Gönderen Konu: Ağ bağlantısı Nasıl Kurarım  (Okunma sayısı 5177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ağ bağlantısı Nasıl Kurarım
« : Aralık 25, 2009, 13:33:51 »
Beyler evimde internet mevcut ve 2 adet bilgisayar var(laptop,masaüstü)ben 2 bilgisayar arasında hem internet hemde ağ bağlantısı kurmak istiyorum.Swich gerekiyor biliyorum ama püf noktaları bağlama şekli v.s unuttuğum için size bir danışayım dedim :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

Ağ bağlantısı Nasıl Kurarım
« : Aralık 25, 2009, 13:33:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Ağ bağlantısı Nasıl Kurarım
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2009, 13:40:45 »
Mustafa  oncelikle 4lü 5li bi switch al  modemden  çıkan kabloyu 1. port'a  diğer  b.sayarların kablolarınıda  kafana  göre  tak 2 pc'inde workgroup' ta  olduğu sürece  birbirlerini görürler
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2009, 13:45:08 »
Mustafa Bey,
Laptop ile bilgisayarı kablo ile birbirine bağlamayı düşünüyorsunuz sanırım. En kolay bağlantı, laptop ile bilgisayarı çapraz bağlı (cross) bir LAN kablosu ile yapmaktır. Eğer çapraz kablonuz yoksa, normal (düz bağlı) bir LAN kablosu ile de denemeye değer, çünkü yeni laptopların çoğu bağlantı tipini anlayıp gerekli çaprazlamayı kendisi yapıyor. Uygun kabloyu bağlandıktan sonra her iki makinada da "Bağlandı" mesajı görmeniz gerekir, bu fiziksel bağlantının gerçekleştiğini gösterir.
İkinci adım uygun IP adreslerinin verilmesidir. Bunun da en kolay yolu, internete bağlı olan makinada interneti paylaştır seçeneğinin kullanılmasıdır. Bu seçeneği kullanırsanız internete bağlı makina gerekli tüm ayarları yapacaktır. Bu şekilde hem iki makina arasında ağ kurmuş olursunuz hem de diğer makinadan da internete erişebilirsiniz.
Tabii, internet modemiz kablosuz değilse ve tek portu varsa internet bağlantısı yapamazsınız. Bu durumda switch şart.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2009, 15:19:43 »
modemim kablolu :) benim istediğim hem lan bağlantısı (oyunlar için) hemde internet bağlantısı için.Tunç neyin dediği gibi yaparsam sorun yok sanırım.
Mustafa  oncelikle 4lü 5li bi switch al  modemden  çıkan kabloyu 1. port'a  diğer  b.sayarların kablolarınıda  kafana  göre  tak 2 pc'inde workgroup' ta  olduğu sürece  birbirlerini görürler
workgroup ta kendi otomatik tanımlıyormu?bide masaüstü XP,laptop Vista sorun olurmu ağ bağlantılarında?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2009, 16:33:52 »
adsl modem+router özelliği nedir? yani kablosuz mu? üzerinde kaç ethernet portu var? vs. bilgileri verirseniz belki de switche ihtiyacınız kalmadan ağı kurabilirsiniz.

diyelim kablosuz ve tek eth. port özelliği var. masaüstünü kablo ile, dizüstünü de kablosuz olarak modeme bağlarsınız ağ komşularımda görürsünüz birbirinizi (workgrouplarınız aynıysa-aynı değilse de değiştirin ya da bir üst seviyeye çıkıp diğer workgroupa girerek diğer makineyi görürsünüz).
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2009, 16:51:38 »
Modeminizin router özelliği yok ise Birol beyin dediği gibi yapmanız lazım. Ya da router almanız lazım, sadece switch veya hubla olmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2009, 23:08:46 »
2 saat evel 5 portlu swich aldım bağlantı kurdum sorun yok lan bağlantısında da internet bağlantısındada sorun yaşamadım.ama NFS 2 oynarken ağı görüyor girmek için tıkladığımda şu hatayı veriyor.Anladığım kadarı ile bağlantı koptu v.s diyor.Masaüstünde sorun yok bu hatayı laptopda veriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2009, 19:15:53 »
Laptopta internete girmekte sıkıntınız yoksa, NFS'nin çalışmaması konusunda aklıma ilk gelen firewall gibi başka bir uygulamanın engellediği.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2009, 21:16:17 »
Laptopta internete girmekte sıkıntınız yoksa, NFS'nin çalışmaması konusunda aklıma ilk gelen firewall gibi başka bir uygulamanın engellediği.
yok yok internet falan sorun yok.nfs de ılk gırıyor görüyor son aşamada o hatayı veriyor nasıl çözerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 26, 2009, 21:56:33 »
Oyun orjinal değilse internette oynama hayali kurma bence :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 26, 2009, 22:05:47 »
Oyun orjinal değilse internette oynama hayali kurma bence :)
sorun bu sanırım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2009, 00:18:31 »
sorun bu sanırım :D

Ama biz nfs carbonu internetten indirip kablosuz  ağ vasıtası  ile mahallede 2-3 kişi  çok  rahat oynamıştık  zamanında. Bizimkisi de orjinal değildi. Bence problem işletim sistemlerinin farklılığından kaynaklanıyor. Mustafa aynı işletim sistemine ( tercihen XP) sahip iki bilgisayarla deneme şansın yok mu?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2009, 15:02:26 »
Ama biz nfs carbonu internetten indirip kablosuz  ağ vasıtası  ile mahallede 2-3 kişi  çok  rahat oynamıştık  zamanında. Bizimkisi de orjinal değildi. Bence problem işletim sistemlerinin farklılığından kaynaklanıyor. Mustafa aynı işletim sistemine ( tercihen XP) sahip iki bilgisayarla deneme şansın yok mu?
masaüstünde yani xp de sorun yok tıkır tıkır kuruyorum.Laptopda görüyor isim giriyorum.LOBBY bölümüne girince yukarıda resmini koyduğum sorun çıkıyor.Başka oyun kurup deneyeceğim artık.Bu oyunuda aynı cd den kurdum.Swich i aldığım yere sordum işletim sistemleri farklı sorun yaparmı dedim yok ya yapmaz v.s dedi ama yaptı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 28, 2009, 10:25:34 »
bu nfs şu yamalı paketlerdense uğraşma boşuna...
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2009, 15:05:28 »
Interneti bilmem ama biz ofiste network yapıp oynuyorduk o yamalı NFS ile.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2009, 10:43:26 »
Hamachi adlı yazılım ile, uzakta bir veya birden fazla bilgisayarı internet üzerinden tek bir networkte toplayabilirsiniz, aynı ortamdaymış gibi networkten multiplayer oyunlarınızı uzak ildeki arkadaşınızla oynayabilirsiniz. Üstelik bu yazılım ücretsiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 30, 2009, 16:21:21 »
Hamachi adlı yazılım ile, uzakta bir veya birden fazla bilgisayarı internet üzerinden tek bir networkte toplayabilirsiniz, aynı ortamdaymış gibi networkten multiplayer oyunlarınızı uzak ildeki arkadaşınızla oynayabilirsiniz. Üstelik bu yazılım ücretsiz.
sorunu hallettim :) işletim sisteminden kaynaklanıyormuş.Vistadan oyunu açarken yönetici olacak çalıştır seçeneğini tıklıyorum sorun kalmıyor :)