Gönderen Konu: 90 km bakımı ve yedek parça temini  (Okunma sayısı 7109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Today-Tomorrow-Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
90 km bakımı ve yedek parça temini
« : Aralık 25, 2009, 17:01:45 »
Herkese merhaba,
Hayatımdaki ilk Toyota aracı iki ay önce satın aldım. 2004 model Corolla 1.6 sedan Terra LPG. Yeni üyelerden biriyim. Forumu çok inceleme fırsatı bulamadım fakat kapsamlı gibi görünüyor. Umarım arardığım cevapları burada bulabilirim. Bu nedenle hemen ilk sorumu sormak istiyorum.
Aracımın 90 bin kilometre bakımı yaklaştı. Bakım yaptırırken hangi noktalara dikkat etmeliyim? Bu kilometre bakımı ağır bakımlardan birimidir? (Aracın daha önceki bakımları düzenli yapılmış)
Orjinal hava ve polen filtresi nereden bulabilirim, sadece yetkili servislerden mi yoksa sanayide de orjinal Toyota parçası satılmaktamıdır? Son olarak da Dağhan beyin açtığı bir konuda yağlar üzerine bir tartışma okudum. Ama tam olarak içime sinmedi. Ben Ankarada (soğuk iç Anadolu iklimi) oturan ve aracında LPG olan bir arkadaşınız olarak Mobil 1'in 0/40 full  sentetik yağını kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Doğru mu olur?
Şimdiden bilgiler için teşekkürler.
Today-Tomorrow-Toyota
2004 Corolla 1.6 Sedan

Toyota Club Türkiye

90 km bakımı ve yedek parça temini
« : Aralık 25, 2009, 17:01:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 90 km bakımı ve yedek parça temini
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2009, 00:39:14 »
aynı araç bende de var mobil 1 0/40 kullanmayı bende düşünüyorum.daha önce 10/40 cosatrol magnetic kullanmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2009, 02:30:13 »
parçatreni.com diye bir sitede filtreler var ama sanırım orjinal değil.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Today-Tomorrow-Toyota
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2009, 22:30:06 »
Murat bey siz nasıl karar verdiniz 0/40 kullanmaya. Bir yerden tavsiye mi edildi. Konuyu biraz açabilir misiniz?
Saygılar.

aynı araç bende de var mobil 1 0/40 kullanmayı bende düşünüyorum.daha önce 10/40 cosatrol magnetic kullanmıştım.
Today-Tomorrow-Toyota
2004 Corolla 1.6 Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2009, 01:53:42 »
Merhabalar,
Sinan bey' in yağ konusundaki sorusuna istinaden bildiklerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle, 0W-40 tam sentetik kesinlikle doğru seçim.
Bu yağ, 0 C derece ye kadar standart vizkozitesini koruyor, en yüksek sıcaklıkta ise (Bu değer, 100 C derece olarak kabul edilir) 40 numara diye adlandırılan viskozite de dir anlamındadır.
Motorlardaki aşınmaların önemli bölümü ilk çalıştırma anında meydana gelir, motor soğuk olduğundan bazı parçalar sıkışıktır,motor yağıda soğuktan kalınlaşmışsa; yağ pompası yağı hemen basamaz ve motor ilk hareketlerini almasına rağmen, yağlama kısa bir süre de olsa başlayamaz ve aşınmalar meydan gelir.(Yağ lambasının sönmesin izleyin soğuk havalarda bu süre uzar) Oysa 0W-40 yağ, hava sıfır derecenin altına düşmemişse,(hava 0 C derecede olsa) yağ standart vizkoziteyi hala muhafaza ediyordur ve ilk hareketteki yağzız geçen çalışma süresi çok azdır, dolasıyla aşınmada azdır (Eğer 0W-40 koyarsanız gene yağ lambasına bakın hemen sönecektir.) Birde, bu tam sentetik yağlar %3-5 arası yakıt tasarrufu sağlıyor, 10.000 km yol yaptığınızda, benzinli bir araç için söylüyorum edeceğiniz tasaruf yağın parasının en az yarısını telafi edecektir.Minumum aşınma da size cabası.

Bu tam sentetik yağ ları, ilk olarak mobil piyasaya sürmüştür, Firma,sıfır km BMW aracında aşınması beklenen tüm parçaları tek tek ölçmüş ve aracı 1.000.000 km testine sokmuştur, sonuç olarak tam sentetik yağların inanılmaz koruyucu özelliği ortaya konmuştur, aşınma neredeyse yok gibi.Ayrıca yağın km olarak laboratuarlarında dayanımınada bakılmış 40.000 km de ancak özelliğini bozmaya başladığını tesbit etmiştir.Ancak bizler 10.000 km veya 1 yıl içinde değiştirmeliyiz.Uzun lafın kısası; bence, 0W-40 doğru seçim.Fakat kesinlikle katkı türü şeyler koymayın, çünkü o yağların içinde, sizin o yağa fazla para vermenize neden olan özel katkılar ve deterjanlar vardır onların etkisini yok edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2009, 08:12:43 »
 İlhan Bey;
 Sizi Tanışma bölümümüzde biraz tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Today-Tomorrow-Toyota
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2009, 12:55:05 »
Merhaba,
İlhan bey'e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Bu kadar ayrıntılı olmamak kaydıyla ben de benzer bilgileri duymuştum. Dolayısıyla yağ seçiminin doğru olduğu teyit edildi.
Bu arada yedek parça konusunda bir konu daha var. Biliyorsunuz Suriye ile sınır açıldı. Özellikle Arap ülkelerinde Toyota çok kullanılan bir araç. Bir arkadaşım Suriye gibi ülkelerden çok ucuza orjinal yedek parça temin edilebileceğini söyledi. Tabii eğer oraya gidip gelen bir tanıdığınız var ise. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, bir bilginiz var mı?
Today-Tomorrow-Toyota
2004 Corolla 1.6 Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 05-ilker
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2009, 13:43:56 »
Merhaba arkadaşlar bende yedek parçalar konusunda tereddütlüyüm bende yardım bekliyorum, piyasada satılan yedek parçalardan orjinalin kalitesinde olan markalar var mı yoksa tamamen orjinal mi almak lazım , arkadaşların bahsettiği Suruye de yedek parça işinin ucuz olduğunu bilen varsa yazarsa yada ulaşma imkanı olan varsa bilgi verirse memnun olurum selamlar ????? :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 29, 2009, 23:50:01 »
forumda bir arkadaş mobil 1 in sitesini önermiş orada 0/40 yağ diye çıkmıştı(aracıma göre) ama  site yabancı dilde .o yüzden 0/40 yağ kullanmayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2010, 20:18:30 »
ankara şaşmazda halit usta var hem hesablı hemde işinin erbabı tel:278 00 60

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2010, 20:59:20 »
90 bin bakımda değişmesi gerekenlere şuradan bakabilirsiniz;

http://corolla-corolla.blogspot.com/2008/11/periyodik-bakm-izelgesi.html

Yağ filtrenizi orijinal kullanınız,yetkili servisten satın alabilirsiniz,bunu alırken karter contası da alınız.
Ankara soğugu için 0w-40 mobil iyi olur.
Hava ve klima filtresini oto sanayilerden yansanayi olarak temin edebilir,kendiniz takabilirsiniz.
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2010, 21:54:52 »
Mobil 1 0W-40 geniş kapsama alanlı bir yağ. 0W-30 da kullanabilirsiniz, 0W-40 da.
Yalnız 0W 0 dereceye kadar demek değil.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2010, 22:21:55 »
Bende düşünenler arasındayım 0-40 ama çokda tavsiye almadım :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+