Gönderen Konu: "Hangi Notebook İyidir Bilmiyoruz!"  (Okunma sayısı 2118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
"Hangi Notebook İyidir Bilmiyoruz!"
« : Aralık 21, 2009, 14:31:34 »
Haber http://www.zaytung.com sitesinden aşırılmıştır (http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=301) sitedeki diğer haberlerde epey matrak göz atmanızı tavsiye ederim.

Genç Bilişimciler'den Anlamlı Pankart: "Hangi Notebook İyidir Bilmiyoruz!"

Bilişim sektörü çalışanlarının uzun zamandır çeşitli platformlarda dile getirdikleri "n'olur her notebook almak isteyen gelip bize sormasın artık!" şeklindeki şikayetler, dün sabah Genç Bilişimciler Derneği Kadıköy Şubesi binasına asılan pankartla farklı bir boyut kazandı.

Şube önünden geçenlerin ilk başta anlam veremedikleri "Hangi Notebook İyidir Bilmiyoruz!" yazılı pankartın sırrı, Şube Başkanı Ersin Özbükey'in yaptığı basın açıklamasının ardından çözüldü. Özbükey, dernek binasında yaptığı açıklamada; "Şimdi belki koca bir şube başkanının böylesi bir konu ile sizin karşınıza gelmesini yadırgayabilirsiniz ancak üyelerimizden gelen şikayetler artık görmezden gelinemeyecek raddeye geldi" diyerek ekledi:

"Elinin Körünü Al!"
"Bugün bilişim sektöründe çalışan herkesin ortak derdi, notebook almaya karar veren son kullanıcıların soluğu direkt en yakın tanıdık IT'cinin yanında almasıdır. Şahsen ben 8 senelik sertifikalı Oracle DB Admin'iyim, ha keza diğer arkadaşlarımın da kimi Network Mühendisi kimi Yazılım Mimarı ama soru hiç değişmiyor: 'ya ben notebook alıcam da sen anlarsın hangisi iyidir bunların?'. Ne bilelim yahu Teknosa Çalışanı mıyız biz? Neymiş, internet'e girecekmiş bi de arada oyun falan oynarmış ona göre biraz hızlı birşey olsunmuş, hangisini alsınmış. Ağzımı bozmak istemiyorum ama yani elinin körünü al çok afedersin!"

"Suç biraz da bizde"
Sinirden zaman zaman sesinin titrediği gözlenen Özbükey, olayın bu noktaya gelmesinde bilişim çalışanlarının da suçu olduğunu belirterek çuvaldızı kendilerine batırmayı da ihmal etmedi. Özbükey, "suç biraz da bizde aslında. Yıllarca çevremizde kimin bilgisayarla ilgili bir derdi olsa aman mahcup olmayalım aman başımızdan savıyor gibi görünmeyelim diye anlamasak da yardımcı olmaya çalıştık. Yalan yanlış da olsa her sorduklarına cevap verdik. Ben bizzat oturduğum apartmandaki bilgisayarların yarısına format atmış bir insanım. Ama sevgili arkadaşlarım açık konuşuyorum, bundan sonra bu filmin böyle devam etmesine izin vermeyeceğiz. Artık notebook almadan önce kapımıza gelenlere nasıl bir muamele göstereceğimizi tüm Türkiye görecek" diyerek açıklamasını noktaladı.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özbükey, bir muhabirin "yaa peki bu toshiba'lar çabuk ısınıyor diyolar doğru mu?" sorusu üzerine elindeki optic mouse'u muhabire doğru fırlatarak dernek binasını terketti.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

"Hangi Notebook İyidir Bilmiyoruz!"
« : Aralık 21, 2009, 14:31:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: "Hangi Notebook İyidir Bilmiyoruz!"
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2009, 14:52:42 »

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özbükey, bir muhabirin "yaa peki bu toshiba'lar çabuk ısınıyor diyolar doğru mu?" sorusu üzerine elindeki optic mouse'u muhabire doğru fırlatarak dernek binasını terketti.

bu kısmı çok bomba olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2009, 15:52:09 »
ali bey sanırım sizde  IT departmanında çalışıyorsunuz, yalnız kaynakdaki foto photoshopmu kokuyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2009, 15:55:23 »
ali bey sanırım sizde  IT departmanında çalışıyorsunuz, yalnız kaynakdaki foto photoshopmu kokuyor :)

ilk sorunuza malesef evet diyorum, ikinci sorunuza ise herşeyi ile asparagas bir haber olduğu için PS olmak zorunda diyorum :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2009, 16:15:33 »
Ali bey Muhammet beye fotoşop cd'sini frizbi edası, bilek hareketi ile fırlattıktan sonra toyotaclubtr forumundan ayrılır :D :P
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2009, 16:24:08 »
ilk sorunuza malesef evet diyorum,

Allah sabır versin... bizim burda bi IT Cİ vardı; saçlı başladı,saçsız gitti :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2009, 16:27:55 »
Çok matrak bir yazı olmuş ya :alkis: Aslında bu sorunu çevresinde elektroniğe meraklı olduğu bilinen veya düşünülen herkes yaşıyordur Türkiye'de. Bugüne kadar kaç kişiye laptop konusunda tavsiyede bulunduğumu hatırlamıyorum. Eh, benim gibi yardımsever biriyseniz, insanların bilgisayarlarıyla ilgili bir problem olduğunda büyük oranda çözüyorsanız ya da çözüm yolu gösterebiliyorsanız insanlar da sizin en optimum alım kararını verebileceğinizi düşünüyorlar haliyle.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2009, 16:43:08 »
Abi dün akşam alt komşuya uğradık 5 dakika, selamlaşmadan sonraki ilk soru Ali abi toplama bilgisayar alsak iyi yaparmıyız, nereden almalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2009, 16:47:59 »
Abi dün akşam alt komşuya uğradık 5 dakika, selamlaşmadan sonraki ilk soru Ali abi toplama bilgisayar alsak iyi yaparmıyız, nereden almalıyız.

abartmamak kaydıyla yaraya melhem olmak da iyidir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2009, 16:51:20 »
"Bu soruyu soruyorsanız almayın daha iyi" demen lazım :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2009, 16:55:08 »

:rofl:  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2009, 16:55:26 »

Alper biliyorsun ki, her doğru her yerde söylenemiyor maalesef :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2009, 16:55:52 »

Ben ikinci el almasını tavsiye ettim Alper, sonuçta kullanmayacağı bir sürü özellik için bir kamyon para verecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2009, 19:50:32 »

bu konuda tek muzdarip meslek grubunu doktorlar sanıyordum demekki değilmiş içim rahatladı...

(misal: evladım sen doktordun değil mi? benim böyle ensemden bir ağrı giriyor omzumdan dolaşıp ayak parmağımdan çıkıyor ne ola ki)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2009, 10:11:59 »
Paylasim icin tesekkurler
:rofl:
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi