Gönderen Konu: Arkadaşlar Bu Parçanın Ne Olduğunu Biliyormusunuz?  (Okunma sayısı 3765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
garip ama ben bu parçanın ne olduğunu bilmiyorum. ama patlayınca (yani bu parçanın başlarındaki şişkin yerde yağ gibi birşey var bu yağ oradan kaçınca.) çukurlarda ve asfalttaki hafif göçüklerde acayip bir ses yapıyor tak diye. 3-4 sefer tamircide değiştirdik baktım tamirci bu işten fazla para kazanmaya başladı ve değişim çok kısa sürüyo birgün izledim değiştirirken.bugün tekrar patladığını farkettim ve sanayi ye gidip elimdeki eski patlak şeyi gösterip bundan versene dedim.(adınıda bilmiyorum bi tuhaf oluyo isterken) teki 16 ytl. ön ve arka faklı boyda bunuda öğrendim. eve geldim ve ön tarafdaki fatlağı değiştirmek için düz bir zemine çektim. arabayı kaldırdım.(kirikoyla)lastiği söktüm. baktım karşımda bana bakıyo  anahtarla sötüm ve yerine yenisini taktım oldu bitti. ama sanayide usta ne lastiği söküyodu nede arabayı kaldırıyodu.  

bu işlem yarım saatimi aldı. boşuna ustaya işcilik parası vermekten kurtulduk. size tavsiyem benim gibi sakar değilseniz bu tip basit işleri kendiniz yapın. maddi olarak kazançlı olursunuz. ben hem sakarım hemde cesaretliyim parçayı sökene kadar parmağı hafif kestim. kafayı çamurluğa vurdum. anahtar samundan kaydı ve parmağı diskin arkasında bir yere vurdum.gözlerim karardı biranda.

neyse bu parçanın ismini bilen varsa söylesin birdahaki gidişte ismini söyleyerek alayım. işi bilen biri gibi.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
Arkadaşlar Bu Parçanın Ne Olduğunu Biliyormusunuz?
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2007, 23:32:41 »
olmazsa yarın nereleri bağladığınıda çekerim koyarım buraya. ince (parmakdan biraz daha kalın) demir cubuk ile lastiğin altındaki büyük demiri birbirine bağlıyo.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2007, 23:44:11 »
demek bızım arabadan gelen sesın nedenı de buydu::....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2007, 00:11:39 »
denge çubuğu diyolar galiba benim arabadada aynı problem vardı usta halleti benimde inceleme fırsatım olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2007, 01:09:35 »
ön takımda denge kolunu tablalara bağlayan z denilen rottur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2007, 03:22:33 »
bnm 93 toyota corolla gl de ve 2001 corola vvti da vardı arka gergi rotili hatta  ben vvti olan aracımda arka sag bozuktu ole sattım aracı
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2007, 12:08:52 »
Emrahcığım tebrikler. O parçayı değiştirmişsin de rot ayarını nasıl yaptın onu merak ettim.

BALANS AYARI YANİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2007, 12:41:51 »
Viraj çubuğunun askısı değil mi bu?
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2007, 12:54:38 »
Alıntı yapılan: kadir ülkütaş
Emrahcığım tebrikler. O parçayı değiştirmişsin de rot ayarını nasıl yaptın onu merak ettim.

BALANS AYARI YANİ
[/quote]
rot ayarımı ne alaka rot ayarıyla bu parçanın herhangi bir alakası yok ki ayrıca balans ayarıylada bir alaksı yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2007, 14:18:06 »
ALINTI

BALANS AYARI YANİ

rot ayarımı ne alaka rot ayarıyla bu parçanın herhangi bir alakası yok ki ayrıca balans ayarıylada bir alaksı yok [/quote]

bende zaten ayar yapacak yer görmedim usta değiştirirken dikkatlice baktım sadece o parçayı söküp yerine yenisini takıyodu. başka bir ayar filan yapmıyordu. 5 dk bitiyodu işlem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2007, 15:13:33 »
Arabasını seven, iyi kullanan, değer veren sürücü, aracının kendi yapabileceği şeyleri kendisi yapandır.Yapamayacaklarını ustaya yaptırandır dediydi benim kuzen...
(Basit bir şey için servise gittiydim galiba o yüzden dedi  )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2007, 18:19:25 »
Alıntı yapılan: Emrah Akgül
bende zaten ayar yapacak yer görmedim usta değiştirirken dikkatlice baktım sadece o parçayı söküp yerine yenisini takıyodu. başka bir ayar filan yapmıyordu. 5 dk bitiyodu işlem.
[/quote]
görüldüğü üzere usta iki civatayı sökmüş ve iki civatayı sıkmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2007, 00:48:01 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Arabasını seven, iyi kullanan, değer veren sürücü, aracının kendi yapabileceği şeyleri kendisi yapandır.Yapamayacaklarını ustaya yaptırandır dediydi benim kuzen...
(Basit bir şey için servise gittiydim galiba o yüzden dedi  )
[/quote]

Bilge takılmış senin kuzen
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2007, 10:31:53 »
arkadaşlar bu z rot da değil, viraj denge çubuğu tutucusu da değil. çünkü bunların ikisini de değiştirdim ben aracımda. çıkan parçalar bende ama ikisi de değil. bak şimdi ben de merak ettim ne olduunu...
Bu arada emrah kardeş Bartın-Kurucaşile yeni yol üzeri, amasraya karşı tepeden muhteşem bir bakış.... Fotoğraf güzelmiş.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2007, 19:08:34 »
bu parcanın orjinal ismi ^link stabilizer^ olarak geciyo arkadaslar.parcaciya sorarken ön askı rotu veya z rot diye sormanız gerekir.aracın alt salıncagı ve viraj demirini birbirine baglar.arka tekerleklerdede bulunur.görevi viraj dönerken tekerleklerin ileriye geriye , öne arkaya esnemesini sağlamaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2007, 10:53:37 »
Parçayıaldığın parçacıya parçayı alırken sorsaydın iyi olurdu bende onu Z rotu diye biliyorum

Parçayı aldığın parçacıya parçayı alırken sorsaydın ismini söylerdi . Bende onu Z rotu diye biliyorum
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2007, 17:16:18 »
teşekkürler arkadaşlar parça z roto.... sordum. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
Ynt: Arkadaşlar Bu Parçanın Ne Olduğunu Biliyormusunuz?
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2008, 00:33:52 »
daha once gırseydım forume soylerdım bn sana evt o parca z rotıl dır  vıraj demır ıne baglı bı ucu bı ucu da amortısore oyle kolay kolay  bozulmaz ya kacırabılır ama bosluk yapıp yapmamasıdır asıl onmlı olan sey ayrıca orıjınalını alırsan daha cok uzun omur lukbırsey almıs olursun  3 yerıne  1 almıs gıbı
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 06, 2008, 14:51:23 »
Parçayıaldığın parçacıya parçayı alırken sorsaydın iyi olurdu.
Çok hoş bir cümle olmuş, gerçekten edebiyat parçalamışsın, edebiyat parça parça olmuş. Bu arada parça Z rot doğru.Cumartesi günü ben de değiştirdim.Ama bizim corollalarda ( 9. Nesil 2002 )  daha uzun bu Z rot.Düzce yeni sanayide değiştirttim parça 15 YTL, işçilik 10 YTL.Nasıl uygun mu sizce...  Ayrıca bizim araçlarda arka viraj demiri olmadığını önde bulunduğunu ve bu Z rot iki ucu mafsallı bir demir olduğunu öğrendim.Deforme olduğunda acayip ses yapıyor ve sesi arkaya doğru veriyor.Önce arkalara baktılar bi şey bulamayınca ön sağ Z rotdan kaynaklandığı tespit edildi ve değişti.Saygılarımla, sevgiyle kalın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 06, 2008, 15:15:39 »
Çok hoş bir cümle olmuş, gerçekten edebiyat parçalamışsın, edebiyat parça parça olmuş. Bu arada parça Z rot doğru.Cumartesi günü ben de değiştirdim.Ama bizim corollalarda ( 9. Nesil 2002 )  daha uzun bu Z rot.Düzce yeni sanayide değiştirttim parça 15 YTL, işçilik 10 YTL.Nasıl uygun mu sizce...  Ayrıca bizim araçlarda arka viraj demiri olmadığını önde bulunduğunu ve bu Z rot iki ucu mafsallı bir demir olduğunu öğrendim.Deforme olduğunda acayip ses yapıyor ve sesi arkaya doğru veriyor.Önce arkalara baktılar bi şey bulamayınca ön sağ Z rotdan kaynaklandığı tespit edildi ve değişti.Saygılarımla, sevgiyle kalın...
Gayet uygun bir fiyata değiştirmişler bence, bu arada kime yaptırdın yeni sanayide? Veysel Usta'yı  tavsiye edebilirim daha önce gitmediysen. Benim eski corollanın bakımlarını falan hep ona yaptırırdım işinde gerçekten usta...