Gönderen Konu: masa üsta pc için tavsiye almak istiyorum  (Okunma sayısı 1609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
masa üsta pc için tavsiye almak istiyorum
« : Aralık 24, 2009, 17:22:24 »
arkadaşlar bilgisayardan anlayanlar, ben bir masaüstü pc düşünüyorum. ideal, hızlı, görüntü kaliteli olmak şartıyla sistem özellikleri olarak nasıl bişey tavsiiye edersiniz. birde internet üzerinden masaüstü bilgisayar almayı tavsiye edermisiniz? yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

masa üsta pc için tavsiye almak istiyorum
« : Aralık 24, 2009, 17:22:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: masa üsta pc için tavsiye almak istiyorum
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2009, 17:42:48 »
Ben sistem tavsiyesinde bulunmayacağım çünkü tavsiye için gereksinimleri iyi bilmek gerek. Cihazın kullanım alanı (oyun, internet vb.), ne kadar süre için ön görüldüğü, bütçe gibi kriterler olmadan tavsiyede bulunmak doğru olmaz. Çok cancanlı bişi lazım değilse 2. el alınabilir diye düşünüyorum. Bu durumda bütçenin büyüğünü monitöre ayırmak daha iyi sonuçlar verebiliyor.

Internetten alışveriş yapılmasına karşı değilim ama siteyi araştırmak lazım. Birde sitede alacağınız cihaz için yazılmış yorumlar önemli bence.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2009, 17:50:41 »
Başlığı görünce Ali hocamın, 3 gün önce açtığı aşağıdaki konuyu anımsadım :D

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/'hangi-notebook-iyidir-bilmiyoruz!'/

Şaka bir yana, Ceyhun hocam eğer oyun oynamak gibi bir niyetin yoksa, sadece internet ve Office uygulamaları için kullanacaksan, Ali hocamın da belirtiği gibi sağlam bir 2. el kasa alıp, artan parayla da güzel bir monitör alabilirsin. İnternetten alışveriş konusunda tereddütün olmasın, sağlam bir site olduktan sonra sorun yaşamazsın. Bazen çok cazip kampanyalar oluyor ve çok uygun taksit seçenekleri de sağlıyor bu siteler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2009, 19:06:17 »
Ceyhun bey öncelikle arkadaşlarında da dediği gibi ihtiyaçlarınızı ve önceliklerinizi belirleyin. Öyle satış temsilcisinin gazına gelip hiç gereksiz donanımlara dünyanın parasını vermeyin sonuçta en pahalı sistemi aldığınızda 6 ay sonra fiyatı yarıya düşmüş olacak.
Güvendiğiniz siteler olduktan sonra da internetten alışveriş süper bir şey. Özellikle böyle çeşit ve uygun fiyat bulma olanağınızın kısıtlı olduğu şehirlerde.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2009, 23:48:33 »
imkan varsa sistem satın almaktan ziyade sistem toplanması taraftarıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2009, 00:04:35 »
Ceyhun bey öncelikle arkadaşlarında da dediği gibi ihtiyaçlarınızı ve önceliklerinizi belirleyin. Öyle satış temsilcisinin gazına gelip hiç gereksiz donanımlara dünyanın parasını vermeyin sonuçta en pahalı sistemi aldığınızda 6 ay sonra fiyatı yarıya düşmüş olacak.
Güvendiğiniz siteler olduktan sonra da internetten alışveriş süper bir şey. Özellikle böyle çeşit ve uygun fiyat bulma olanağınızın kısıtlı olduğu şehirlerde.
alper bey hem iyi oyunları oynayabilmek hem internette hızlı olabilmek istiyorum.
mesela gittigidiyor veya sahibinden gibi sitelerin güvenlik konusunda sorunları yoktur diye düşündüğüm için buralardan alışverş yapılabilir diye hesap ettim. toplamayı nasıl yapacağım pek bilmiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2009, 20:13:57 »
ceyhun bey bilgisayar konusunda uzmanlaşmış internet siteleri var (reklam olmasın diye buradan söylemiyorum özelden yazarım) Bunlarda donanım uyumluluğunu bile sınayabiliyorsunuz, zaten günümüzde donanım uyumsuzlukları çok kısıtlı. Hem oyun hem internet dediğiniz zaman iş sarpa sarıyor malesef. Çünkü internet dediğiniz şeyde çok basit donanımlar fazlasıyla işinizi görür, oyunlar ise donanım firmalarını lokomotifi olarak çalışıyorlar ve eğer güncel oyunları takılmadan oynayayım derseniz en üst donanımı almanız gerekir. Tabi oyun olarak küçük ofis oyunları tarzında şeylerden bahsetmiyorsanız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2009, 22:51:25 »
ekran kartının payşalımlı olup olmaması ne ifade ediyor. mesela bazı bilgisayarların özelliklerini sıralarken 512 mb ve paylaşımlı ekran kartı diyor. bazılarında da mesela 2 gb diyor. hangisi daha hızlı olur? bir de hızı en çok hangi özellik etkiler? ekan kartı mı işlemci mi?
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2009, 22:58:48 »
bir de şunu sormak istiyorum toplama mı daha avantajlıdır marka mı
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 26, 2009, 00:33:54 »
Toplama bilgisayarın maliyeti düşüktür ve daha esnek bir konfigürasyon oluşturma şansına sahipsin. Bu nedenle toplama bilgisayar avantajlıdır ama sorun çıktığında uzman bir bilgisayarcı ile arkadaş olman gerekebilir :) Markalı bilgisayarın en önemli avantajı garantisidir.

Ekran kartı konusuna gelince biraz açıklamaya çalışayım. Ekran kartları işlem yaparken bir hafıza kullanırlar bu hafıza kart üzerinde olabileceği gibi sistemin mevcut hafızasıda olabilir. Paylaşımlı ekran kartları makinenin mevcut ram'ini kullanır paylaşımsız olanların kendi hafızaları vardır. Ekran kartının hafızasının büyük olması yeni nesil oyunları oynamak için önemlidir ama artık sadece hafızası yetmiyor üzerindeki işlemcininde hızlı olması gerekiyor.

Bir bilgisayarın hızı birçok etkene bağlıdır. RAM, İşlemci ve Disk gibi. Çoğu zaman disk dikkate alınmaz son teknoloji ne durumda bilmiyorum ama 7200 rpm disk olmasını tavsiye ederim (daha iyisi var mı bakmadım).  Tabiki makine üzerinde çalışacak işletim sistemide de hızına etki eder. İyi bir konfigürasyon ile 64 bit Windows 7 ile aynı konfigürasyonda 32 bit windows 7 arasında epey bir hız farkı vardır.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Bu arada kullanmıyacağın bir özellik için para harcama çünkü teknoloji çok hızlı değişiyor.

Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 26, 2009, 21:32:08 »
Ali bey ekran kartı konusunda gerekli açıklamayı yapmış.
Eğer bir sorunda kendim başaçıkabilirim, format atabilir sorunun hangi parça kaynaklı olduğunu anlayabilir buna vakit ayırabilirim diyorsanız kesinlikle toplama derim. Ama ben sistem nedir, donanım parçaları nedir bilmem öğrenmekte istemiyorum diyorsanız garantiye gerekli farkı ödeyerek hazır bir sistem alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2009, 02:39:22 »
Hep toplama bilgisayar taraftarı olmuşumdur. Nedenine  gelince örnek olarak iyi bir  işlemci örnek corei5 ve arşiv amaçlı kullanmak için 1 tb sabit  diski  olan bir bilgisayar istiyorum. Hazır  sistemlerin  bu işlemci ile kullandıkları bilgisayarların  geneli 640 Gb. Veya müziği seviyoırsunuz hazır  sistemde minnacık iki haporlor veriyorlar ama siz 5+1 sistem almak istiyorsunuz, veya  kablosuz  klavye maus kullanmak istiyorsunuz  ama  hazır sistemlerin  geneli  kablolu. E sonradan da alsak  olur ama  gelen  malzemeler için hazır  sistemin içinde  para  ödedik ne  gerek var.Bunlar sadece bir  örnek. Garanti olayına  gelince toplama sistemde de her  parça  kendi  adına 2 yıl  garantili. Hazır  sistem de 2 yıl  garantili. İkincisi ise  bilgisayar  çöktüğünde hazır sistem de olsa  toplama da  olsa garantiye  girmez. Çünkü çöken  sadece işletim  sistemidir. Ama  garanti  donanım arızaları  içindir. Bana bütçenizi söyleyin  size o bütçeye  alınabilecek en iyi ve hızlı pc yi yazmaya çalışayım.

1- Sabit disk kaç gb işinizi  görür 160-250-320-500-640-750 GB , 1-1,5 TB

2- Monitör kaç inch olsun, sadece analog giriş yeterli mi yoksa Dsub/DVİ mi olsun.

3- İşlemci ne olmalı Quad bir  işlemci için 1000-1200  arası core İ 5  türü bir işlemci için 1500 civarı parayı gözden çıkartın.

Bu arada şu ana  kadar hepsiburada.com  dan 2-3 tane hazır  sistem  bir  çok da bilgisayar donanımı, araç aksesuar falan aldım. Yaklaşık 5 yıldır  falan alışveriş  yaparım  bir sorun çıkmadı  daha.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -