Gönderen Konu: Ne doktora ne eczaneye, başı ağrıyan markete gidecek  (Okunma sayısı 2424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
  Bundan sonra başı ağrıyan, kendini halsiz hisseden doktora veya eczaneye gitmek yerine markete gidecekmiş. Rekabeti teşvik etmek ve eczacıları cezalandırmak için bu yol seçilmiş. Yakında bu uygulama bakkallar ve semt pazarlarına taşınırsa şaşmamak lazım. Aşağıdaki haberle insan sağlığına verilen önemin başka bir örneği yakında uygulanacak.

MARKETLERDE İLAÇ SATIŞI DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yaptıkları eylemle hastaların ilaç almalarına engel olan eczanelere en büyük ceza yolda. Başbakan Erdoğan, eczacılara 15 gün süre verildiğini, aksi takdirde ABD'deki uygulamanın başlayacağını açıkladı.

TEB'İ TESLİM ALMA HAREKETİ

DP Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Dursun Akdemir, ilaçların marketlerde satılmasının temelinde Türkiye Eczacılar Birliği'ni zayıf düşürüp teslim alma hareketi yattığını belirterek, "İlaçların markette satılması eczacılık diye bir mesleğin olmayacağı anlamına gelir, eczaneleri ve fakültelerini kapatmak gerekir" dedi.

Prof Dr. Akdemir ANKA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de olduğu gibi marketlerde de ilaç satılmasına yönelik bir çalışma yürüttükleri yönündeki açıklamasını değerlendirdi. "Amerika örneğini doğru anlamak lazım" diyen Akdemir, doktor reçeteli ilaçların marketlerde satılmasının kesinlikle mümkün olamayacağını söyledi. Akdemir, "Bilim buna karşı çıkar. İnsan sağlığı açısından zararlıdır. Bu ilacı satacak marketteki bir kasiyer ya da görevli mesleği olmayan bir kimyasal maddeyi, içeriğinin ne olduğunu bilmeden, a'nın yerine b'yi vermesi gayet mümkün olabilir" diye konuştu.

Sağlığı destekleyen vitamin türü, ağrı kesici, ya da doktor reçetesinin zorunlu olmadığı ürünlerin markette bulunabileceğini, ancak her ne olursa olsun ilaçların markette satılmasının eczacılık diye bir mesleğin olmayacağı anlamına geleceğini belirtti.

ALINTI

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Ne doktora ne eczaneye, başı ağrıyan markete gidecek
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2009, 18:20:04 »
tebrik ederim.... (!)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2009, 18:47:06 »
Yoo, once doktora, sonra marketin icindeki ezcaneye.
Burada apayri eczane diye bir ticarethane yok. Hepsi marketlerin icinde yer alan satis unsurlari.
Turkiye'deki gibi antibiyotik almak icin sadece para yetmiyor bu market eczanelerinde, doktor recetesi isteniyor.
Demek ki neymis?
Aydemir Ayka bir sey bilmeden konusuyormus, ya da bilse de milleti yaniltmak icin konuyu yamultuyormus.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2009, 19:03:37 »
Yoo, once doktora, sonra marketin icindeki ezcaneye.
Burada apayri eczane diye bir ticarethane yok. Hepsi marketlerin icinde yer alan satis unsurlari.
Turkiye'deki gibi antibiyotik almak icin sadece para yetmiyor bu market eczanelerinde, doktor recetesi isteniyor.
Demek ki neymis?
Aydemir Ayka bir sey bilmeden konusuyormus, ya da bilse de milleti yaniltmak icin konuyu yamultuyormus.
  Tahtakalede hertürlü ilaç işportada satılırken reçete filan istemiyorlardı. Bunu örnek almış olabilirler. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2009, 20:10:21 »
ya doktor içinde hastaneye gitmeyelim o zaman..doktor yerinede bi üflemeciye falan gidelim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2009, 20:11:50 »
Ciddi soyluyorum Kemal Agabey, Real, Carrefour gibi marketlerde eczane bolumu var ayrica, marketin catisi altinda ama ayri bolumde.Eczacilar calisiyor buralarda.Recetesiz ilac satilmiyor.Turkiye'de eczacilarin recetesiz sattigi agri kesiciler burada recete ile satiliyor mesela.Antibiyotik almak icin recete sart. Bu dedigim ayrilmis eczane kisimlari disinda ayni marketlerin normal raflarinda da aspirin, tylenol, oksuruk surubu gibi ilaclar, vitamin destek haplari,mentollu sekerler recetesiz (over-the-counter) satiliyor.

Bu profesorun iddia ettiginin tam tersine, bu sistem kontrolsuz ilac satisi ve kullanimini sinirliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2009, 20:31:31 »
Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla hükümetin yapmak istediği şu. Artık eczane açmak için eczacı olmak gerekmeyecek, eczacı çalıştırmak yeterli olacak. Böylelikle Türkiye'de pek çok mesleki örgütün veya birliğin yaptığı rant bölüşümünün benzerini yapan eczacıların rantı kısılarak sözüm ona sağlık harcamalarında tasarruf yapılacak. Ülkemizde işgücünün neredeyse yarısı kayıt dışı çalışırken, kayıt dışı çalışalanların çoğunun ücreti asgari ücret üzerinden gösterilirken ve de yeşil kart ilgili ilgilisiz milyonlarca kişiye peynir ekmek gibi dağıtılırken, bunlarla mücadele etmek yerine eczacılarla uğraşmak neye yarayacak merak ediyorum. Şu anda hükümet ile eczacılar arasında resmen bir bilek güreşi var. Ben size olacakları söyleyeyim. Eczacılar karlarından ufak bir miktar verecekler ödün olarak ve eski sistem devam edecek. Bu yasayı çıkaramazlar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2009, 21:17:43 »
Ciddi soyluyorum Kemal Agabey, Real, Carrefour gibi marketlerde eczane bolumu var ayrica, marketin catisi altinda ama ayri bolumde.Eczacilar calisiyor buralarda.Recetesiz ilac satilmiyor.Turkiye'de eczacilarin recetesiz sattigi agri kesiciler burada recete ile satiliyor mesela.Antibiyotik almak icin recete sart. Bu dedigim ayrilmis eczane kisimlari disinda ayni marketlerin normal raflarinda da aspirin, tylenol, oksuruk surubu gibi ilaclar, vitamin destek haplari,mentollu sekerler recetesiz (over-the-counter) satiliyor.

Bu profesorun iddia ettiginin tam tersine, bu sistem kontrolsuz ilac satisi ve kullanimini sinirliyor.
 Bu gün Türkiyede istediğiniz yerden reçete ile satılan ilaçların bazılarını reçetesiz almak mümkün. Ben ilaç ismi vermek istemiyorum, geçenlerde yeşil reçete ile satılan bir ilacı tanıdığım bir eczaneden reçetesiz olarak rahatlıkla aldım.Her türlü yolsuzluğu mübah görmeye alışkın bir milletiz. O yüzden bu sistemin şu anda burada yürümesinin bir çok sakınca doğuracağı kanaatindeyim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 27, 2009, 21:22:04 »
Zaten eczaneden reçete olmadan istediginiz ilaçları alabiliyorsunuz..Yeşil reçeteye tabi olan ilaçlar hariç.Önce eczacılar kafa tuttu.Buna hükümet karşılık verdi.Şimdi restleşiyolar.Sonunda  hakkı abinin dediği gibi olacak.
Eczacılar ya anlaşacak ya seve seve yada.......
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2009, 20:08:32 »
  , geçenlerde yeşil reçete ile satılan bir ilacı tanıdığım bir eczaneden reçetesiz olarak rahatlıkla aldım.

kemal bey bu tamamen kanunsuz bir uygulama.... muhtemelen eczane bilahare o ilacı nazının geçtiği bir hekime biri üzerine yazdıracaktır.... aslında başımıza ne geliyorsa yine kendi hatalarımız yüzünden geliyor malesef.... sağlık sisteminde herkesin yaptığı hatalar var.....

hasta doktora gitmez ilacı eczaneden alır daha sonra doktora danışmadan alınan ilaca para verilmek istenmez sosyal güvenceden karşılansın istenir doktor kırmak istemediği için görmediği vakanın ilacını yazar eczacı daha ucuz bir tedaviyle iyileşecek hastalığı daha pahalıya mal etmiş olur....

hepsinin sebebi sağlığın ticarethane hastanın müşteri haline gelmesinden kaynaklanır..... sağlıktan rant sağlanır mı? böyle sağlanır....

(kimse yanlış anlamasın ne hastayı ne eczacıyı ne de hekimi suçluyorum)

Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2009, 20:11:46 »
  Bu gün Türkiyede istediğiniz yerden reçete ile satılan ilaçların bazılarını reçetesiz almak mümkün. Ben ilaç ismi vermek istemiyorum, geçenlerde yeşil reçete ile satılan bir ilacı tanıdığım bir eczaneden reçetesiz olarak rahatlıkla aldım.Her türlü yolsuzluğu mübah görmeye alışkın bir milletiz. O yüzden bu sistemin şu anda burada yürümesinin bir çok sakınca doğuracağı kanaatindeyim.

Saygıdeğer büyüğüm işte bizde bu var tanıdığım bir eczaneden aldım diyorsunuz, haddime değil ama sizin yaptığınızda doğru bir davranış değil... Biz millet olarak değişemeyiz bu 7'de de böyle 70'te de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2009, 20:23:21 »
kemal bey bu tamamen kanunsuz bir uygulama.... muhtemelen eczane bilahare o ilacı nazının geçtiği bir hekime biri üzerine yazdıracaktır.... aslında başımıza ne geliyorsa yine kendi hatalarımız yüzünden geliyor malesef.... sağlık sisteminde herkesin yaptığı hatalar var.....

hasta doktora gitmez ilacı eczaneden alır daha sonra doktora danışmadan alınan ilaca para verilmek istenmez sosyal güvenceden karşılansın istenir doktor kırmak istemediği için görmediği vakanın ilacını yazar eczacı daha ucuz bir tedaviyle iyileşecek hastalığı daha pahalıya mal etmiş olur....

hepsinin sebebi sağlığın ticarethane hastanın müşteri haline gelmesinden kaynaklanır..... sağlıktan rant sağlanır mı? böyle sağlanır....

(kimse yanlış anlamasın ne hastayı ne eczacıyı ne de hekimi suçluyorum)
 Söylediklerinizin tümüne katılıyorum. 7-8 ay önce kendi sağlık kuruluşumdaki hekimin yazdığı reçeteli bir ilaçtı. Aradan 7-8 ay geçince tekrar sağlık sevisine gitmeye üşendim ve tanıdığım eczacı hanımdan aynı ilacı reçetesiz olarak aldım. Kendi sağlık kuruluşumuz özel emekli sandığı olduğu için hekime hiç para vermiyoruz.Aslında biraz üşengeçlik. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2009, 20:35:51 »
gelecekte kötü günler bizi bekliyor.artık buna gerçekten eminim..
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 28, 2009, 20:40:07 »

Saygıdeğer büyüğüm işte bizde bu var tanıdığım bir eczaneden aldım diyorsunuz, haddime değil ama sizin yaptığınızda doğru bir davranış değil... Biz millet olarak değişemeyiz bu 7'de de böyle 70'te de...
 Her gün yeni yapılanma ve değişim rüzgarları var. Millet olarak hepimiz değişime uğramak için çaba sarfediyoruz. Yıllar önce eczanelerde kaçak ilaç satılırdı.Bilhassa Aksaray ve civarında.O zamanlar eczaneler suç işliyordu.Sonra değişim oldu, kaçak ilaçlar serbest satılmaya başladı.Aradan yıllar geçti bazı reçetesiz ilaçlar reçeteli oldu.Yani 7'den 70'şe değişim başladı.Şimdi ise Amerikan Kültürüne adapte olmamız gerekir ki, ilaçları marketlerde satalım. İşte bu da bir değişim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Sol Hb
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2009, 21:07:58 »
Arkadaşlar bundan 4-5 yıl önce for you lar açılmaya başlamıştı.Sahibide Tayyip Erdoğan ın danışmanı cüneyt zapsu.Sizde görmüşsünüzdürki her tarafta mantar gibi for you lar açılmıştı ve kimin alışveriş yapacağı bile şüpheli olan içi boş dükkanlardı.Yakın bir zaman önce bitkisel ilaç satan yada bü tür satış yapan yerlerin kısaca marketlerin de için de bulunduğu bir kanun tasarısıyla bu tür yerlerin ilaç satışına izin verilecekti.daha sonra karşı gelmelerle bu kanun rafa kalktı ve kalkmasıyla beraber bütn for you lar anlaşılmaz bi şekilde tadilata girdi ve çoğu yerdeki for you da kapandı.şimdi merak ediyorum ilaç fiyatlarının ucuzlaması eczacıların buna kazan kaldırması sonra sözleşmelerinin fesih edilmesi ve akabininde de başbakanın bi açıklamayla dediklerimizi yapmazlarsa ilaçların marketlerde satışına izin vericez demesi çok garip bir durum.ve eğerki marketlerde ilaç satışına izin verilirse for you ların durumlarının ne olucağını da çok merak ediyorum.
Yorumları size bırakıyorum...
2003 Corolla Sol Hb

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 28, 2009, 21:38:52 »
Hande Hanim, saglik ne yazik ki ticarethane, hasta da musteri.Bunun uzerini ne kadar ortmeye calissak da bu boyle. Turkiye'de de boyle, ABD'de boyle.Babam devlet memurlugundan emekli oldugu icin biliyorum, iyi bir muayene icin doktorun ozel muayenehanesine gitmek gerekiyor, devlet hastanesine gidip sirada beklemek, hekimi gormek yetmiyor.Buradaki hekim bir ticarethane isletiyor, hasta da musteri oluyor... Aci ama gercek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 28, 2009, 22:24:52 »
Geçen hafta iş yeri hekimimiz izinli olduğundan Devlet hastanesindeki Dahiliye servisine gitmek zorunda kaldım. 39 derece ateş ile 3 saat bekledikten sonra ancak doktara çıkabildim. Saat 5'e yaklaştığı için doktor içeri hastaları 4 -5 kişi aldı. (Doktorun yapabileceği birşey yoktu bunalmıştı yoğunluktan.) Sonuç olarak şikayetimi bile tam dinleyemeden sadece bir
ateş düşürücü yazıp reçeteyi verdi.  Asıl şoku eczanede yaşadım ilacın normal satış fiyatı 1.20tl  muayene ücreti 8 tl
ödedim. 3 yıldır hastaneye ayak basmamıştım. Gideceğime gittiğime pişman oldum.

Kabahat bende iç nane limonunu al ateş düşürücü bir ilaç yat dinlen. Ne işim var hastane kuyruklarında. :D
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 28, 2009, 22:32:26 »
Hande Hanim, saglik ne yazik ki ticarethane, hasta da musteri.Bunun uzerini ne kadar ortmeye calissak da bu boyle. Turkiye'de de boyle, ABD'de boyle.Babam devlet memurlugundan emekli oldugu icin biliyorum, iyi bir muayene icin doktorun ozel muayenehanesine gitmek gerekiyor, devlet hastanesine gidip sirada beklemek, hekimi gormek yetmiyor.Buradaki hekim bir ticarethane isletiyor, hasta da musteri oluyor... Aci ama gercek.

sosyal hukuk devletinde bu olmamalı diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 29, 2009, 10:36:44 »
eczanelerle yapılan anlaşma feshinin asıl sebebi şudur arkadaşlar, geçen günü öğrendim ben de. şimdiye kadar bütün resmi kurumların bulunduğu ilde ya da ilçedeki eczanelerle ayrı ayrı anlaşması vardı. personel muayene olup anlaşmalı eczaneden ilaç aldıktan sonra reçete ve faturayı kuruma yollar ve kurumda ödemeyi yapardı.

şimdi durum şu şekilde değişiyormuş. ödemeler kurumların elinden alınıp SGK tarafından yapılacakmış. ayrıca kurumlara ne reçete ne de fatura gelecek, SGK ile anlaşma yapan eczane bu belgeleri SGK ya teslim ederek ödemesini alacakmış. ayrıca kurum personeli eczane için benim kurumumla anlaşmalı mı değil mi diye bakmayıp SGK ile anlaşmalı mı değil mi diye bakacak. diğer yandan türkiyenin herhangi bir yerindeki SGK anlaşmalı eczaneden ilaç alınabilecek.

SGK nın eczanelerle tek tek anlaşma yapmak istemesi de burdan kaynaklanıyormuş.

(yanlışım varsa lütfen düzeltin, bana anlatılan bu şekilde)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 29, 2009, 11:29:01 »
eczanelerle yapılan anlaşma feshinin asıl sebebi şudur arkadaşlar, geçen günü öğrendim ben de. şimdiye kadar bütün resmi kurumların bulunduğu ilde ya da ilçedeki eczanelerle ayrı ayrı anlaşması vardı. personel muayene olup anlaşmalı eczaneden ilaç aldıktan sonra reçete ve faturayı kuruma yollar ve kurumda ödemeyi yapardı.

şimdi durum şu şekilde değişiyormuş. ödemeler kurumların elinden alınıp SGK tarafından yapılacakmış. ayrıca kurumlara ne reçete ne de fatura gelmeyecek, SGK ile anlaşma yapan eczane bu belgeleri SGK ya teslim ederek ödemesini alacakmış. ayrıca kurum personeli eczane için benim kurumumla anlaşmalı mı değil mi diye bakmayıp SGK ile anlaşmalı mı değil mi diye bakacak. diğer yandan türkiyenin herhangi bir yerindeki SGK anlaşmalı eczaneden ilaç alınabilecek.

SGK nın eczanelerle tek tek anlaşma yapmak istemesi de burdan kaynaklanıyormuş.

(yanlışım varsa lütfen düzeltin, bana anlatılan bu şekilde)

+1 Aynen bende katılıyorum. Durum tamamen bu.