Gönderen Konu: Araç muayenesini yaptırdım.  (Okunma sayısı 1365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Araç muayenesini yaptırdım.
« : Aralık 21, 2009, 22:10:46 »
Selamünaleyküm arkadaşlar. 17.12.2009 da arabamı muayene için TUVTÜRK'e götürdüm. Allah'tan fazla sıra yoktu, iki saat içinde çıktı araç, herşey normal!!! Sadece arka servis freninde %64 sapma çıktı ve agır kusurlu olarak kaldı. Vakit olduğu için tamir ettirip geleyim diye sanayideki eski ustama gittim.(artık eski bi daha ugramam yanına) arka tekerleri söktü. Baktı etti, bindi arabaya iki tur attı, tamam dedi tabii benim kafaya yatmadı muayene yanacak hata olursa. Emrah Can kardeşimin tavsiyesiyle "frenci selami ustaya" gittik, oda aracı makinaya soktu %62 sapma çıktı ve sorunun fren merkezinde oduğunu söyledi. Masrafıda 40 TL dedi, tamam dedim iki saat sonra aracı aldık, makinaya tekrar girdik sapma %8 çıktı. Tabii muayeneyide geçtik bu işten zararlı çıkansa benim eski usta oldu. Bilginize.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Toyota Club Türkiye

Araç muayenesini yaptırdım.
« : Aralık 21, 2009, 22:10:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Araç muayenesini yaptırdım.
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2009, 22:24:28 »
geçmiş olsun diyelim eski ustana 
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2009, 22:44:42 »
Kazasız belasız atlattığın için sana geçmiş olsun. Ayrıca eski ustaya da seni kaybettiği için geçmiş olsun.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2009, 12:04:13 »
Geçmiş olsun ne yaptı da bu arızayı halletti merak ettiğim ve en çok korktuğum fren merkezi kesin sorun çıkacakmış gibi hissediyorum nedense ? İlk defa tuv de muayeneye girecem filmler falan tırsıyorum  :(
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2009, 19:15:42 »
geçmiş olsun Mehmet abi, eski ustan gerçekten de ayıp etmişti ama, nerdeyse muayene ücreti yanacaktı, ama kendisi bilir, o kaybetti...

Geçmiş olsun ne yaptı da bu arızayı halletti merak ettiğim ve en çok korktuğum fren merkezi kesin sorun çıkacakmış gibi hissediyorum nedense ? İlk defa tuv de muayeneye girecem filmler falan tırsıyorum  :(

Ali abi  filmlerden çekinmene gerek yok, hafif  kusur olarak geçiyor, frenler için ise önce bi kontrol yaptırırsan ona göre önlemini alırsın.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2009, 12:06:55 »
Sagolasın emrah kardeşim. Ali abi usta fren merkezini söktü içinden subap gibi bişeyler çıkardı sonra merkezi topladı taktı gittik tekrar test için makineye girdi araç sapma %8 e düştü. Emrahında dediği gibi filmlerden korkma hafif kusurlu yazıyorlar, ama frenleri işin ehline kontrol ettirirsen iyi olur çünkü benle muayeneye gidenlerin çoğunu sanayide gördüm hepside frenle ilğili artık tuvtürktemi bişey var araçlardamı bişey var bilemedim.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2009, 12:25:33 »
Geçmiş olsun ne yaptı da bu arızayı halletti merak ettiğim ve en çok korktuğum fren merkezi kesin sorun çıkacakmış gibi hissediyorum nedense ? İlk defa tuv de muayeneye girecem filmler falan tırsıyorum  :(

Ali abi  filmlerden çekinmene gerek yok, hafif  kusur olarak geçiyor, frenler için ise önce bi kontrol yaptırırsan ona göre önlemini alırsın.

Dün arkadaşımın Mercedes Vitosu muayeneye girdi, geçen sene hafif kusurlu olarak geçtiği cam filmlerine bu sene git sök gel demişler, hatta 1 saat kadar önce  beni aradı ve abi senin filmciye söktürtücem filmleri kaça söker diye soruyordu, valla Allah yardımcın olsun diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2009, 22:35:02 »

Dün arkadaşımın Mercedes Vitosu muayeneye girdi, geçen sene hafif kusurlu olarak geçtiği cam filmlerine bu sene git sök gel demişler, hatta 1 saat kadar önce  beni aradı ve abi senin filmciye söktürtücem filmleri kaça söker diye soruyordu, valla Allah yardımcın olsun diyorum

demekki tüv türk de de standart yok, Elazığda hafif kusur olan şey İstanbulda  ağır kusur olarak bakabiliyorlar.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash: