Gönderen Konu: cvt şanzıman arıza focus c-max  (Okunma sayısı 6065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
cvt şanzıman arıza focus c-max
« : Aralık 26, 2009, 23:08:09 »
arkadaşlar konunun detayını yarın ya da pazartesi anlatıcam
teknik olarak yorum istiyorum altını vurmak suretiyle şanzıman yağı akan bir aracı, bu şekilde bir uyarı verene kadar biraz kullanmak (50 100 metre kadar maksimum) ne gibi sonuçlar doğurur?
araç çekişten düşerek hafif bir eğimde kaldı.
neler olmuş olabilir? darbenin şanzımana ulaşmadığı bilgisi alındı.

Toyota Club Türkiye

cvt şanzıman arıza focus c-max
« : Aralık 26, 2009, 23:08:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: cvt şanzıman arıza focus c-max
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2009, 23:14:46 »
Bayagı bir masraf açarda nekadarla kurtaracagını tahmin etmek mümkün değil...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2009, 23:54:03 »
2000 gibi bir rakam var kırımları onarmak yağları yenilemek için
benim merak ettiğim o esnada yapılanlar araca neler yapmış olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2009, 00:59:00 »
Umarım en ucuz şekilde hallolur... Geçmiş olsun...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2009, 08:06:13 »
 Eğer ki çok yağsız kalmadı ise herhangi bir zarar vermemiştir Doğan.
 Çekişten düşmesi normal, çünkü otomatik şanzımanlı araçlar yağ basıncı ile kavrama yaparlar. Yani yağ eksildikçe şanzımanın içinde gerekli basınç kanallarına yağ gidemediğinden vitesleri vs. oluşturamadığı için çekiş düşer.
 Şanzımandan yanık vs. kokusu duymadıysan problem yok. Ayrıca CVT şanzımanı detaylıca incelemiştim. Zaten çok komplike bir yapısı yok. Öyle kolay kolay zarar görecek bir malzeme değil.
 Umarım sorunun düşündüğüm kadar basittir. Geçmiş olsun...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2009, 00:14:21 »
ergün yanık kokusu vs yok biz akan yağı normal olarak motor yağı sandık, harareti kontrol ederek ormandan çıkalım dedim, o şekilde 50 100 metre max gittik, araç hafif bir eğimde zorlanınca anladık olayı
çekici ile servise giden araca ilk yorum, yağ koklama, -şanzıman 25000 masraf
oldu üstünkörü bir şekilde, sonra fiziki hasarın 2000 lira gibi bir masrafı olduğu söylendi o yağsız çalışma esnasında şanzıman içerden dağılmadıysa 1 2 güne haberini alıcaz aracın işallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2009, 23:19:57 »
Doğan geçmiş olsun arkadaşım, umarım ciddi bir sorun ve masraf ile karşılaşmazsın. Ama kaskodan değiştirme veya tamir şansın olabilir, güzel bir beyan yazısı ile bu iş yapılabilir diye düşünüyorum. Şöyle ''arabam ile yolda ilerlerken aracın alt tarafından bir ses duydum ve aracımı kenara çekerek stop ettim. gereğinin yapılmasını ......... şirketinden rica ederim'' gibi bir yazı yazarsan belki kaskodan yaptırabilirsin. ......... şirketinde çalışan bir arkadaşım buna benzer bir arıza için beni uyarmıştı. Şayet arabam ile yolda ilerlerken aracın alt tarafından bir ses duydum 100 metre sonra ses çoğaldı ve kenar çekerek aracımı durdurdum gibi bir beyan yazarsan, karşılanmaz diye beni uyarmıştı. Şimdi sorunu okuyunca aklıma geldi. Nasıl bir yol izledin bilmiyorum ama hepimizin isteği ciddi bir masraf çıkmaz umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2009, 10:39:54 »
Doğan geçmiş olsun arkadaşım, umarım ciddi bir sorun ve masraf ile karşılaşmazsın. Ama kaskodan değiştirme veya tamir şansın olabilir, güzel bir beyan yazısı ile bu iş yapılabilir diye düşünüyorum. Şöyle ''arabam ile yolda ilerlerken aracın alt tarafından bir ses duydum ve aracımı kenara çekerek stop ettim. gereğinin yapılmasını ......... şirketinden rica ederim'' gibi bir yazı yazarsan belki kaskodan yaptırabilirsin. ......... şirketinde çalışan bir arkadaşım buna benzer bir arıza için beni uyarmıştı. Şayet arabam ile yolda ilerlerken aracın alt tarafından bir ses duydum 100 metre sonra ses çoğaldı ve kenar çekerek aracımı durdurdum gibi bir beyan yazarsan, karşılanmaz diye beni uyarmıştı. Şimdi sorunu okuyunca aklıma geldi. Nasıl bir yol izledin bilmiyorum ama hepimizin isteği ciddi bir masraf çıkmaz umarım.

Çok geçmiş olsun Doğan, umarım en kısa zamanda en az maliyetle atlatırsın. Bu arada butür arızaları Kasko öder mi? Ödeyeceğini hiç sanmıyorum çünkü.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2009, 11:04:43 »
arkadaşlar sağolun, konunun detaylarından bahsedeyim biraz, araç büyük bir kiralama şirketinden kiralık, aracı kiralayan kişi ben değilim gerçi olsam da birşey ifade etmiyor.
araç kulup adına kiralık son durumundan da haberim yok  8-)
yarışlar için kiralanan araçlarda zaman zaman bu tarz kırımlar oluşuyor, genellikle sporun içinden arkadaşlar tarafından kullanıldığından Tommi Makinnen'i göre göre kendimizi makinnen zannediyoruz arabalar da 100 hp klasmanında olunca bu tarz hadiseler oluyor  :D
bizim konunun detayı ise şu şekilde araçla aydos tepesine (sultanbeyli'nin arka taraflarından) çıktık, yarış içinde iletişim için telsiz röleleri kurulur, geçen yarış kurulan rölelerin birinde sıkıntı vardı, hallettik dönüş yolunda derince bir kanala düşmek suretiyle bir kayanın üzerinden geçti araç, kırımlar vs bu katil kaya tarafından yani. anladığım kadarıyla orman yolları kapalı alan olarak tanımlandığından rapor tutulamamaktaymış. konunun akıbeti ile bilgi alırsam paylaşırım