Gönderen Konu: E-Şifre  (Okunma sayısı 2353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
E-Şifre
« : Aralık 25, 2009, 18:03:46 »
  Selam.
 İnternette (Türkiye.gov.tr adresi gibi) kimi parametreleri (Trafik, araç vs.) sorgulamak için Ptt 'den e-şifre almak gerekiyormuş sanırım (eskiden direk girilebilen yerler içinde). Sistemin çalışması ve güvenliği konusunda bir bilginiz mevcut mu?

Toyota Club Türkiye

E-Şifre
« : Aralık 25, 2009, 18:03:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: E-Şifre
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2009, 18:06:26 »
 Selam.
 İnternette (Türkiye.gov.tr adresi gibi) kimi parametreleri (Trafik, araç vs.) sorgulamak için Ptt 'den e-şifre almak gerekiyormuş sanırım (eskiden direk girilebilen yerler içinde). Sistemin çalışması ve güvenliği konusunda bir bilginiz mevcut mu?

Sistem hakkında detaylı bilgi uzun sürer ama şifreni alıp rahatça kullanabilirsin. Arkasında epey güvenli bir alt yapı mevcut.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2009, 19:40:51 »
Ben geçen gün aldım şifreyi. Zaten ilk kullanımda değiştirmeniz gerekiyor ve 8 karakterlik karmşık bir şifre istiyor. Sistemin güvenliğini biliyorum ama yavaş yavaş online işlemleri bu kanala taşıyıp daha fazla işlem imkanı tanımayı planlıyorlar anladığım kadarıyla. Bir süre sonra herkes için zorunlu gibi bir şey olur bu sistem bence.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2009, 19:54:03 »
E-Devlet projesinin belli bir noktasında sistem entegrasyonu ile ilgili konularda analiz çalışmaları yaptığım dönemde bize yapılan sunumlarda ciddi bir güvenlik alt yapısına sahip olduklarını anlatmışlardı. Hatta hizmet verdiğim kurum kendi networklerine dış bağlantı konusunda çok katı olmasına rağmen bu alt yapı nedeni ile entegrasyona razı olmuştu.

Birde E-Devlet alt yapısının çalıştığı sunucuların hiçbiri Windows platformunda değil.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2009, 21:04:50 »
ben mobil imza ile giriş yapıyorum.E-şifreye ihtiyaç duymuyorum.Sgk ve Trafik işlerimi site üzerinden hallediyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2009, 21:11:11 »
ben mobil imza ile giriş yapıyorum.E-şifreye ihtiyaç duymuyorum.Sgk ve Trafik işlerimi site üzerinden hallediyorum.

Turkcell mobil imzanın aylık kullanımına 5 YTL değilde 1-2 YTL istese kesinlikle kullanılır ama çok istiyorlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 26, 2009, 08:41:59 »
ptt den alınıyormuş ancak ücret konusunda bilgi sahibi olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2009, 09:11:14 »
1 tl verip sözleşme imzalıyorsun kimliğinle gideceksin tabiki e-şifre alıyoruz en ufak işlem arac sorgulamada bile gerkli artık. herkes en kısa zamanda almalı.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2009, 09:25:40 »
1 tl verip sözleşme imzalıyorsun kimliğinle gideceksin tabiki e-şifre alıyoruz en ufak işlem arac sorgulamada bile gerkli artık. herkes en kısa zamanda almalı.

teşekkür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 26, 2009, 18:59:11 »
Turkcell Mobil İmza önceden kullandığın bedel kadar ödüyordun.Bir kaç ay önce aylık olarak alıyorlar kullanım ücretini ben ATM den bile kartsız para cekebiliyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 26, 2009, 20:49:11 »
bu e-şifrenin iyi tarafı da var kendiniz hakkında herhangi bir sorgulama yapmak istiyorsanız direk karşınıza çıkıyor. ssk ödemleri gibi mesela. Aslında iyi bir uygulama giriş yaparken kimlik no ve şifreyi sanal klavye kullanarak yapıyorsunuz ve şifreyi de yanılmıyorsam 3 ayda bir değiştirmek gerekiyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2009, 01:04:07 »
Turkcell Mobil İmza önceden kullandığın bedel kadar ödüyordun.Bir kaç ay önce aylık olarak alıyorlar kullanım ücretini ben ATM den bile kartsız para cekebiliyorum.

Şifrematik uygulamaları ile kartsız bankamatik kullanmak mümkün olduğu için artık bizde kartsız para çekebiliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2009, 02:52:07 »
Ya bende  bir  şey soracağım. Artık  hayatımız e-hayat  oldu. Mesela en basitinden 3 adet  bankada internet bankacılığı  hesabım  var. Her  hesap için müşteri no, şifre, parola  gibi 3 kombinasyon  toplam 3 bankada 9 adet saklanması gereken bilgi  var. Bunlar  sadece bankalar ebay, paypal, gittigidiyor hepsiburada, online ptt hesapları  uzayıp gidiyor. Birde özellikle bankaların şifreleri kısa  aralıklarla  değiştirmemiz  ve önceki kullandığımız  bir  şifreyi kullanmamız isteniyor.

Şimdi  soru  şu :  Hadi  diğerlerini  bırak en azından 3 banka ve ptt hesaplarının yani toplamda 12 adet bilgiyi nasıl akılda tutuyorsunuz ? yazıp cüzdana koysan  tehlikeli  ne yapıyorsunuz ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2009, 12:47:43 »
Ya bende  bir  şey soracağım. Artık  hayatımız e-hayat  oldu. Mesela en basitinden 3 adet  bankada internet bankacılığı  hesabım  var. Her  hesap için müşteri no, şifre, parola  gibi 3 kombinasyon  toplam 3 bankada 9 adet saklanması gereken bilgi  var. Bunlar  sadece bankalar ebay, paypal, gittigidiyor hepsiburada, online ptt hesapları  uzayıp gidiyor. Birde özellikle bankaların şifreleri kısa  aralıklarla  değiştirmemiz  ve önceki kullandığımız  bir  şifreyi kullanmamız isteniyor.

Şimdi  soru  şu :  Hadi  diğerlerini  bırak en azından 3 banka ve ptt hesaplarının yani toplamda 12 adet bilgiyi nasıl akılda tutuyorsunuz ? yazıp cüzdana koysan  tehlikeli  ne yapıyorsunuz ?

Bir txt dosya yapıp, bunuda RSA1024 ile şifreleyip bilgisayarında saklayabilirsin. Şifreleme için özel programlar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2009, 15:11:40 »

Osman hocam, aynı dertten ben de muzdaribim. Sırf bu nedenle kendime özel bir şifreleme algoritması geliştirdim :) Bütün şifrelerimi bilgisayarımdaki şifresiz bir word dosyasında, cüzdanımda ve hatta ajandamda rahatlıkla taşıyorum. Tabi o şifreleri benden başka kimsenin çözmesi mümkün değil :) Üç başarısız denemenin ardından şifreler bloke olduğu için içim rahat.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 27, 2009, 21:41:22 »
Valla bakacağız  artık  bi çaresine. Teşekkürler fikirler için.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -