Gönderen Konu: AB'ye Vize Kalkiyor mu?  (Okunma sayısı 1932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
AB'ye Vize Kalkiyor mu?
« : Aralık 23, 2009, 02:51:35 »
http://www.ntvmsnbc.com/id/25034577/ Buradaki habere gore yakin zamanda Turk vatandaslari icin AB ulkelerine giriste vize muafiyeti (serbest dolasim) gelebilir.
Sirbistan,Karadag ve Makedonya AB uyesi olmamalarina ragmen serbest dolasim hakkina kavustular.Sira Turkiye'de mi?
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

AB'ye Vize Kalkiyor mu?
« : Aralık 23, 2009, 02:51:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: AB'ye Vize Kalkiyor mu?
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2009, 05:35:51 »
nerede ahmet'im,
bana dün gelen postayı okuyup, projeye destek verebiliriz.

VİZE HATTI

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere girişte Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının ortaya çıkardığı ciddi sorunlar, Türk kamuoyu tarafından uzun süredir tartışılmaktadır. Toplumumuzun farklı meslek gruplarından, Schengen vizesi için talep edilen belge ve bilgiler, akıl almaz boyutlara ulaşmış olup; yurtdışı temaslarını neredeyse engelleyecek düzeylere gelmiştir. Söz konusu vize uygulamasından en fazla etkilenen kesimlerin arasında yer aldığına inandığımız akademik çevreler içerisinde de yurtdışı faaliyetlerinde bulunan ve çeşitli AB programları çerçevesinde yurtdışından ortaklar ile AB projeleri yürüten kişilerin vize engeliyle karşılaştığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerimiz Erasmus dahilinde değişim programlarına katılırken vize kaynaklı sorunlarla karşılaşmaktadırlar.

İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ve European Citizen Action Service (ECAS) işbirliği ile yürüttüğümüz  "Vize Şikayet Hattı" Projesi kapsamında vatandaşlarımızca karşılaşılan sorunların bir dökümünün yapılması; vize işlemleri esnasında akademik çevre ve öğrencilerden talep edilen belgeler; karşı karşıya kaldıkları prosedürler; muhatap oldukları muamele ve başa çıkmak zorunda kaldıkları diğer zorlukların sistematik bir biçimde tespit edilerek incelenmesi amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında, 17 Kasım 2009 tarihinde başlatılan ve bir ay boyunca işlemesi öngörülen telefon hattı (0212 324 51 88 - 0212 324 51 99) (hafta içi her gün 9:00-18:00 arası) ve elektronik posta adresi (vize@ikv.org.tr) aracılığıyla, farklı kesimlerin aktaracağı sorunlar kaydedilecektir. Çalışma sonuçlarını değerlendiren raporumuzun, gerçekleri ortaya koymasının yanı sıra, konuyu her iki tarafın karar alıcılarına taşımayı öngören bir sonraki aşamada da son derece yararlı olacağı kanaatindeyiz.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2009, 07:41:09 »
  Herkese kalkmasa bile bence bazı kolaylıklar getirilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2009, 09:52:38 »
Ben hiç bir şey beklemiyorum. Eski tas eski hamam devam eder.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2009, 18:32:50 »
Murat, durumdan ben de haberdarim, ama su son gelisme isleri degistirebilir diye umuyorum.Sirbistan, Karadag ve Makedonya AB uyeligi basvuru surecinde cok geriler, basvurmamislar bile.Turkiye'ye AB soz vermis.En gec 1986'da Turk vatandaslarina serbest dolasim hakki verilecek diye. Yazili belgelerde, antlasmalarda geciyor.Bu belgeler uluslararasi hukukun parcalari haline gelmis artik.

Devlet bu konuda uzerine duseni yaparsa AB'nin elinden bir sey gelmez.Mecburen serbest dolasimi getirirler.Aksi takdirde AB'nin gercekten bir Hiristiyan klubu oldugu tescillenmis olur.Baska nasil aciklayabilirler uyelige bile basvurmamis, onbinlerce Bosnaliyi katletmis, soykirima ugratmis Sirbistan'a serbest dolasim verilmesini?

Hakan, her Turk vatandasinin boyle bir hakki var.Kayitlara gecmis.Yapilacak is yazili belgedeki hakki fiili hakka donusturmek.

Sesimizi yukseltirsek, hukumete bu konuda baski yaparsak, mektuplar, emailler gondererek, bilgi edinme hakkindan faydalanarak... o zaman belki onlar da AB'den kazanilmis hakkimizi alirlar...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2009, 19:55:21 »
Ahmet, bence bu yapılan terbiyesizlik; müzakerelerin başlatılmadığı ülkelere bile vize kaldırılırken, müzakere sürecindeki Türkiye'ye sen biraz daha bekle deniliyor. En azından ben böyle anlıyorum.

Avrupa'da bir işim olursa; örneğin 15 günlük vize talebinde bulunduğum zaman en fazla 5 günlük vize alabiliyorum. İstedikleri abuk subuk evrakları hiç saymıyorum.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2009, 08:00:36 »
  Kesinlikle haklısın Ahmet. Bunun için önce Pasaportumuzun güçlendirilmesi (manevi olarak, çiple değil) gerekir bence. Acaba dışarıdan gelen birisine Türkiye konsoloslukları kaç güne vize veriyor, aynı ülkeye gidecek Türkiye Cumhuriyeti pasaportlulara o ülke kaç günde veriyor vizeyi?  ;)
 Tabi daha işin başında pasaporttan alınan harçlar da var, önce insanın kendi ülkesi kendi vatandaşını korumalı bence.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2009, 11:11:54 »
hakan'ın dediği gibi pasaportlarımızı güçlendirmemiz lazım. örneğin, yeşil pasaport türkiye'de çok rahat veriliyor. 10 yılını tamamlamış, 3. derece 1. kademe bir devlet memuru direk alabiliyor. daha sonra yurtdışı çıkışında karşı ülkenin gümrükteki güvenlik kişiye bakıyor pasaporta bakıyor, senin özelliğin ne ki yeşil pasaport alıyorsun dercesine.

yeşil pasaport yurtdışında çok önemli ve alınması zorken türkiye'de çok sayıda mevcut. (bu arada yeşil pasaporta avrupada vize şartı yok)

yurtdışı sempozuma katılmak için resmi görevli olarak gittim. gri görev pasaportu çıkarttım, birsürü bürokrasi ile. ama avantajı ona da avrupa'da vize yok.

herneyse konu dağıldı biraz. vize konusunda sıkıntıları olanlar daha önceki mesajımdaki mail adresine sıkıntılarını anlatabilirler. bu durumda bir çözüm elde edilebilir.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)