Gönderen Konu: Servise Götür ışığı  (Okunma sayısı 1602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Servise Götür ışığı
« : Ocak 18, 2007, 22:56:07 »
Merhaba arkadaşlar;
  bende 2007 d4d corolla var,henüz 800km de.geçen sabah çalıştırdığımda bir baktım ''aracınızı toyota yetkili servisine götürünüz''anlamına gelen ışık yanıyo,okula kadar gittim sonra birara bidaha çalıştırdım bu kez ışık yanmaz oldu!Hava çok soğuktu (ondan olabilir dedi arkadaşlar) ama burda (nevşehir)herzaman öyle soğuk.açıkçası kafam karıştı,biraz da canım sıkıldı daha 2 aylık araba.Bu servis ışığı neden yanmış olabilir sizce?Normal bir durum mudur?Arıza olsa sürekli yanmaz mı ?cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler...
D4D

Toyota Club Türkiye

Servise Götür ışığı
« : Ocak 18, 2007, 22:56:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Servise Götür ışığı
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2007, 23:46:11 »
sonucta garantide oldugu icin hic tereddut etmeden gotur derim sonucta o ısık kafasına gore yanmaz nede olsa toyota vardır bi bildigi  
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Servise Götür ışığı
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2007, 00:02:17 »
Sonuçta sürekli yanmamış ama bence de bir kontrol ettirmende fayda var. Bu yaristeki cool uyarısı da beni sinir ediyor. Ben de servise götüreceğim fırsat bulduğumda.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Servise Götür ışığı
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2007, 09:43:50 »
Barış'ın da dediği gibi, araç garantide olduğu için hemen götürün servise incelettirin. önemsiz görünen bir problem ileride büyük dertler açabilir başınıza.

Bu arada Barış, nerelerdeydin sen yahu  ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Servise Götür ışığı
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2007, 15:47:27 »
bir şey olmaz merak etmeyin eğer ciddi anlamda arıza olsa idi ışık devamlı olarak yanardı.aşırı soğuk veya sıcak gibi durumlarda bazen yanılgı algılamalar olabiliyor.örneğin aşırı devir durumunda motor arıza ışığı yanar ve servis götürdüğünüzde aracın ne kadar devir yapmış olduğu görülebilir.bunun için aracınızın ecu su (edu)su içinde arıza saklama modu vardır.sizin yanıp sönen lamba ile ilgili servise gittiğinizde araçta gerçekten bir arıza var ise burada kalır ve araç yine çalışmaya devam eder.
diğer bir örnek ise su sıcaklık geçiş sensör arıza yapar ise motor arıza ışığı yanar.araç diğer yerlerden (avans,afm)gibi sinyallerde anormallik yoksa motor soğutma suyunu 80,c kabul ederek yolunuza devam edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Servise Götür ışığı
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2007, 16:56:07 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Barış'ın da dediği gibi, araç garantide olduğu için hemen götürün servise incelettirin. önemsiz görünen bir problem ileride büyük dertler açabilir başınıza.

Bu arada Barış, nerelerdeydin sen yahu  ? [/quote]

valla ben buralardaydım ama malum bi is aldım 2 ay surdu bitmesi o cok yordu beni ama degdi  tekrar sizinle burda paylasımda bulunmak guzel saolasın
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba