0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam. İnternette (Türkiye.gov.tr adresi gibi) kimi parametreleri (Trafik, araç vs.) sorgulamak için Ptt 'den e-şifre almak gerekiyormuş sanırım (eskiden direk girilebilen yerler içinde). Sistemin çalışması ve güvenliği konusunda bir bilginiz mevcut mu?
ben mobil imza ile giriş yapıyorum.E-şifreye ihtiyaç duymuyorum.Sgk ve Trafik işlerimi site üzerinden hallediyorum.
1 tl verip sözleşme imzalıyorsun kimliğinle gideceksin tabiki e-şifre alıyoruz en ufak işlem arac sorgulamada bile gerkli artık. herkes en kısa zamanda almalı.
Turkcell Mobil İmza önceden kullandığın bedel kadar ödüyordun.Bir kaç ay önce aylık olarak alıyorlar kullanım ücretini ben ATM den bile kartsız para cekebiliyorum.
Ya bende bir şey soracağım. Artık hayatımız e-hayat oldu. Mesela en basitinden 3 adet bankada internet bankacılığı hesabım var. Her hesap için müşteri no, şifre, parola gibi 3 kombinasyon toplam 3 bankada 9 adet saklanması gereken bilgi var. Bunlar sadece bankalar ebay, paypal, gittigidiyor hepsiburada, online ptt hesapları uzayıp gidiyor. Birde özellikle bankaların şifreleri kısa aralıklarla değiştirmemiz ve önceki kullandığımız bir şifreyi kullanmamız isteniyor.Şimdi soru şu : Hadi diğerlerini bırak en azından 3 banka ve ptt hesaplarının yani toplamda 12 adet bilgiyi nasıl akılda tutuyorsunuz ? yazıp cüzdana koysan tehlikeli ne yapıyorsunuz ?