadar idealist davranırsan davran onun için değişen bir şey yok.

Salı günü gireceğim bir duruşma var. Duruşmada trafik kazası yüzünden birbiriyle kavga eden, birbirini hastanelik eden hayvanlar var.

Başka bir hayvana sordum sordum, neden vurdun hakaret mi etti  ?

- Kornasıyla küfür etti dedi.

Kornayla nasıl küfür edilir hayvan dedim içimden. İnşallah ceza alırsın. Ama hayvana koyar mı ? Erkek ya o, erkek hayvan.

Ama hayvan.
[/quote]

Maalesef biraz argoca olacak ama çokkk yanlış insanlar öyle görüyorum ki! İstanbul trafiğinde... Geçenlerde arabamda annem var arkada kızım var. Doktora gidiyoruz. Sağ taraftan bir magurus minibüs sürekli önüme geçmeye çalışıyor. Biliyorum biraz sonra sağa geçecek. Öndeki arabayla aramdaki mesafeyi korudum yol vermedim. Bende aslan burcuyumya inadım inat o bastı gaza ben bastım. Yanımdan teğet geçiyor. Belki 2 cm bile yok aklınca beni korkutacak. Ya refüjlere kırıcağımı ya durucağımı sandı. Ben korkarmıyım. Hem gaza hem kornaya sürekli bastım. Sonunda buldu belasını onunda sağındaki kamyonla bir güzel çarpışmışlar. Aldı dersini bir daha kadınları sıkıştırmak neymiş görsün bakalım. İşte böyle caydırıcı olacaksın! O anda pasif kalsaydım, sol seritteki bariyerlere çarpıp anneme kızıma yada bana bir şeyler olacaktı...Şimdi gelde Türkü şarkı dinle mümkünmü???Bu durumda nasıl relax olursunki!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2007, 10:33:13 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
Maalesef ben bu fikrinize katılmıyorum. İster yargıç de ister ukela yol benimse benim yolumu bir başkası asla ihlal edemez. Yol vermem yok öyle sağdanmış soldanmış. Ölüm gelirse ister sen yavaş git yada hızlı elbet başa gelir. Buna karşı gelemezsin. Ama yol benim hakkımsa sonuna kadar savaşırım. Kaptırmam bir başkasına. Haksızlıklara hiç tahammülüm yok. Duyarlı, adalettli, kararlı, saygılı, kendinden emin, kendine güvenen, kişiler olursak bizler varız. Değilse köşede durup daha çok bekleriz. Trafikte veya hayatta bilmem yanılıyormuyum??? Bende relax şarkılar dinlerim. değil se nasıl katlanılır vurdum duymaz insanlarla aynı trafikte yol almaya... Vurdumduymaz yaklaştığımızdan işte bu memleket bu durumda... bana değmeyen yılan bin yaşasın hesabı yapmayalım. gördüğümüz yanlışlara göz yummayalım. İkaz edelim ki!  yanlışlara caydırıcı olalım...
[/quote]
Ben size öyle kavşaklar gösteririm ki yolun kimde olduğunu kimse söyleyemez. Burası Türkiye. Burada bu kadar katı olursanız güvenli sürüş potansiyeliniz düşer. Güvenli sürüş diyoruz da, bunlar aslında sürücü kurslarında öğretilen olağan sürücü davranışları. Yani "sürücü" olmaz zaten bunlara uymayı gerektiriyor.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2007, 11:16:19 »
Maalesef biraz argoca olacak ama çokkk yanlış insanlar öyle görüyorum ki! İstanbul trafiğinde... Geçenlerde arabamda annem var arkada kızım var. Doktora gidiyoruz. Sağ taraftan bir magurus minibüs sürekli önüme geçmeye çalışıyor. Biliyorum biraz sonra sağa geçecek. Öndeki arabayla aramdaki mesafeyi korudum yol vermedim. Bende aslan burcuyumya inadım inat o bastı gaza ben bastım. Yanımdan teğet geçiyor. Belki 2 cm bile yok aklınca beni korkutacak. Ya refüjlere kırıcağımı ya durucağımı sandı. Ben korkarmıyım. Hem gaza hem kornaya sürekli bastım. Sonunda buldu belasını onunda sağındaki kamyonla bir güzel çarpışmışlar. Aldı dersini bir daha kadınları sıkıştırmak neymiş görsün bakalım. İşte böyle caydırıcı olacaksın! O anda pasif kalsaydım, sol seritteki bariyerlere çarpıp anneme kızıma yada bana bir şeyler olacaktı...Şimdi gelde Türkü şarkı dinle mümkünmü???Bu durumda nasıl relax olursunki!
[/quote]

Bir ince çizgi var. Susmakla, konuşmak arasında. Tepki ile şiddet arasında. Tabi ki her şeye boyun eğmeyelim ama konu başlığındaki gibi "bizim için güvenli sürüşü " tehlikeye atmadan. Selim arkadaşa katılıyorum bu konuda.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2007, 12:15:22 »
Geçen ay yaşanan bir olay (akşam saatlerinde):
Bay A sağ şeritten gitmekteyken emniyet şeridini kullanarak gelip önüne geçmek isteyen bir mercedese yol vermez, mercedestekiler duruma çok bozulurlar ve Bay A'ya tabanca gösterirler, Bay A yol verir tabii.
Moron mercedesliler işaret ederek  Bay A'dan kenara çekmesini isterler,  bay a uzunca bir süre sıyrılmaya çalışır ama mercedesliler takip ederek tacizi sürdürürler, sonunda Bay A trafik ekip otosuna rastlayınca hemen sığınır  .   Polisler taciz eden mercedesin plakasını sormuşlar, bay A tabii plaka filan vermemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #13 : Ocak 21, 2007, 17:17:25 »
Alıntı yapılan: Serhad Kangöz
Geçen ay yaşanan bir olay (akşam saatlerinde):
Bay A sağ şeritten gitmekteyken emniyet şeridini kullanarak gelip önüne geçmek isteyen bir mercedese yol vermez, mercedestekiler duruma çok bozulurlar ve Bay A'ya tabanca gösterirler, Bay A yol verir tabii.
Moron mercedesliler işaret ederek  Bay A'dan kenara çekmesini isterler,  bay a uzunca bir süre sıyrılmaya çalışır ama mercedesliler takip ederek tacizi sürdürürler, sonunda Bay A trafik ekip otosuna rastlayınca hemen sığınır  .   Polisler taciz eden mercedesin plakasını sormuşlar, bay A tabii plaka filan vermemiş.
[/quote]

Aynı durumun bir benzeri benim başıma da geldi. Bu gibi durumlarda korksanız dahi hiç belli etmiyeceksiniz.
Hemen kendiminde teşkilattan olduğumu belirtip; Birde üstüne ver bakım ehliyet ruhsatını ben sivil polisim dedim. Adamlar başladılar aman abla demeye... Hep ben diyorum ya yanlış doğmuşum erkek olacakmışım. Korkmayın, gerektiğinde siz korkutun!!! Babam hep şöyle derdi karşındaki deliyse sen daha deli olacaksın:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 52 kere teşekkür edildi
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2007, 18:59:30 »
Dün trafikte iken, dört yol ağzında, yolu kapatmamak için önümdeki arabanın dibine girmedim.Hani yandan geçenler geçsin diye...
Arkamdaki kornaya basıyor.Aynaya baktım, işaret parmağını bana doğru ileri geri sallıyor.Bir güzel küfrettim aracın içinde.Aracı ileri sürdüm biraz öndeki gitti de.Dedim bu adam arkama gelirse herifi dövecem dedim.
Çünkü bu sefer o yolu kapayacak.
Bir baktım meğersem adam düz karşıya devam edecekmiş.O yüzden işaret parmağını kaldırmış ileri geri bana doğru sallıyormuş

Yani bazen acelesi olabilir insanların.Ben de eskiden Yasemin Hanım gibi düşünüyordum.Hayatta yol vermezdim.Kaza yapacak olsam bile vermezdim.Fakat bazen benim de acelem oluyor.Mesela final sınavına gecikeceğim.Olur olur.Trafiğe takıldım diyelim.E naapayım?İstanbul trafiği belli olmuyor.2 saat önceden çıksan bile yola, bazen gideceğin yere geç kalıyorsun.

Artık hakkımı yiyen araca bir bakıyorum.Bir izlenim yaratıyor zaten hemen gözümde.'Gazcı' arkadaşlardansa hiç şansları yok.Ama adamın suratında bir telaş varsa zaten belli ediyor kendini...
Yani artık daha insiyatifliyim.Yavaş yavaş gidiyorum.Türkü değil ama genelde Türk Sanat Müziği açıyorum.
Ohhhhh misss....
İstanbul oluyor bana Mistanbul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2007, 19:48:47 »
Hıncal Uluç'un bir yazısında okumuştum:
"zamanında çıkamayacağın kavşağa girme",  arkadan sıkıştırmazlarsa uygulamaya çalışıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #16 : Ocak 21, 2007, 21:15:52 »
herkes cok guzel şeyler yazmış gunde en az150 km istanbul da araba kullanan biri olarak neler çekıyorum özellıkle şu emniyet şeridi ni kullananlar kendileri çok akıllı biz aptalız  yarın öbür kendilerine lazım olan bir ambulans ın onlar gibi emniyet şeridini ihlal edenlerden dolayı gelemezse ne olacak belki o zaman anlarlar
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #17 : Ocak 21, 2007, 21:39:40 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Yargıçmı oldum avukatmı bilemem ama bugün tek yönlü yolda karşı taraftan gelen polis arabasını görünce bastım kalayı. Çektim el frenini durdum. Zaten en sağ şeritteyidim. Mecbur o da durdu. Kafa kafaya vermiş duruyoruz. Arabanın içinden el hareketi yapıyor bana.. Arabadan indim o da indi, lülülü yapıyor kafayı çakacaktım tam babam ayırdı bizi..[/quote]

Yargıç olmuşsunuz valla... Bravo size. Hemde polise muhteşem. Polis olmak demek kuralları ihlal etmek değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2007, 21:49:19 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Yok bana bravo falan değil yaptığım yanlıştı öküzlükte yapsa onlara bulaşmamalıydım ama insan bazen kontrolünü kaybedebiliyor.
[/quote]

estafurullah...Polis'te olsa kural diye birşey var. aynı hatayı bizler yapsak dünyanın cezasını keserlerdi. tepkisiz kalmamışsınız ya bu da birşey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Güvenli Sürüş Teknikleri
« Yanıtla #19 : Ocak 21, 2007, 22:13:15 »
estafurullah...Polis'te olsa kural diye birşey var. aynı hatayı bizler yapsak dünyanın cezasını keserlerdi. tepkisiz kalmamışsınız ya bu da birşey.
[/quote]

susmak, sessiz kalmak nereye kadar. herşeyin bir sınırı var. ona seslenme buna sus enayi yerine konmaktansa tepkisiz kalmamalı insanlar. ha baktılar ki, birileri yaptıkları haksızlığı yargılamakta, hiç değilse bir başkasına daha dikkatli davranırlar diye düşünüyorum. bu benim fikrim...