0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Timuçin Bey, CMS jantlar için fiyatı nereden aldığınızı sorabilir miyim? Gerçekten çok uygun fiyat vermişler, hem de 12 taksit... Bir de CMS'nin hangi modeliydi jantlar?
timuçin abi bende cms nin 14 inç jantını 265 tl ye aldım her şey dahil ama ikinci el sevdiğim model bulamadım cms de oz jant alacaktım 15 inç 1500 tl denilince ilerde eğer araba kullanmayı zevk için yaparsam alırım dedim ve cms gerçekten iyi bir jant sağlam ama çin mallarına göre baya bi ağır o jantcılardakı lerinden baya bi fark ediyo illaki onlarda iyidir ama kimsenin malını kötülemek istemem ama cms biraz daha iyi.en azından cukura biraz sert girdiğiniz zaman kendinizi balanscıda bulmazsınız
Jantların kutusunda CMS yazıyordu, kutu üzerinde etikette ZCV yazısı vardı, sanırım modeli bu oluyor.Fatih'te, Fatih Camii'nin arkasından haliçe inen bir cadde var adı haliç caddesi, o cadde üzerinde yokuş aşağı inerken sol tarafta tabelasında lassa yazan, vitrininde lastik ve jant olan bir dükkan var fiyatı oradan aldım. Dükkandan kartvizit de almıştım ama arabada kaldı, arabadan kartı alınca telefon numarasını da yazarım size.
Satıcının bana gösterdiği jant da CMS markaydı zaten. Yerli üretimdir, çin malı jantlar gibi kalitesiz değildir falan dedi. Hiç jantla işim olmadığından markaları bilmiyordum ama bu forumda yazılanlara göre iyi bir markaya benziyor. Keşke jantların orta göbeklerinde CMS yazısı yerine Toyota arması olsaydı, o zaman daha orjinal görünürdü.
İşte benim mesleğimle alakalı bir konu Jant düzeltme pek sağlıklı bir işlem değil.. Çünkü derslerde gördüğümüz kadarıyla alaşım olsun, metal olsun ne olursa olsun (bazı polimer malzemeler hariç ) şeklinin değiştirilmesi ( dislocation hareketi ) sonucunda malzeme de küçük boşluklar (vacancy) oluşur.. Bu boşluklar malzemenin üzerine uygulanan kuvveti farklı yönlerde iletmeye başlar( Grain boundries yüzünden ).. Bunun sonucunda malzemenin yapısı değişir. Yani ilerde jantınız yüzünden istemediğiniz bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.. Çok bilimsel bir yazı oldu