Gönderen Konu: lpg  (Okunma sayısı 1641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
lpg
« : Aralık 18, 2009, 20:34:10 »
 arkadaşlar ben 2 hafta önce 99 toyota corolla terrama lpg taktırdım ama taktırdıktan sonra aracım lpg ye geçince aracım rolentisi düşüyor. stop etme derecesine geliyo.taktırdığım yere gittim bilgisayarda arıza vermiyo.arızayı bulamadım.fikri olan varmı teşekkürler.
1999 toyota corolla terra

Toyota Club Türkiye

lpg
« : Aralık 18, 2009, 20:34:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: lpg
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2009, 21:16:06 »
Taktırmadığın bir yere git bence. Mutlaka bir bağlantı hatası vardır. Bir dostumun aracına takan yer nedeniyle sürekli arıza ışığı yanıyormuş ve taktığı yer normal dediği bu sorunu başka bir servis hatayı çözerek onarmış. Hatayı hatırlarsam ayrıca yazarım bir de bu konu ile ilgili donanımhaber in forumuna da bir bak istersen
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 1.6 terra kullanıcısıyım
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2009, 21:25:58 »
başka biryerde buji kablosu diyor. neyapacağını şaşıyo insan
1999 toyota corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uçak
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2009, 10:22:45 »
Ahmet bey o arkadaşınızdan arıza ışığını nasıl çözdüğünü öğrenip bizlerle paylarşırsanız sevinirim...Ömer bey ahmet beyin önerisi çok uygun.Zira bendede durum aynıydı.Rölantide devir sorunu vardı.Benzinden lpg ye geçişte sarsıntı oluyordu.Başka bir usta gördü ve sorunu 5 dakika halletti ki bizim ustaya bu şikayetle 5-6 kez gitmiştim.Her seferinde bilgisayara bağlayıp ayar yapıyor tamam diyordu.Sizin sıkıntınız büyük ihtimalle ayarlarla ilgili birde şunu belirtmeliyimki araca LPG takıldıktan sonra 1-2 bin km bu tarz sıkıntılar olabiliyor sonra araç alışıyor.Bu tamamen benim tecrübeme dayalı,bilimselliğini bilemem.Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2009, 23:45:54 »
ben konuyu tam olarak hatırlamıyorum ancak Konya da bu işlerin pirlerinden emre otogaz 0332 238 02 02 telefon numarasından Hasan Usta veya Suat bey ile görüşerek bilgi alınabilir. Olayı onlar çözmüşler.
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2009, 23:52:29 »
bahsettiğiniz 111kasa araç 101 kasa ile motoru aynı gibi görünsede yakıt sistemi itibariyle bazı farklılıkları var.Bu nedenlede lpg takılması sonucu rölantide kararsızlık ve düzensiz çalışma sorunu ortaya çıkabiliyor.bu araçlara sıralı sistem lpg takılmasını tavsiye ederim.Ayrıca lpg takıldıktan sonra her aracın buji ve buji kabloları kontrol edilmeli buji kablolarının direnci düşmüş olabilir buda bir sebeptir.
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....