Gönderen Konu: Fiat Punto Evo  (Okunma sayısı 3517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Fiat Punto Evo
« : Aralık 19, 2009, 19:20:12 »

İtalyan Fiat, küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Grande Punto’yu baştan aşağı yenileyerek ‘Punto Evo’ adıyla 2010 yılı başında Türkiye’de satışa sunacak.

İtalyan Fiat, küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Grande Punto’yu baştan aşağı yenileyerek ‘Punto Evo’ adıyla 2010 yılı başında Türkiye’de satışa sunacak. Adı Fiat Grubu CEO’su Sergio Marchionne tarafından Darwin’in evrim teorisini temel alacak şekilde konulan Punto Evo, 220 milyon Euro’luk yatırımla son halini aldı. Yeni modelin tanıtımı, İtalya’nın 2008’de donanma envanterine aldığı ‘Cavour’ isimli uçak gemisinde gerçekleştirildi. 244 metre uzunluğunda ve 24 uçak kapasiteli bu geminin motoru ise 120 bin beygir güce sahip.

Fiat Otomobil CEO’su Lorenzo Sistino, Darwin’in evrim teorisini temel aldıklarını ve sistemin 16 yıldır böyle devam ettiğini söyledi. 1992’den bu yana 7 milyon müşteriye ulaşan Punto’nun yeni versiyonu Punto Evo’yu uçak gemisinde tanıtma nedeni olarak ise “Bu geminin ihtiyaç duyduğu teknolojinin Punto’da da olduğunu düşündüğümüz için tanıtımı burada yaptık” dedi. Ekonomik krizin artık geride kaldığına inandığını belirten Sistino, en güçlü olmadıklarını ancak adaptasyon hızıyla öne çıktıklarının altını çizdi. Sistino ayrıca, kriz döneminde Avrupa’da pazar payını yüzde 1.1 artıran tek marka olduklarını söyledi.

Türkiye’de Grande Punto modeli ile 3 yılda 28 bin adedi aşan bir satış grafiği elde ettiklerini söyleyen Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “Punto Evo ile bu başarıyı daha da geliştireceğiz” dedi. Mevcut Grande Punto’yu daha uygun 1 seçenek olarak sunmaya devam edeceklerini de kaydeden Baş, “Grande Punto’nun satışı yeni model piyasaya çıktıktan sonra 7-8 ay kadar daha sürecek” diye konuyştu. Baş, yeni modelin Avrupa’da mevcut fiyatla satılacağı belirtirken; Türkiye’de ise yüzde 5 daha pahalı satılacağını kaydetti.

FIAT Punto Evo’nun Türkiye’ye, 1.4 litre 77 beygir ve yeni geliştirilen 1.4 litre MultiAir 105 beygirlik benzinli motorların dışında, 1.3 litre 75 beygir gücündeki dizel motor seçeneğiyle geleceği belirtildi. Tasarımının yanı sıra iç mekan konusunda da üst sınıftaki otomobilleri yakalamayı başaran Punto Evo’nun mühendisleri, özellikle kabin gürültüsü konusunda büyük başarı elde ettiklerini belirttiler. Punto Evo’nun en önemli teknolojik yenilikleri arasında ise ‘start-stop’ özelliği bulunuyor.

Link:
http://www.haber7.com/haber/20091006/Yeni-Fiat-Punto-Evo-Ocakta-Turkiyede.php

Toyota Club Türkiye

Fiat Punto Evo
« : Aralık 19, 2009, 19:20:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Fiat Punto Evo
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2009, 20:11:08 »
Paylaşım için teşekkürler :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2009, 20:37:38 »
Evo sozcugunu gorunce aklıma ılk olarak soyle 160 - 170 Hb lık bır araba geldı evo ekını koymalarındakı amac nedır anlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2009, 22:11:31 »
Paylaşım için teşekkürler. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2009, 23:25:46 »
bune yahu  avlarım ben bunu :D :D bende melih gibi sandım
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2009, 00:26:37 »
Evo sozcugunu gorunce aklıma ılk olarak soyle 160 - 170 Hb lık bır araba geldı evo ekını koymalarındakı amac nedır anlamadım

Ben ilk evo sözcüğünü duyunca Turbo beslemsi var dedim :D ama O eva nun bende anlamadım bilmiyorum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2009, 12:36:50 »
ben aracı inceleme fırsatı buldum
aracın içi çok güzel olmuş, konsol bravodaki ile aynı, tabi kalite olarak sınıf standartlarında, yalnız önden tasarımı hiç güzel değil, biz arkadaşlarla palyanço suratına benzettik...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2009, 13:36:37 »
Fiat bayisindeki satış sorumlusu bir arkadaşla da konuşmuştum o da ön tasarımın genelde beğenilmediğini kendininde beğenmediğini söylüyordu.Lakin burada beğenilmeme bence eskisine göre.Yoksa şu anda kötü değil bence.

Punto genel olarak güzel araç fakat ben Yarisle kıyasladığımda en büyük eksiğini arka koltuklarda diz mesafesi darlığı olarak görüyorum.

Ek olarak güncel Puntonun satışıda devam edecekmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2009, 13:41:17 »
Fiat bayisindeki satış sorumlusu bir arkadaşla da konuşmuştum o da ön tasarımın genelde beğenilmediğini kendininde beğenmediğini söylüyordu.Lakin burada beğenilmeme bence eskisine göre.Yoksa şu anda kötü değil bence.

Punto genel olarak güzel araç fakat ben Yarisle kıyasladığımda en büyük eksiğini arka koltuklarda diz mesafesi darlığı olarak görüyorum.

Ek olarak güncel Puntonun satışıda devam edecekmiş.

Yarıs İle kıyaslanamaz zaten ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2009, 17:28:38 »
bende inceledim arabayı heralde en ful olandı içi biraz karmaşık fakat tasarım güzel ama hem arka taraf hem ön taraf çok dardı.yükseklik olarak şöför için iyi fakat arka taraf çok boğucuydu
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif