0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sendeki daha iyi de ondan bendeki de 60 ampersaat[/quote]gecen 8 gün calıstırmadım sonra cok zor calıstı bizim aküde yaslanmıs
bendeki 60 A niye öle[/quote]Nedenini japon mühendislerine sormak lazım. Toyotalar nekadar soğuk olursa olsun zaten tek marşta çalışıyor.
Alper bey,6.ncı cümleme soru işareti koymayı unuttuğumdan dolayı özür dilerim.Sorumu aynen yineliyorum.İnce akü olarak 60 Ah hangi markalar var? Yaşım icabı bazen böyle unutkanlıklar oluyor. 1973 model MURAT 124 arabam vardı.1979 yılında komple kaporta boya yaptırdığım zaman elektrik kabloları da değişmişti.o zamanki elektrikçim, kabloların ve sigortaların akım şiddetiyle de ilişkili olduğunu söylemişti.Aklımda kalanları aynen size aktardım.
bende bikac gundur. kullanıyorum arabayı. sabah marsa bastım. vıg vıg vıg. ancak calıstırdı arabayı.bizim akücüye gittim. aslında lastikcidir kendisi . lassa bayii ama aküde(mutlu) satıyolar. daha önce alısverisimiz olmustu memnun oldugum bi esnaf. bu akü olmus hvalar daha sogursa seni yolda bırakır hemen takalım bitane mutlu dedi.anacak eski araclar gibi hemen sök taka zarar verecegini soledim bisey olmaz dedi ama ben taktırmadım tabi.dedigi gibi hemen ole sok tak aracın elektronik sistemine zarar vermezmi acaba. bunun icin uygulanacak bi yontem varmı. yada basitce anlatabilirmi. illa servisin degistirmesimi lazım demek istedigimbide amperini yukseltmek istiyorum. alper beyin daha onceki msjında zarar vermez diyor. benim aractada durum aynımıdır.tesekur ederim.
Benim arabada 2 tane amfi var, akünün yetmediğini düşünüyordum. Geçen gün ölçtürdüm adam durumu iyi dedi. Bir aletle ölçüm yaptı 14.99 gibi birşey yazdı. Bu ne anlama geliyor. Aküm 60 amperlik inci akü
O voltaj değeri oluyor Oğuzhan. Genellikle 12-14 volt arasında olur rölantide hiç bir elektriksel ekipman çalışmıyor iken. Zayıfsa alternatörü kontrol etmek gerekir. Benim akü takıldıktan sonra ölçtüğümüzde 14,2 çıkmıştı.