Gönderen Konu: Bakımsız Akü Yolda Bırakır  (Okunma sayısı 17075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Bakımsız Akü Yolda Bırakır
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2008, 00:45:25 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
sendeki daha iyi de ondan  bendeki de 60 ampersaat
[/quote]

gecen 8 gün calıstırmadım  sonra cok zor calıstı bizim aküde yaslanmıs

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2008, 00:45:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 10, 2008, 08:32:41 »
benim arabadaki akü hala orjinal . hiç markasınada bakmadım ama servis öyle dedi, ayda bir saf su ilave ediyor babam. anladığım kadarıyla bittti bitecek. akü 7 yıllık bu arada . amperi filan kaç bilmniyorum. yalnız lpg servisi aküyü kesin değiştir dedi ve değiştirirken getir biz takalım dedi.neden diye sordum lpg nin enjektörleri yanabilirmiş. bende peki dedim. ama sabahları açalışırken filan hiç bi sorun yok. -11 derecede bile bir basışta çalışıyor. heralde iyice bitene kadar değiştirmem.saygılar
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 10, 2008, 09:58:41 »
Öyle fazla da değiştirmemek lazım. Ne de olsa kilolarca kurşun var içinde ve çevreye baya zararlı. Neyseki değiştirince eskileri yeniden değerlendiriyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ocak 11, 2008, 02:47:05 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
bendeki 60 A niye öle
[/quote]

Nedenini japon mühendislerine sormak lazım. Toyotalar nekadar soğuk olursa olsun zaten tek marşta çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 12, 2008, 20:19:42 »
yok arkadaslar durum öyle degilmis benim aküde 7 senelik assagıya yukarıya ama alarm olan bir aracta ortalama 2 ile 3 sene arasında degismesi gerekiyormus mars alıyor ama iyice amperini düsürdü akü farlardan hissedersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 04, 2008, 12:21:18 »
Arkadaşlar benim araç 2003 terra aküm orjinal ama kısa mesafe ve az bindiğimden bugünlerde şarj ışığı siyah olmuş acaba aküyü söküp şarja götürsem teyp yada beyin yada başka bir elektronik cihaz arıza verirmi.(code arızası gibi)Galiba bu emniyet kemeri takılmadığında öten sesi benden önceki sahibi ayar yaparak iptal etmiş ben aküyü söktüğümde kemer takılmadığında yine uyarı verirmi .Şimdiden teşekkürler.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Bakımsız Akü Yolda Bırakır
« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2008, 12:32:51 »
Arkadaşlar,
Arabamda 45 amper akü var. 60 amper takmak istedim. Kablolara zararı olur dediler.Bazı kişiler zararı olmaz dediler.Ayrıca bildiğiniz gibi her akü yerine uymuyor.İnce akü olarak 60 amperlik hangi markalar var.Arabanın motoru dahil her yerinle ilgilendiğim halde yıllarca elektrik sistemiyle pek yorum yapmamışımdır.Ne de olsa yangın tehlikesi kaçınılmaz olabilir.Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2008, 13:55:51 »
Sorunuz neydi pek? Soru işareti göremedim de :D

Kablolarla, alternatörle, sigortalarla, beyinle vs hiçbir ilgisi yok akü kapasitesinin. Fiziksel olarak uyuyorsa isterseniz 500 Ah akü bile alabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 13, 2008, 22:46:39 »
Alper bey,
6.ncı cümleme soru işareti koymayı unuttuğumdan dolayı özür dilerim.Sorumu aynen yineliyorum.İnce akü olarak 60 Ah hangi markalar var? Yaşım icabı bazen böyle unutkanlıklar oluyor. :) 1973 model MURAT 124 arabam vardı.1979 yılında komple kaporta boya yaptırdığım zaman elektrik kabloları da değişmişti.o zamanki elektrikçim, kabloların ve sigortaların akım şiddetiyle de ilişkili olduğunu söylemişti.Aklımda kalanları aynen size aktardım.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #29 : Şubat 03, 2010, 14:33:42 »
bende bikac gundur. kullanıyorum arabayı. sabah marsa bastım. vıg vıg vıg. ancak calıstırdı arabayı.
bizim akücüye gittim. aslında lastikcidir kendisi  :D. lassa bayii ama aküde(mutlu) satıyolar. daha önce alısverisimiz olmustu memnun oldugum bi esnaf. bu akü olmus hvalar daha sogursa seni yolda bırakır hemen takalım bitane mutlu dedi.
anacak eski araclar gibi hemen sök taka zarar verecegini soledim bisey olmaz dedi ama ben taktırmadım tabi.

dedigi gibi hemen ole sok tak aracın elektronik sistemine zarar vermezmi acaba. bunun icin uygulanacak bi yontem varmı. yada basitce anlatabilirmi. illa servisin degistirmesimi lazım demek istedigim

bide amperini yukseltmek istiyorum. alper beyin daha onceki msjında zarar vermez diyor. benim aractada durum aynımıdır.
tesekur ederim.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #30 : Şubat 03, 2010, 16:05:07 »
valla ben arkaya pioneer ları 3 yıl önce döşedim ve ilk döşediğim zaman akümü büyütmüştük mersindeki elektirçim tavsiye etmişti...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 03, 2010, 17:29:49 »
Alper bey,
6.ncı cümleme soru işareti koymayı unuttuğumdan dolayı özür dilerim.Sorumu aynen yineliyorum.İnce akü olarak 60 Ah hangi markalar var? Yaşım icabı bazen böyle unutkanlıklar oluyor. :) 1973 model MURAT 124 arabam vardı.1979 yılında komple kaporta boya yaptırdığım zaman elektrik kabloları da değişmişti.o zamanki elektrikçim, kabloların ve sigortaların akım şiddetiyle de ilişkili olduğunu söylemişti.Aklımda kalanları aynen size aktardım.

Kemal Bey, ben 45 amperlik Delphi marka akümü, 2 ay önce 60 amperlik Delphi ile değiştirdim, Alper'in de belirttiği gibi hiç bir problem olmaz, hiç endişelenmeyin :) 60'lığı takarken akünün oturtulduğu yer dar geldi, kenarlarını biraz traşladık, gayet de güzel durdu.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 03, 2010, 17:33:39 »
bende bikac gundur. kullanıyorum arabayı. sabah marsa bastım. vıg vıg vıg. ancak calıstırdı arabayı.
bizim akücüye gittim. aslında lastikcidir kendisi  :D. lassa bayii ama aküde(mutlu) satıyolar. daha önce alısverisimiz olmustu memnun oldugum bi esnaf. bu akü olmus hvalar daha sogursa seni yolda bırakır hemen takalım bitane mutlu dedi.
anacak eski araclar gibi hemen sök taka zarar verecegini soledim bisey olmaz dedi ama ben taktırmadım tabi.

dedigi gibi hemen ole sok tak aracın elektronik sistemine zarar vermezmi acaba. bunun icin uygulanacak bi yontem varmı. yada basitce anlatabilirmi. illa servisin degistirmesimi lazım demek istedigim

bide amperini yukseltmek istiyorum. alper beyin daha onceki msjında zarar vermez diyor. benim aractada durum aynımıdır.
tesekur ederim.
aküyü degiştirirken sadece sorarsa teyp kilit kodu sorar. başka bi sorun olucanı sanmıyorum. senim 2004 var dı degiştim hiç bi problem çıkmadı amper yükseltmenizde de bi zarar yoktur.

2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 03, 2010, 17:45:08 »
Benimkisi hiç bir şey sormadı, üstelik ne radyo hafızasındaki kanallar silindi ne de yol bilgisayarı sıfırlandı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 03, 2010, 18:01:18 »
bende akümden şikayetciydim gittim 120 liraya mutlu akü aldım marş motoruna bakım yaptırdım Allah'ıma şükür gözüm kapalı basıyorum artık marşa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #35 : Şubat 04, 2010, 02:18:57 »
bizim lastikciye guvenmedik. adam dogru soluyomus meger. yarın gidip degistirteyim. teyp kodunuda biliyorum zaten. tesekkur ederim.
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 04, 2010, 02:35:41 »
Benim arabada 2 tane amfi var, akünün yetmediğini düşünüyordum. Geçen gün ölçtürdüm adam durumu iyi dedi. Bir aletle ölçüm yaptı 14.99 gibi birşey yazdı. Bu ne anlama geliyor. Aküm 60 amperlik inci akü
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2010, 08:44:05 »
Benim arabada 2 tane amfi var, akünün yetmediğini düşünüyordum. Geçen gün ölçtürdüm adam durumu iyi dedi. Bir aletle ölçüm yaptı 14.99 gibi birşey yazdı. Bu ne anlama geliyor. Aküm 60 amperlik inci akü

O voltaj değeri oluyor Oğuzhan. Genellikle 12-14 volt arasında olur rölantide hiç bir elektriksel ekipman çalışmıyor iken. Zayıfsa alternatörü kontrol etmek gerekir. Benim akü takıldıktan sonra ölçtüğümüzde 14,2 çıkmıştı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 04, 2010, 09:09:07 »
O voltaj değeri oluyor Oğuzhan. Genellikle 12-14 volt arasında olur rölantide hiç bir elektriksel ekipman çalışmıyor iken. Zayıfsa alternatörü kontrol etmek gerekir. Benim akü takıldıktan sonra ölçtüğümüzde 14,2 çıkmıştı. 

Hakkı abi bende  1  ay once  kadar  45ah lık  yiğit akü taktırmıştım 90TL ye fakat set  olduğundan  yetersiz  kalıyor  marşa  basarken  şarj  ışığı yanıyor  gösterge panelinde  ışıklar  hafif sonup geri  geliyor  hatta ve  hatta 2 gun  once  dıkkatımı çekti  araçta "fiam" havalı korna var  bastığımda  aracın on farlar   kısılıyor :)  bunun  nedeni akü amperinin  yetersiz  kalmasımıdır  yoksa  baska  sebeplerde  olabilir mi ?
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Şubat 04, 2010, 09:17:48 »
Tunç, en sağlıklı yöntem voltajı ölçtürmek ama anladığım kadarıyla senin akünün emeklilik zamanı gelmiş gibi :) Yolda kalmadan tedbir almanda fayda var.