0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pek fark olcağını zannetmiyorum.Ama 98 GLi ilk kalkışlarda hafifliğin verdiği etkiyle burnunu çıkarır.Son hız da pek bir fark olcağını zannetmiyorum, kafa kafaya giderler heralde.Veya hangi motora daha iyi bakıldıysa, o önde olur diye düşünüyorum.
merhaba. lar; 1,3 98 corollam var, performansı canımı sıkmaya başladı, uzun yolda çok zayıf kalıyor. satıp 1,6 corolla almayı düşünüyorum. 97-98 gli ile 2005 1,6sol arasında performans olarak fark var mıdır?
yasin abi senin ilacın 2005 corolla.. kaçla gidersen git kafa kaldırıyor araç.
kesin çözüm olur da yiğit kardeş biraz pahalı bir ilaç:) benim derdim ucuza halletmek.
Yasin bey önce pahalı ddiniz daha öncesinde kıyaslamaya girdiniz.eğer araca vereceğiniz maksimum miktarı söylerseniz size daha farklı model de önerilebilir.Konuyu açarken lütfen sorununuzu biraz daha açarak yöneltmelerde gerekli hususları da veriniz. AE 101 alabiliyorsanız E12 pahalı geliyorsa E11 lere bakın derim 2000-01-02 1.6 corolla sol special lere de bakmanızı öneririm.
Emre kardeş benim isteğim aracımın markası toyota olsun, uzun yolda yiğit bir motora sahip olsun(80km. bir hızdan 120km. bir hıza çok kısa sürede çıksın ve rampalar da fazla bayılmasın), model, konfor o kadar önemli değil. ve bu istediğim 2 özellik için ne kadar az bütçe ayırırsam benim için o kadar iyi..
Amacınız yanlızca uzun yolda sollama performansı ise GLi sizin için uygun seçim. Ae101'ler ile daha yeni kasa araçların arasında konfor ve güvenlik farkları var; çarpışma testleri, frenler, yol yuyuş vs. Ancak motor performansı konusunda çok yakınlardır. Ae101'lerin 1.6 modellerinde daha çok farkedeceğiniz en zayıf noktaları frenler ve yol tutuştur.Bazı kullanıcılar yay vs ile süper yol tutuyor vs deselerde, araba iyice alçaldığı için herkese uygun bir değişiklik değil.
Kısa oran şanzıman daha yüksek performans demek, ancak daha fazla da benzin sarfiyatı ve daha kısa motor ömrü de demek.E12'ler yaklaşık E11'lere göre 100-120 kilo daha ağırdı ve performansı iyi bir seviyeye getirmek için kısa oran kullanılıyor.E12'lerin Ae101'lerden daha iyi bir hızlanma performansı gösterdiğini sanmıyorum. Ama E12'lerin süspansiyon ve fren sistemleri çok daha üstün.Bende 2000 model E11 ve 2004 model E12'de vardı. Artı 2 AE101 sahibi olduk. En performanslı ve en düşük yakıt tüketen E11 idi. VVTI ve uzun oran sanzımanlı modellerdi. Kayınpederin 1999 E11 vardı. Şanzıman oranları çok kısa idi ve benim E11'e göre her 100 km'de 1 litre daha çok tüketiyordu.Genel olarak performansın tanımı da tartışmaya açık. Bazısı son sürati, bazısı hızlanmayı sever.