Gönderen Konu: Debriyajımın Durumunu Anlayamıyorum.  (Okunma sayısı 1717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Debriyajımın Durumunu Anlayamıyorum.
« : Ocak 17, 2007, 13:56:48 »
Merhabalar, 2004 VVT-i Corolla Terram var. Şu an 72000 civarinda. Bu debriyaj baski balata işi epeydir kafami kariştiriyor. Forumdan ogrenebildigim yontemlerle test etmeye calistim. Araba duz yoldayken el frenini sonuna kadar cekip 1. viteste kaldirmaya calistigimda gacirdaya gacirdaya ilerlemeye calisiyor. Bir zarari olmasin diye birkac saniyeden fazla bu durumu test etmedim. Buradan anladigim kadariyla baski balatada bir problem yok. Ancak 3. viteste kaldirmayi denedigimde de debriyaj gaz oranini iyi ayarlarsam neredeyse arabayi sektirmden kaldirabiliyorum.

Debriyajin durumunu test etmem icin baska onerisi olan var mi? Oncelikle belirtmeyi unuttum bu konuda oldukca acemiyim ve bilgim az :-) Neler yapabilirim ya da yapmaliyim sizlerden yanit bekliyorum.

Simdiden yanit yazan herkese tesekkurler.

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 17, 2007, 13:56:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2007, 15:30:28 »
senin aracının anlattığın verilere göre sorunu yok ama bir miktar balata sertleşmesi ve volant yüzeyindeki parlamadan dolayı konforunu kaybetmiş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2007, 01:55:02 »
Alıntı yapılan: Oguz Demir
Merhabalar, 2004 VVT-i Corolla Terram var. Şu an 72000 civarinda. Bu debriyaj baski balata işi epeydir kafami kariştiriyor. Forumdan ogrenebildigim yontemlerle test etmeye calistim. Araba duz yoldayken el frenini sonuna kadar cekip 1. viteste kaldirmaya calistigimda gacirdaya gacirdaya ilerlemeye calisiyor. Bir zarari olmasin diye birkac saniyeden fazla bu durumu test etmedim. Buradan anladigim kadariyla baski balatada bir problem yok. Ancak 3. viteste kaldirmayi denedigimde de debriyaj gaz oranini iyi ayarlarsam neredeyse arabayi sektirmden kaldirabiliyorum.

Debriyajin durumunu test etmem icin baska onerisi olan var mi? Oncelikle belirtmeyi unuttum bu konuda oldukca acemiyim ve bilgim az :-) Neler yapabilirim ya da yapmaliyim sizlerden yanit bekliyorum.

Simdiden yanit yazan herkese tesekkurler.
[/quote]

Bence,eğer el frenini çektiğiniz halde araba birazda olsa yürüyorsa frenlerde bir problem var demektir. bazende araba istop etmesin diye aracı kaldırdıktan sonra bazı sürücüler ayaklarını debriyajda tutarlarki buda balataları ve debriyajı sıyırır.zamanla hemen değil bir süre sonra promlem yaratır. Debriyajınızın nerede kavradığını iyice test edin. 2. ve 3. viteste kalmak ve kalmaya çalışmak bir çocuğun emeklemeden koşmaya çalışması gibi birşey. bu aracınıza zarar verir.  Bence bir debriyaja ve frene baktırın derim. debriyaj ve balata arasındaki tozlaşmada gacırtıların sebebi olabilir. bakınca anlıyorlar zaten. umarım ciddi birşey yoktur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2007, 03:19:37 »
kendi yontemimi anlatayım ama bu sadece bi ustamın bana tavsiye ettigi bi yontemdi 120 km hıza varıp aracı 5. vitesten 4 vitese alıp komprosor yaptıgın zaman eger arac yalpalama yapmıyosa problem yoktur eger baskı balata sorunluysa arac komprosorde sallar on kısmı kolay gelsin
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2007, 12:58:17 »
ben önceki aracımın debriyajını 3 kez yaktım bu yüzden 90,000kmde balatayı değişmek zorunda kaldım(aslında kalmamıştım ama şanzımanı indirince değişmek daha ucuza maloluyor)
en basit yöntem el freni veya rampa yukarı durup kalkmaya çalışmak balata konusunda hem fikir verir