Gönderen Konu: trafik sigortası aracın pert olması yardım  (Okunma sayısı 23641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
trafik sigortası aracın pert olması yardım
« : Aralık 16, 2009, 20:32:28 »
konuyu dogru yere acmamıs olabılırım
arkadasımın aracına gecenlerde arkadan carpıldı ve aracta 14500 tl lık masraf cıkardı servıs eksper bugun geldı pert olabılır
sorum: ıkı aracta  kaskosuz,carpan suclu bulundu tamamen.
trafık sıgortası ne kadarını karsılar bundan sonrakı surec nedır bılen arkadasların fıkırlerı ıcın sımdıden tesekkurler.

Toyota Club Türkiye

trafik sigortası aracın pert olması yardım
« : Aralık 16, 2009, 20:32:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: trafik sigortası aracın pert olması yardım
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2009, 20:34:07 »
karsı tarafın sigortasında yazar ne kadarını karsılayacagını.
trafik sigortasında pertin bir anlamı yok. maks ne kadar ise onu oder .
15bin tl falan diye biliyorum.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2009, 21:25:55 »
15000 TL. bildiğim kadarıyla aracın pert olması için değerinin %70'i kadar hasar görmesi gerekiyor. tabi birazda expertizin elinde bu işler galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2009, 21:27:41 »
Maksimum 15.000 tl ödenir.Yaman beyin dediği gibi.Süreç bir ay kadar sürebiliyor.Normal sigortada eksper değer belirler.Pert durumu şöyledir.Masraf araç değerini aşacak veya çok yakın olursa sigorta aracı ihale eder.Alıcı çıktığında satışa çıkarır.Almak isteyeni ve fiyatı yazılı olarak size bildirir.Olur dediğinizde,eksperin yazdığı rakama göre geri kalan miktarı öder.Eksperler fiyatı az göstermeye çalışır.Buna dikkat edin.Aracın değerinden az ödenirse sigortaya yazılı itiraz hakkınız var.Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2009, 05:20:34 »
tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2009, 09:12:48 »
benzer bir durum bizde yaşadık, konu detaylarına bakabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/trafik-kazasi-%28kayinpederin-arac-pert%29-yardim-!-ve-fotolar/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2009, 09:40:52 »
öceki aracıma sizde olduğu gibi arkadan vurmuşları ve benim kaskom omadığı için bir hayli teşlaşlandım bir an:(:).
aracınızı eksper mutlaka anlaşmalı yerlerde yaptırmak isteyecektir.size tavsiyem yetkili servislerin dışında herhangi bir yere yaptırmamanızdır.aracın perte çıkması için masrafın sigorta beledinin yüzde 60 ınıtutması gerekiyor.eksper aracı perte çıktığı raporunu ancak servisin vereceği raporla verebiliyor,servis x miktrarda masraf çıkar dediğin aracınıza verilecek miktarı göz önüne alıyorlar ve ona göre perte çıkartıyorlar sonra eksper raporunu sigorta şirketine sunuyor sigorta en geç 15 gün içerisinde size paranızı ödüyor.tüm bunlar ortalama 1-2 ay sürebiliyor.
bir çoğumuzn yanıldığ konu ise sigorta bedeli üzerine oluyor. şöyle açıklamaya çalışayım.
aracım seat cordoba vario 1,9tdı piyasa fiyatı 11000tl civarında. eksper aracmı perte çıkarttı ancak sigorta bana bu parayı vermiyor.SİGORTA HASAR BAŞINA YADA PERT OLMA DURUMUNDA TEMİNAT BEDELİNİ ÖDÜYOR.yani aracıma sigorta 3500tl bedel veriyor aracımda 2500tl hasar oluştuğu için perte çıkıyor sigorta 3500 tl veriyor,peki aracım 11000tl gerisi nolacak? o noktada sigorta aracı ihale yolu ile satışa çıkartıyor ve aracımı 7000tl ye satıyor alıcı 7000tl veriyor sigorta 3500tl toplam da bana 10500tl veriliyor,bu noktada atlanmaması gereken şu ihaleyi alan kişi her an vazgeçebilr ve aracı almak istemeye bilir.siz aracın perte çıkmasını kabul etmişseniz ve ihalede alacak adam almaktan vazgeçmişse elinize sadece sigortanın verdiği para kalabilir bu noktaya dikkat edelim.
kısaca özet halinde tavsiyelerim şöyle olabilir.
1 aracınızı mutlka yetkili servise görütürn ve orda masraf çıkarttırın,eksperlerin zorlamasına yada dayatmasına aldırmayın,unutmayınki yetkili sevisler piyasadan daha pahalı yapacakları için maraflar yüksek görünecek ve belirlene masrqaf oranına yaklaşılınacaktır.
2 eğer sigortaın yada eksperin aracınız içn belirlediği fiyatı beğenmezseniz 5 yetkili servisten fiyat alma hakknıız var unutmayın
3 ihaleye çıktığınızda alıcı kişinin  aracınızı almaasında vazgeçmemesii sağlayın:)

tekrar geçmiş olsun...