0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arabanın altını sürtecek kadar büyük hız kesici koyamazlar bu çok saçma olur. aracında çamur taş vb. gibi şeylerin lastikten sıçramasın önleyecek bir plastik parça var.adını bilmiyorum belki çamurluk dur... bu parça arabanın yere en yakın parçası. eğer altında vurma sürtme izi filan yoksa büyük ihtimal bundandır. test etmek için sökebilirsin. zaten 2-3 tane vida ile duruyor. zaten onun sürtüp sürtmediği hemen belli olur sürtme izleri vardır yada yırtılma vardır. kolay gelsin.ayrıca araca takoz filan koydurma zaten yol tutuşu rakiplerine oranla biraz geride olan aracı daha da kötü duruma getirirsin. aracın dengesi bozulur. (sürekli arabada 5-6 kişi geziyorsan bu düşünülebilir)[/quote]emrahcığım ilgine teşekkür ederim. Çamurluklarda biraz yırtılma var. Önerini değerlendireceğim. Selam ve sevgilerimle
emrah ın dediği olabilir bizim corumda da hız kesici kasisler var ama dayımın 91 model corolasına 5 kişi bindik hiç birine sürtmedi + bizim burdaki kasisler asfalt ve betondan yapılıyor ve hiç biri aynı ölcüde değil sanmıyorum sesinkide sürtmez [/quote]teşekkür ler Cem.cem bizim buradaki kasislerde asfalt ve betondan, ayrıca aracın arkasına iki kişi bindiğinde sürtmeye benzer ses alıyorum. Herhalde çamurluktan oluyo. Bi bakacağım. teşekkürler. Hayırlı,mutlu,sağlıklı günler..
eğer lastiler olağandan büyükse lastikler çamurlu içine veya yanına sürtebilir[/quote]Mustafacığım ilgine tşklr. aracımın üzerinde standart 13 cant var. tşklr. [quote=Alper Sinav]Kasis görmek isteyeni Bilkent'e davet edebilirim, her elli metrede bir kasis olan dünyadaki tek semt. Dikkatli ve yavaş geçtiğin sürece sürtmez. Fazla yolcu ve yük taşıyorsan amortisörleri sertleştirmen mümkün, ancak yol tutuşunu (zaten kötü olan) iyi yönde etkilemez.[/quote][teşekkürler alper.bilkenin kasisleri yüksekolsada görülmeye değerdir umarım. Amortisörleri sertleştirirsem sürtünmeyi önleyebileceğimi belirtmişsin. Önerini dikkate alacağım. teşekkürler. efe teşekkür ederim. herhalde bizde bu soruna alışacağız. mutlu ve başarılı günler. [quote=Yasemin Güven]merhaba, 90'lı senelerde toyotalar yere çok yakın üretilmişti. o senelerde toyota corolla kullandığım için biliyorum. kasisler ne kadar yüzeyel olsalar bileki çok yüksektir! aracın karter kısmı vurur.[/quote]teşekkürler yasemin. Belediye ile görüşüp,kasisleri kaldırtmak en iyi çözüm herhalde. İlgine teşekkürler. Mutlu başarılı ve sağlıklı günler dileğiyle. [quote=Alper Kutluer]Polo'da aracın motorunu koruyan plastik bir parça var. Onun vidası çıktığından bir yana doğru yere yaklaşmıştı. Kasisten geçerken yola değiyordu. Ama altına bakınca görülebilir olması lazım sorun bundan kaynaklansa.Bir arkadaşın araç geçerken dışardan kontrol etsin bence neresinin sürttüğünü anlarsın.[/quote]ilgine teşekkürler alper. önerini dikkate alacağım.sağlıklı,mutlu günler dileğiyle.
Kasis görmek isteyeni Bilkent'e davet edebilirim, her elli metrede bir kasis olan dünyadaki tek semt. Dikkatli ve yavaş geçtiğin sürece sürtmez. Fazla yolcu ve yük taşıyorsan amortisörleri sertleştirmen mümkün, ancak yol tutuşunu (zaten kötü olan) iyi yönde etkilemez.[/quote]Standartlara uygun yapmıyorsunuz böyle kasis olmaz hangi kriterlere göre belirliyorsunuz enini boyunu ve aralığını diye belediyeye soru soruyorum "bizim gasislerimiz herbir sıtandarda uygundur" diye cevap geliyor. Kasisin yanında kırmızı ışık var ?!?!?!?!? Kırmızıda geçiyor herkes diye emniyete yazıyorum "protokolden vakit kaldıkça RADAR denetimlerini yapıyoruz Batıkent'te" diye cevap geliyor. Allahım sen bana sabır ver...O plastik takozlardan iki parçasını arabanın tekerlerine denk gelecek şekilde sökebilirsiniz. Somunlar tam bijon anahtarının açacağı büyüklükte. Vaktiyle oturduğum semte yapmışlardı birini ben sökmüştüm, diğerlerini diğer hayırsever vatandaşlar sökmüştü, sonra da belediye tamamen sökmüştü. Tavsiye ederim.
bartın daki kasisler demirden yapılıyor ve yere komrosörle çakılıyor. yani vidalı değil. ama türk aklı bunada bir çare buldu nasıl yaptılar bilmiyorum ama lastiklere denk gelen yerleri sökmuşler. kendini bilen adam zaten şehir içi bile tangur tungur bozuk olan biryerde basmaz birde bu demir kasisler yüzünden dur kalk adamın sinirleri bozuluyor valla. zaten basanlar yine basıyorlar adamın altında 86 şahin bir kaptırıyo araba yolda zıplaya zıplaya geliyo kasisdende paldır küldür hiç frene basmadan geçiyo polisde normal vatandaş gibi arkasından bakıyo. . ne işe yaradı bu amortisörler.pehhh... türkiyedeki aptal uygulamalardan birtane daha....zaten binbir güçlükle adığı arabayı türkiyenin muhteşem yollarında heba eden vatandaş birde bu demir kasislerin yüzünden sıkıntı çekiyor....en iyisi gece gidip 2 teker denk gelen yerleri sökmek. zaten bartında bir yeri belediye sökmek zorunda kaldı.çünkü vatandaş günden güne eksiltmeye başladı kasisi ve kasiside aldı bırakmadı. yolda 4 tane kasis kalınca baktı belediye demirler bitiyo kaldırdı..[/quote] Ya Emrah belediye başkanına bu durumu bildirsek acaba demir kasisleri kaldır mı dersin?Dediğin gibi zaten tınlamayan tınlamıyor.Amortisörlerin anasını ağlatıyor bu demir setler yahu.Bu yüzden Bartın şehir merkezine giresi gelmiyor insanın.[quote=kadir ülkütaş]Selam aranıza yeni katıldım. 90 model XL arıcı 5 ay önce aldım. Şehrimizde hız kesici kasis uygulaması var. Ben her kasisten geçtiğimde aracın altı sürtüyor. Egzozdan olabilir düşüncesi ile bi egzozcuya gittim. Ancak egzozdan olmadığı ve aracın altında sürtünmeye dair bir belirtinin olmadığını belirtti.Amortisörlerde de herhangi bir sorun yok. Bu sorunu yaşayan varmı.çözüm önerilerinizi bekliyorum. Araca takoz koyup yükseltilebilir mi?. Herkese selam. [/quote] Kadir öncelikle aramıza hoşgeldin.Bende de 98 GLİ var,yazın 6. ayda aldım.Olur olmaz tümseklere sürtüyordu.Memlekete gidince(İzmit) sanayi egzoscuya gittim.Egzost u biraz kaldırdı sorun bayağı gitti.İstersen bi dene.Saygılar.
Ataköy'de 7,8 ve 9.kısımda plastik kasis uygulaması yapıldı. Kazalar % 90 azaldı. Şimdi biri gelip sökmek isterse o adamı vurmak lazım [/quote]O aptal kasisleri koymadan güvenli yollar inşa edemeyenleri/etmeyenleri vurmaya ne dersin?İstersen toprak yapalım yolları, kimse basamasın, kaza da olmaz.