Gönderen Konu: yarise sis farı + mtec silver 8000k h11 xenon  (Okunma sayısı 7770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
yarise sis farı + mtec silver 8000k h11 xenon
« : Aralık 27, 2009, 22:19:20 »
araca sisleri taktırdık iyimi yaptık kötü mü yaptık bilmiyorum ya  :wacko: sanki çok göz alıyo , benim aldığım sislerin içinde sisleri çalıştırmak için bi düğme vardı , ama montajı yapan o sise ait o düğmeyle birlikte içeri bağlanacak sislerin orjinal kablosunu  kaputta yeterli büyüklükte delik bulup aracın içine kablonun kalınlığından dolayı alamadığından , ayrı bi kabloyu başka küçük bi delikten içeri çekip o kablonun ucuna çekmeli bi düğme yaptı , onunla açıp kapıyorum sisleri , sizce bu sağlıklı olmuş mudur? servise götürüp orjinal düğmesini kullanıp tekrardan mı yaptırsam acaba montajını?birde 50 tl verdim ben montaja.serviste ne kadara yaparlar?yaris aracında sisi olanların sis düğmesi nerede bulunuyo , onuda yazarsanız ii olur arkadaşlar.bu arada sisler dlaa marka , orjinaliyle tıpa tıp aynı kutusunda toyota yarisin fotosu var , zaten yerine tam olarak oturdu sisler.sislerin fiyatı 130 tl  , 170 tlde xenonlar , 200dü 30 tl inip 170e aldım xenonları.toplam 350ye mal oldu bana montaj dahil.

Toyota Club Türkiye

yarise sis farı + mtec silver 8000k h11 xenon
« : Aralık 27, 2009, 22:19:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: yarise sis farı + mtec silver 8000k h11 xenon
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2009, 22:25:15 »
karşımdakinin gözlerini alan herşeye karşıyım..bi arkadaşına ver arabayı sonrada sen onun arabasıyla onun öününden git veya karşıdan gel gözünü almıyorsa no problem...
xenon u sis e yapmasaydın bu kış yine sis basarsa ki pek çok kezz olcak bu...işin zor...siste fazla ışık duvar oluyor geri tepiyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2009, 22:32:31 »
ben sislere xenonu görüntü maksadıyla , modifiye amacıyla taktırdım zaten abi :D sisli havada eğer öyle oluyosa yakmam bende :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2009, 22:38:45 »
doğru diyosun yakma ama sonra nasıl farkedilicen:_)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2009, 22:48:21 »
sis farı olmayan araçlar nası farkediliyosa bende öyle farkedilirim be abi :D arka sisleri yakarım bişeler yaparım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2009, 22:56:47 »
:) orası öle valla...resimdeki araç hala o halde mi?jantlar güzelmiş....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2009, 23:21:48 »
evet abi bu halde , ya bugün sisleri arabada yanılı unutmuşum sabah sınavım vardı okulun orda otoparka parketmiştim 6 saaat sonra bi geldim sisler yanıyo , aracın aküsü boşalmış bende aracı vurdurdum çevrediklerden yardım alıp , araca zarar vermemiştir demi abi bu vurdurma işi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2009, 00:10:41 »
ben genelde forumlardan arama yapp buluyorum bişiler...vurdurma zarar vermişidir bi ordan bakmalı bence..herkesin başına gelebilir..uyarı vermedimi ya kontak kapanınca???ben bi kere tepe lambayı açık unutmuştum ama 3 saat sonra farkettim kapadım..
bildiğim kadarıyla akü bitince aracı iterler ve aküye belli bi güç gelincede aracı çalıştırırlar..eski araçlarda böle idi..en fazla aküye zararı olur heralde..
bu arada bende öğretenim sen heralde üni.öğrencisi olman gerek hangi okul???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 29, 2009, 01:07:44 »
bi servise gidip sorucam böyle böyle oldu diye sorun oluşturmuş mudur araçta diye , kontak uyarı vermedimi derken ne demek istediini anlamadım abi , sadece işte aracı çalıştırıken araba çalışmadı tık diye bi ses geldi bide arabanın alarmı çaldı biraz sora durdu bide garip sesler çıktı aracın içinden eer dediğin buysa , ben ytü mimarlık 3. sınıftayım abi , siz ne öğretmenisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 29, 2009, 03:00:06 »
98 ae101de farlar açıkken kontağı kapatıp kapı açınca dııııııııt diye ses cıkarıyo.. ama sisleri beyine baglamadıgın için uyarı vermemiştir... :D vurdurma yöntemi tavsiye edilmez.. çünkü bu yöntem şanzıman, aks ve baskı balataya zarar verebilir. mecbur kalınmış ve yapılmış :D her ihtimale karşı aracı bi servise göstermekte fayda var...

Saygılar... :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2009, 03:01:02 »
bu arada araç güzel görünüyor gece fotosunda.. 1-2 tanede gündüz fotosu koyarmısınız :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 29, 2009, 16:21:02 »
evet sisleri sonradan bağlattığım için  aracın beynine bağlı değil heralde , ondan ses çıkmıyo sisler açıkken ,  onu nasıl bağlarız ya bağlayabilirler mi? önceden baya bi foto koymuştum ama yeni fotolardan da ekliyim biraz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2009, 16:32:09 »
karşımdakinin gözlerini alan herşeye karşıyım..bi arkadaşına ver arabayı sonrada sen onun arabasıyla onun öününden git veya karşıdan gel gözünü almıyorsa no problem...
xenon u sis e yapmasaydın bu kış yine sis basarsa ki pek çok kezz olcak bu...işin zor...siste fazla ışık duvar oluyor geri tepiyo

Aynen katılıyorum. Sadece görüntü olsun diye yapılmasına karşıyım ama zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimseyi rahatsız etmiyorsa sorun yok ama göz alıyor ve karşıdan ya da arkasından gittiğiniz araç sürücüsünü rahatısız ediyorsa o zaman kötü bir iş yapmışsınız demektedir.

Uyarı sesi konusunda bir yanlış anlama söz konusu. İlk mesaj da açık unuttuğunuza dair bir uyarı verilip verilmediği sorulmuştu ki, sisler orjinal olmadığından bu uyarının verildiğini sanmıyorum. Akü boşaldıktan sonra kontağı çevirdiğinizde duyduğunuz ses marş dinamosunun sesidir. Yeni nesil araçlarda vurdurma tavsiye edilmiyor, vurdurarak çalıştırdıktan sonra araçta öncesinde göre farklı bir durum olmadıysa sorun olduğunu sanmam.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2009, 16:53:08 »
Aynen katılıyorum. Sadece görüntü olsun diye yapılmasına karşıyım ama zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimseyi rahatsız etmiyorsa sorun yok ama göz alıyor ve karşıdan ya da arkasından gittiğiniz araç sürücüsünü rahatısız ediyorsa o zaman kötü bir iş yapmışsınız demektedir.

Uyarı sesi konusunda bir yanlış anlama söz konusu. İlk mesaj da açık unuttuğunuza dair bir uyarı verilip verilmediği sorulmuştu ki, sisler orjinal olmadığından bu uyarının verildiğini sanmıyorum. Akü boşaldıktan sonra kontağı çevirdiğinizde duyduğunuz ses marş dinamosunun sesidir. Yeni nesil araçlarda vurdurma tavsiye edilmiyor, vurdurarak çalıştırdıktan sonra araçta öncesinde göre farklı bir durum olmadıysa sorun olduğunu sanmam.

sisleri orjinal  yarisin sisleri ama sonradan taktırdığım için bağlantısı orjinal bağlantısı şeklinde olmadı , ondan dolayı uyarı sesi vermiyo sislerde açık kalınca.farklı bir durum sadece saat kendiliğinden değişti birde mazot göstergesinde 120 km  gidebilir gösteriyodu akü bitmeden önce , vurdurduktan sonra 180 km yazdı orda mazot koymamama rağmen , başka sorun olmadı , saati zaten ayarladm , mazot göstergeside çalışıyo yani şu anda yol gitikçe gidebileğim km sayısının yazdığı yerdeki sayılar azalıyo eski haliyle aynı ama sanki sayılar daha çabuk azalmaya başladı , çok yakmaya başlamışta olabilir yada ibre normal gösterceği değere düşmeye çalışıyodur fazla gösterdiği için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2009, 16:57:40 »
sisleri orjinal  yarisin sisleri ama sonradan taktırdığım için bağlantısı orjinal bağlantısı şeklinde olmadı , ondan dolayı uyarı sesi vermiyo sislerde açık kalınca.farklı bir durum sadece saat kendiliğinden değişti birde mazot göstergesinde 120 km  gidebilir gösteriyodu akü bitmeden önce , vurdurduktan sonra 180 km yazdı orda mazot koymamama rağmen , başka sorun olmadı , saati zaten ayarladm , mazot göstergeside çalışıyo yani şu anda yol gitikçe gidebileğim km sayısının yazdığı yerdeki sayılar azalıyo eski haliyle aynı ama sanki sayılar daha çabuk azalmaya başladı , çok yakmaya başlamışta olabilir yada ibre normal gösterceği değere düşmeye çalışıyodur fazla gösterdiği için.

Yol bilgisayarı gidebileceğiniz kilometreyi ortalama yakıt tüketimini baz alarak hesaplar. Akü bittiğinde ortalama yakıt tüketiminiz sıfırlandığı için yakıt sensöründen aldığı değeri o anki tüketime göre hesapladığı için farklı bir sonuç göstermiştir. Daha hızlı azalmasının sebebide tüketim değeriniz değiştiği içindir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2009, 17:12:38 »
Yol bilgisayarı gidebileceğiniz kilometreyi ortalama yakıt tüketimini baz alarak hesaplar. Akü bittiğinde ortalama yakıt tüketiminiz sıfırlandığı için yakıt sensöründen aldığı değeri o anki tüketime göre hesapladığı için farklı bir sonuç göstermiştir. Daha hızlı azalmasının sebebide tüketim değeriniz değiştiği içindir.
teşekkür ederim abi, sağolasın bilgilendirdiğin için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 29, 2009, 22:12:06 »
ytü mmarlık....vallahi güzel bölüm...beşiktaşın tepesinde çok güzel yerde...
ben biyoloji öğretmeniyim..orayı kazanan çok öğrencim var ama farklı bölüümler...
bu arada aracın gündüz görüntüleride güzell

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 29, 2009, 22:20:07 »
teşekkür ederim abi, sağolasın bilgilendirdiğin için.

Rica ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 29, 2009, 23:01:37 »
ytü mmarlık....vallahi güzel bölüm...beşiktaşın tepesinde çok güzel yerde...
ben biyoloji öğretmeniyim..orayı kazanan çok öğrencim var ama farklı bölüümler...
bu arada aracın gündüz görüntüleride güzell

hocam üninin yeri çok güzelde , bölüm çok zor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 30, 2009, 15:57:36 »
ya öledir mimarlık ama sonuçta sıfatın iyi olacak bitirince...acelen yoksa kala kala geçersin elbet ya:=))))