Gönderen Konu: lpg'de sabah ilk calışma süresi değiştirilebiliyor mu?  (Okunma sayısı 12057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
arkadaslar merhaba..aracım 1993 model corona..uzerinde tartarini marka sıralı gaz var..aracı sabah ilk calıstırdıgımda her sabah 1 veya 1,5 km yol yapmadan veya oldugu yerde 2-3 dk beklemeden yada arac motor sıcaklıgı 30 derece olmadan asla lpg ye gecmıyor.bu cok soguk havalarda dahada uzuyabılıyor...aslında benım ıcın sorun degıl..ama arac 2.0:) yanı her sabah benzınde uzun sure bekleyınce lpg ucretıne benzınde eklenıyor..bıraz rahatsız edıcı bır durum..bu sureyı ayarlama veya dugmeden  dırek gaza gecırmenın bır yolu varmı?...tartarini sıralı sıstem kullanan arkadaslar veya bu olayları bılen arkadaslardan yardım rıca edıyorum..hepınıze sımdıden tesekkur ederım...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg de sabah ilk calısma suresı deyistirilebiliyormu??cok onemli
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2009, 23:56:07 »
arkadaslar merhaba..aracım 1993 model corona..uzerinde tartarini marka sıralı gaz var..aracı sabah ilk calıstırdıgımda her sabah 1 veya 1,5 km yol yapmadan veya oldugu yerde 2-3 dk beklemeden yada arac motor sıcaklıgı 30 derece olmadan asla lpg ye gecmıyor.bu cok soguk havalarda dahada uzuyabılıyor...aslında benım ıcın sorun degıl..ama arac 2.0:) yanı her sabah benzınde uzun sure bekleyınce lpg ucretıne benzınde eklenıyor..bıraz rahatsız edıcı bır durum..bu sureyı ayarlama veya dugmeden  dırek gaza gecırmenın bır yolu varmı?...tartarini sıralı sıstem kullanan arkadaslar veya bu olayları bılen arkadaslardan yardım rıca edıyorum..hepınıze sımdıden tesekkur ederım...

Sistem motor ısı derecesine göre geçiş yaptığından, geçiş ısı değeri değiştirilirse daha hızlı geçiş yapılabilir ama o zaman sıralı sistemin çok bir anlamı kalmaz. Fakat sorunuzdaki işlemi cihaz yazılımı üzerinden yapılabilir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2009, 00:00:42 »
merhaba üstad...ayar yaptırıp sureyı deyıstırırsem sıralı sistemin neden anlamı kalmıyor..sadece merak ettıgım ıcın soruyorum...bırde eskı lpg sıstemlerınde dugmeden bu ıslemı yapabılıyorduk...lpg---benzın gecısını yapabılıyorduk..bu sıstemlerde lpg ye elle gecıs varmı acaba..hanı dügmeye basılı tutsam yada baska bır sekılde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2009, 00:04:18 »
Bildiğim kadar sıralı sistemin amacı ilk çalışmanın benzinle yapılarak pistonların benzin vasıtası ile yağlanarak motor yağının pistonları yeterli şekilde yağlamaya başladığı süreye kadar piston aşınmasını minumumda tutmasıdır. Eğer siz motor soğukken LPG'ye geçerseniz kuru yakıt yağlama yapmacağından aşınma daha fazla olacaktır. Kısa vadede bir sıkıntı olmaz ama motor ömrüne etkisi olur.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2009, 13:12:01 »
Depodan gelen sıvı haldeki LPG'yi gaz haline geçirmek için bir miktar ısı gereklidir. Sıralı sistemde bir süre benzinle kullanılmasının sebebi budur. Eski sistemde elle hemen geçiriyorduk diyorsunuz, aslında yanlış yapıyordunuz. Eski sistemde de bir süre benzinle gidip yeterli ısıyı elde edince LPG'ye geçmek gereklidir. Aksi halde, LPG'yi verimli yakamazsınız ve araçta teklemeler olabilir. Bu ısı değeri ayarlanabiliyor, benimkisinde 45 C'ye ayarlı. Ancak 35-40 C'ler de denenebilir diye düşünüyorum. Ben bir ara gidip düşürtmeyi düşünüyorum, tabii servis kabul ederse.
Bu arada direk LPG'li çalıştırma seçeneğinin yazılımda olmayacağını tahmin ediyorum.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2009, 13:28:07 »
Bildiğim kadarıyla tartarini marka sıralı sistemde direk lpg den çalıştırma yok.Fakat montajını yaptırdığınız yere gidip lpg ye geçiş sıcaklığını düşürürseniz dha çabuk geçecektir.

Bu arada direk lpg de çalışan zavoli markaydı galiba.İstenildiği taktirde direk lpg ile çalışıyordu o kit.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2009, 13:47:40 »
diyelim ki geçiş ısısını 15 derece yaptınız ve araç hemen LPG ye geçti.
emin olun motor 35 dereceye gelene kadar yaktığı benzin ile LPG arasında pek fark olmayacaktır.
karbüratörlü broadway im varken sabah direk gazda çalıştırıyordum. kışın ağır şartlarda ilk 4-5 dk resmen LPG yi yakmadan atıyordu dışarı.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2009, 21:15:26 »
diyelim ki geçiş ısısını 15 derece yaptınız ve araç hemen LPG ye geçti.
emin olun motor 35 dereceye gelene kadar yaktığı benzin ile LPG arasında pek fark olmayacaktır.
karbüratörlü broadway im varken sabah direk gazda çalıştırıyordum. kışın ağır şartlarda ilk 4-5 dk resmen LPG yi yakmadan atıyordu dışarı.
üstad haklısın ama her sabah soguk havada 2.0 motor gercekten fazla yakıyor..yakın zamanda gaz bakımı var fıiltre fılan deyısıcek...bu konuyuda ustalara sorucam..bakalım ne yapıcaklar..cevaplar ıcın tesekkurler..yınede aklına bırseyler gelen yazsınlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2009, 08:54:11 »
motorun ısınmasını bekleme, çalıştırdıktan sonra sürmene devam et sakin olarak.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #9 : Aralık 29, 2009, 15:11:49 »
Sıralı sistemlerde ilk çalışırmada lpg ye geçişte süreyi hem ısıyla hem süreyle ayarlayabiliyorlar.Şöyle ki motor su sıcaklığını 35 ve geçiş süresini 10 sn ye ayarlattınız.Sistem lpg ye motor suyu sıcaklığı 35 dereceye geldikten 10 sn sonra geçiriyor.Ben bu ayarı bugün yaptırdım.10 sn uzun olduğu için 4 sn ye düşürttüm.Anlayacağınız lpg ye geçiş süresi hem motor sıcaklığı hem de süre (sn) olarak ayarlanabiliyor.Bu arada benim araçtaki lpg sistemi atiker. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2010, 00:00:55 »
bence aracın bu şekilde çalışması daha iyi.tam ısınmadan gaza erken geçmesi bu sefer çok fazla gaz yaktıracak yine aynı hesaba gelecek belkide geçecek..