Gönderen Konu: Araç kullanırken cep telefonu kullanmak alkolden daha fazla zararlı  (Okunma sayısı 3502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi

EN BÜYÜK TRAFİK CANAVARLARINDAN BİRİ.

Son yıllarda, bilgisayar donanımlı araçlarda bile cep telefonunun olumsuz etkilerini kamufle edici teknoloji kullanılmasının direksiyonda cep telefonu kullanımını artırdığı ancak, bu şekilde araç kullanımının alkolden daha fazla kazalara yol açtığı açıklandı.
Geçen yıl 12 bin 300, bu yılın 11 ayında 12 bin 900 sürücüye direksiyonda cep telefonuyla konuşma cezası uygulandı. 2009'da 61 TL olan cep telefonuyla konuşma cezası, 2010'dan itibaren diğer trafik kazaları gibi yüzde 2.2 artış gösterecek.

Bu arada, dünya genelinde yapılan çeşitli araştırmalar ve istatistiklere göre, direksiyonda seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak alkollü araç kullanmaktan daha fazla kazalara neden oluyor. Çünkü, cep telefonu ile konuşmak ya da meşgul olmak sürücünün dikkatinin dağılmasına, konsantrasyonunun bozulmasına neden oluyor.

Sürücüler, basit bir arama yaparken bile yüzde 20, zihni çok fazla meşgul eden bir görüşme yaparken ise yüzde 29 olasılıkla trafikteki tehlikeli bir durumu gözden kaçırabiliyor.

TELEFON BEKLENTİSİ VE GÖRÜŞMENİN BİTMESİ DAHİ RİSKİ ARTIRIYOR

Cep telefonu kullanımı yalnızca numara çevirirken ya da konuşurken değil, telefon beklerken ve görüşme bittikten sonraki süre içinde bile kaza riskini arttırıcı bir etki yapıyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, 110 kilometre hızla giden bir aracın sürücüsü aniden fren yapması gerektiğinde fren yapma mesafesi alkollü sürücüden daha geç oluyor. Normal sürücü 31 metrede aracı durdururken, alkollü sürücü 35 metre, kulaklık ile cep telefonuyla konuşan sürücü 39 metre ve cep telefonunu elinde tutarak konuşan sürücü ise ancak 45 metrede durabiliyor.

ALINTI

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Gerçekten çok faydalı bir paylaşım Kemal Bey. Hayatım boyunca 2 kaza yaptım, 22si de aptalca ve 2'si de cep telefonu yüzünden. İlkinde kırmızı ışıkta bekliyordum. Telefonuma mesaj geldi. Nasıl olsa yeşil yanana kadar okurum diye elim telefona gitti. Daha mesajı okurken, yeşilin yandığını farkettim. Önüme bakmadan vitese atıp gazı kökledim ve müthiş bir sarsıntıyla kendime geldim :D Önümdeki Levent kamyonete çarpmış ve kaputu dağıtmıştım. İkincisinde ise ısrarla çalan telefonuma cevap vermek için kenara çektim aracımı. Oldukça gergin bir iş konuşmasının ardından geri manevra yapayım derken o sinirle arkamda duran koca kamyonu görmedim ve arka so çamurluğu dağıttım. Normalde zaten araç kullanırken hiç bir şekilde telefonu elime almazdım ama son kazadan sonra artık telefonu sessize alıyorum. Kim ararsa arasın umurumda değil artık.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Gerçekten çok faydalı bir paylaşım Kemal Bey. Hayatım boyunca 2 kaza yaptım, 22si de aptalca ve 2'si de cep telefonu yüzünden. İlkinde kırmızı ışıkta bekliyordum. Telefonuma mesaj geldi. Nasıl olsa yeşil yanana kadar okurum diye elim telefona gitti. Daha mesajı okurken, yeşilin yandığını farkettim. Önüme bakmadan vitese atıp gazı kökledim ve müthiş bir sarsıntıyla kendime geldim :D Önümdeki Levent kamyonete çarpmış ve kaputu dağıtmıştım. İkincisinde ise ısrarla çalan telefonuma cevap vermek için kenara çektim aracımı. Oldukça gergin bir iş konuşmasının ardından geri manevra yapayım derken o sinirle arkamda duran koca kamyonu görmedim ve arka so çamurluğu dağıttım. Normalde zaten araç kullanırken hiç bir şekilde telefonu elime almazdım ama son kazadan sonra artık telefonu sessize alıyorum. Kim ararsa arasın umurumda değil artık.
  Çok geçmiş olsun. En iyisi yaptığınız gibi sessize almak.Ben de öyle yapıyorum.Bilhassa altına jip çeken bir çok genç hanımın elinden telefon eksik olmuyor.Bir de konuşurken havalı havalı şöyle yan gözle bakmalarına ne demeli?  :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
ikinize de alkış.... :)))
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."