Gönderen Konu: Beni 59 Chevrolet İmpala ile tanıştıran tesadüf  (Okunma sayısı 12384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Beni 59 Chevrolet İmpala ile tanıştıran tesadüf
« : Aralık 21, 2009, 13:58:22 »
   1961 yılı yaz ay'ı, şimdi tünel olan Çamlıca Kısıklı Futbol sahasında maç yapmış yürüyerek eve dönüyordum.Evimiz Şimdiki Libadiye caddesi üzerindeydi(Kısıklı ve Bulgurluyu E-5 Göztepe köprüsüne bağlayan yol). O yıllarda köşklerin ve büyük bahçelerin olduğu, gidiş-geliş dar bir asfalt yolu vardı. 5-10 dakikada bir araba geçince herkes merakla bakardı.Çünki o yıllarda belirli kişilerin arabası vardı.
   Evimize 300-400 metre mesafe kala yanımda aniden bir araba durdu. içindeki geniş yüzlü, siyah gözlüklü, siyah takım elbiseli ve kravatlı bir bey hafif eğilerek bana doğru ''bey kardeşim uzağa gidiyorsanız buyrun'' dedi. Ben de teşekkür ederek evimin yakın olduğunu söyledim.İyi günler dedi ve öyle bir kalkış yaptı ki, bu kadar seri kalkması arabaya dikkatimi çekti. Siyah 59 model Chevrolet impala uçak gibi bir arabaydı.O zamanlar televizyon olmadığı için radyo ve gazete haberleriyle yetiniyorduk. Ertesi gün gazeteyi okurken şok olduğum bir haberle karşılaştım. Dudullu'da Jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymadan Ümraniye üzerinden Fikirtepeye gelip arabayı benzin dökerek yakan bu şahıs bir gün önce benimle konuşan o kibar beydi.
  Bu tesadüf bana 59 impala sevgisini aşıladı ve 20.li yaşlarda kısa bir müddet bu arabayı kullanmamı sağladı.
  Peki, bu tesadüfün efsanevi kahramanı kimdi?
  Aşağıda bu sorunun cevabını bulacaksınız.

8 Temmuz 1961 günü gazetelerin birinci sayfalarında İstanbul’da hemde sıkıyönetim altındaki İstanbul’da büyük bir cüretle banka soyan esrarengiz bir gangsterden söz ediliyordu.Siyah gözlüklü,uzun boylu,davudi sesli bir adam güpegündüz bir banka soymuştu.Çemberlitaş’taki Buğday Bankası’ydı bu.59 Chevrolet’in o kadar hayranıydı ki,ilk banka soygununa bile şoför Halim’in kullandığı ördek yeşili 59 Chevrolet taksiyle geldi.Necdet Elmas,Soygun sonrası şoförü indirip,kendisinin devam ettiği kuyruklu Chevrolet’le ustaca uzaklaşmayı başarmıştı.Topkapı’da terkedilmiş “59 Chevy”;polis telsizlerinden cızırtılı bir şekilde yankılanırken O Yeşil Chevrolet’in geniş kanatlarına imzasını çoktan atmıştı bile.

Yapacağı soygunlarla yoksulluğa kafa tutmayı hedeflemişti.Hatta soygun esnasında vezneden para çeken işçiye,ben işçinin parasını almam demesini bilmişti.Çok para kazanarak yoksullara yardım edecek ve oğullarına iyi bir eğitim verebilecekti.Çünkü kendisi ekonomik problemler dolayısıyla Hukuk eğitimini 2.sınıfta sonlandırmak zorunda kalmıştı.İkinci soygun hazırlığı tamamlanmıştı.Hedef Kazlıçeşme’deki İş Bankası şubesiydi. Arkadaşı ile birlikte gök mavisi ve siyah renkli iki ayrı 59 Chevrolet’le işe koyuldular.Bagaja,topuk kısmına yakın yerden kesilmiş üç parça pembe naylon kadın çorabı itinayla katlanıp konmuştu. Her iki otomobil de arka kapılarından başlayıp çekik gözlü stop lambalarına kadar yayılan heybetli kanatlarıyla melekleri andırıyordu.Sekiz silindirli arabayı çalışır halde bırakmıştı Necdet Elmas bankaya girerken.İki dakika sonra bankadan çıktığında çuvalında 165,850 lira vardı.Caddede bulunan birkaç kişi sekiz silindirin kulağı tırmalayan homurtusuyla irkilmişti.Arka tekerleklerinin üzerine çökerek yıldırım gibi fırlayan geniş kuyruklu siyah Chevrolet İstanbul’da yerleşik yabancıların kullandığı siyah üzerine turuncu renkli plakalardan birini taşıyordu ve camları motor yağına bulanmış üstüpüyle sıvandığı için içeridekiler seçilemiyordu. Şehrin pek de kullanılmayan arka yollarını ezbere bilen gangster ve ortağı Sarıyer üzerinden geldikleri Istırancalar’da önce sarılıp öpüşerek zaferlerini kutladılar.Dikiz aynalarını,teybini ve sonradan taktıkları plakasını söktükleri siyah 59 Chevrolet’i bir dere yatağına yuvarlayan iki ortak,gök mavisi 59 Chevrolet’leriyle Bebek sırtlarına geri dönerek arabalarında yaşamaya devam ettiler. Bu arada gangsterin “yemleri” de hedefini bulmuş,polis bankadan binlerce lira çalan bir adamın otomobilin radyo,pikap ve aynalarını çalmaya tenezzül etmeyeceği kanaatine varmıştı.Bu arada polis farkında olmadan can alıcı bir işe de girişti;59 model Chevrolet’lerin tümünü araştırmaya başladı.Soygunları tereyağından kıl çeker gibi halledip en ufak bir iz bile bırakmadan kaybolan Necdet Elmas,asker polis işbirliğine rağmen,helikopterleri bile kuyruklu Chevrolet’iyle saf dışı bırakabilmişti.

Kuyruklu Chevrolet’leriyle birkaç banka soygunu daha gerçekleştiren Necdet Elmas, ihbar sonucu yakalanıp Davutpaşa’daki Sıkıyönetim karargahına teslim edilmeye götürülürken,hiç sevmediği polislerin bir jest olarak getirdiği 1960 model siyah Chevrolet’i görünce gülümseyerek,”Bunların 71 modelleri nasıl olacak acaba?”diye sordu.Hepsi 12 gün süren bir kovalamacaydı.Kuyruklu Chevrolet’i ve peşindeki asker,polis kalabalığı ile İstanbul sokaklarında dolaşan gözü kara,çapkın adamın yarattığı efsane hiç unutulmadı.O yeraltı dünyası kadar 60′lı yılların “değişim” isteyen kuşağının da kahramanı oldu ama CHEVROLET’lerden hiç vazgeçmedi.

59 MODEL CHEVROLET HER YERDE ARANIYOR

Necdet Elmas 59 model, siyah kuyruklu Chevrolet'siyle kaçıyor, kimse yakalayamıyordu.
O artık bir efsaneydi...

TÜRKİYE'NİN İLK GANGSTERİ
Kovalamaca tam 12 gün sürdü...
Ve sonunda biri onu ihbar etti.
Polis onu 1960 model siyah bir Chevrolet'yle götürdü.
Ve Necdet Elmas, Türkiye'nin ilk gansgsteri olarak tarihe geçti

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Beni 59 Chevrolet İmpala ile tanıştıran tesadüf
« : Aralık 21, 2009, 13:58:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Beni 59 Chevrolet İmpala ile tanıştıran tesadüf
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2009, 22:01:24 »
Ne adammış harbiden :) Robin Hood'luk yapmış bir nevi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2009, 22:04:20 »
İnanılmaz bir hikaye.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2009, 22:31:10 »
Filmi falan yapıldımı acaba yoksa yapılmalı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2009, 23:08:02 »

Ne adammış harbiden :) Robin Hood'luk yapmış bir nevi...
  O devirde Sıkıyönetim var, herkesde bir tedirginlik hakim ve böyle birisi çıkıp açıkça dalga geçer gibi soygunlar yapıyor.İşçiyim diyen ve bankaya para yatırmaya gelen birisinin de parasını almıyor. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2009, 23:11:43 »
İnanılmaz bir hikaye.
  Ben şahsen kendisini görmeseydim, yazılanlara pek inanmayabilirdim.Son derece yakışıklı ve kibar bir kimseydi.Hatta soygun yaparken banka çalışanlarına bile jest yapıyormuş. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2009, 23:13:08 »
Filmi falan yapıldımı acaba yoksa yapılmalı bence.
Kenan İmirzalioğlu ile bir filmi yapılacaktı.

''Mme Jeanne Roland''

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2009, 01:08:01 »
Bu anlamlı paylaşımınız için teşekkürü bir borç bilirim, benim de 59 Chevy'lere karşı bir zaafım var, ölmeden önce sahip olmam gereken klasiklerden biridir kanatlı 59. Yalnız adam 59 kullanıyormuş ama resimlerden görüldüğü kadarıyla 1960 Chevy'yi yakmış sanırım, şaşırtmaca olsun diye mi?
Ayrıca bu gangster şu an sağ mıdır acaba?

İşte çekik gözlü, kanatlı İmpala;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2009, 11:59:36 »
Bu anlamlı paylaşımınız için teşekkürü bir borç bilirim, benim de 59 Chevy'lere karşı bir zaafım var, ölmeden önce sahip olmam gereken klasiklerden biridir kanatlı 59. Yalnız adam 59 kullanıyormuş ama resimlerden görüldüğü kadarıyla 1960 Chevy'yi yakmış sanırım, şaşırtmaca olsun diye mi?
Ayrıca bu gangster şu an sağ mıdır acaba?
  Benimle yolda konuştuğunda 59 chevrolet vardı. Zaten 15-20 dakika sonra arabayı yakmış. Polisler Sıkı Yönetim Komutanlığına götürürken 60 chevrolet kullanmışlar. Bu arada polislerle araba ile ilgili şakalaşmış.
  Sağ olup olmadığı hakkında bilgim yok.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2010, 16:01:37 »
  Benimle yolda konuştuğunda 59 chevrolet vardı. Zaten 15-20 dakika sonra arabayı yakmış. Polisler Sıkı Yönetim Komutanlığına götürürken 60 chevrolet kullanmışlar. Bu arada polislerle araba ile ilgili şakalaşmış.
  Sağ olup olmadığı hakkında bilgim yok.
En son 3 ay öncesine kadar sağ idi.Şubat ayında İmirzalioğlu başrolunü paylaştığı bir film çekilecekti.Rahmetli babamın arkadaşı olur.Soygunlardan daha öncedende vukuatları varmış.Hayatı tam bir roman aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2010, 21:24:03 »
  Chevrolet arabalara merakı varmış ve daha önce de araba çaldığı için cezaevinde yatmış. Ceza evindeyken karısı boşanma davası açınca cezaevinden kaçmış ve banka soymuş.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2010, 08:47:21 »
Kemal Bey, arabaya binmiş olsaydınız acaba sizi rehine alır mıydı :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2010, 09:27:49 »
Adam centilmen soyguncuymuş, eminim rehine almaz, hatta belki yanında iş ile verirdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2010, 11:48:06 »
Kemal Bey, arabaya binmiş olsaydınız acaba sizi rehine alır mıydı :)
Kesinlikle rehine alıcak bir tavır sergilemiyordu. Çok soğukkanlı ve kibar konuşması vardı.Evim yakın olmasaydı arabasına binebilirdim. Çünki o anda soyguncu olduğunu bilmiyordum. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2010, 11:53:30 »
Adam centilmen soyguncuymuş, eminim rehine almaz, hatta belki yanında iş ile verirdi
   Bu konuda şanslıyım. :) Bana hep centilmen soyguncular rastlıyor.Çalıştığım bankayı soyanlar da çok centilmendi. :D

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2010, 23:05:31 »
  Chevrolet arabalara merakı varmış ve daha önce de araba çaldığı için cezaevinde yatmış. Ceza evindeyken karısı boşanma davası açınca cezaevinden kaçmış ve banka soymuş.
Kaçma olayı karışık aslında.Çünkü yarıaçık cezaevinde kantin sorumlusu imiş.Kantinin mallarını toplarmış dışarıdan.Hatta bu olaylar bitince kendisine büfe açıyor.Elmas büfe diye.Daha çok hikayesi var bende babadan rahmetliden duyduğum.Gençliğinde çenç araçtan alıyor ilk cezasını......