Gönderen Konu: TAMIYA 1/10 Toyota Hilux High-Lift ve TAMIYA 1/10 Toyota Landcruiser 40  (Okunma sayısı 4760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Mesut abi soru direk sana gibi oluyor
bugün 4 levent mmy hobiye gidip başlıktaki bu 2 araca ve hilux için ses, ışık ve titreşim kitine baktık
bakmasına baktım çok fena da hoşuma gitti ya fiyat konusu can sıkıcı
hilux 1027 tl
landcruiser 900 gibi rakamlar
ışık kitine de 800 tl gibi rakamlar telaffuz edildi
kitlerde kumanda yok ve 4 kanal gerekli  esc ve pil alınmalı ayrıca bu son yazılanlarla birlikte hilux 2000 tl min bir rakam ortaya çıkıyor ki kalp ağrısı olur bu da
bu konuda ne yapılabilir? Türkiye'de bu araçları başka ithal eden var mı? yurt dışından getirmeye kalkılsa harcı borcunu geçer mi ? bu aletleri ölmez sağ kalırsak muhakkak alıcam kep boyama konusunda kesinlikle tecrübene ihtiyacım var dip not olarak  :D
araçların linkini ekliyorum

http://www.mmyhobi.com/urunler_detay.asp?id=5849&gid=254
http://www.mmyhobi.com/urunler_detay.asp?id=6452&gid=254

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Doğancım direk yurtdışından getirt bu araçları hiç uğraşma bizde model mağzaları fena kazıklıyor adamı

Hilux yurtdışı fiyatı 379 Dolar : http://www.rcmart.com/catalog/rc-tamiya-hilux-radio-control-pickup-truck-58397-p-25410.html?cPath=420_1167

Land Cruiser  Fiyatı 269 Dolar: http://www.rcmart.com/catalog/rc-tamiya-toyota-land-cruiser-cr01-58405-p-26257.html?cPath=420_1167

Bunlardan birisini almaya karar ver, kredi kartını hazırla ben sana geri kalan şeyler konusunda yardımcı olucam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
kredi kartını ayarladıkdan sonra ve harcamanı yapmadan önce bankanı arayarak ilgili k.kartının yurtdışı harcamaları ekstreme döviz olarak yansımasını istiyorum deyiniz... bunu yapmazsanız ilgili harcamanız ekstrenize TL yansıyacaktır,yani buda şu anlama gelmektedir;banka yabancı para harcamalarında kendi kurunu piyasanın üzerinde tutmaktadır ki bunun karşılığı tl tutarı yüksek çıkmaktadır,ekstreyi sen ödeyeceğin için bu önemlidir  :D  büyük bir harcama yapmayacaksanız bunada gerek yok ama en azından bilgin olsun...** ben öyle yapıyorum

yurtdışı için AXESS veya WORLD kart kullanırsan banka 100 usd üzerine vade farksız 3 taksit yapar ki buda seni zora sokmaz :) neyse şimdiden hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
mesut abi arkadasın aracları incelerken sitede bende bikac model begendim benim ilgim büyük fakat yeni başlıyorum başlangıç olarak temmuz ayındaydı sanırım alttaki aracı aldım fakat yetersiz geldi ne bileyim belki bilmediğimdenmidir nedir ama basit geldi.sana linkteki olan aracı danışmak istiyorum yada senin önerilerini almak isterim şimdiden teşekkür ederim .bu arada konuya bağlı kalayım araclar gercekten cok güzel özellikle hilux cok hosuma gitti.

mesut abi bilgine sundugum arac linki: http://www.mmyhobi.com/urunler_detay.asp?id=5845&gid=254&rnd=0,3776919
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
mesut abi arkadasın aracları incelerken sitede bende bikac model begendim benim ilgim büyük fakat yeni başlıyorum başlangıç olarak temmuz ayındaydı sanırım alttaki aracı aldım fakat yetersiz geldi ne bileyim belki bilmediğimdenmidir nedir ama basit geldi.sana linkteki olan aracı danışmak istiyorum yada senin önerilerini almak isterim şimdiden teşekkür ederim .bu arada konuya bağlı kalayım araclar gercekten cok güzel özellikle hilux cok hosuma gitti.

mesut abi bilgine sundugum arac linki: http://www.mmyhobi.com/urunler_detay.asp?id=5845&gid=254&rnd=0,3776919

eklediğin resimdeki araç model değil zaten bir oyuncak ama olsun seni bu işe teşfik etmiş :D

linkteki araca gelince, aslında bu aracın mazisi 10 15 yıllık yani çok eski bir şase ama zamanla ufak değişiklikler yaparak hala satışı devam ediyor ve kalitesinide kanıtlamış bi şase, zaten markasına lafımız yok dünyanın en iyisi Japon TAMIYA :)

aracı tavsiye ederim kesinlikle ama kullanım için gerekenlerde yazılanlara dikkat et,

aracın kumanda seti yok onu alırsan 100 150 TL arası fiyatları , standart servo demiş 40 50 TL de o tutar, pil demiş mesela en ucuz pil 70 80 TL dir birde pili doldurucak iyi bir şarj aleti lazım yoksa standart şarj aletleri 7 8 saate ancak şarj eder pili. onun fiyatıda 100 130 TL arası, birde kepi yani senin bildiğin dilde üst kaportasını boyamak için boya oda 17€ :) bunları göz önünde bulundur öncelikle :)

bu arada aracı alırsan kaportasını (Kepini) boyarken mutlaka benden yardım iste çünkü kepler içten boyanıyor bu model araçlarda dıştan boyarsan boya hem tutmaz hemde çarptığın anda çizilir, ayrıca boya yapılmadan önce farlar camlar vs bikaç yer daha maskelenmeliki boya camlarıda kapatmasın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
abi üniversite mezunu işsiz bir adam olarak bu beni direk dünyadan silmeye programlanmış bi hobi :) inşallah birgün işim olursa sana danışmaktan büyük bi mutluluk duyacağımı belirterekten bu işi tozlu raflarıma kaldırıyorum merak etme onun yanına arkadaş baya yapmak istediğim şey var ;) yinede çok teşekkür ediyorum
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
abi üniversite mezunu işsiz bir adam olarak bu beni direk dünyadan silmeye programlanmış bi hobi :) inşallah birgün işim olursa sana danışmaktan büyük bi mutluluk duyacağımı belirterekten bu işi tozlu raflarıma kaldırıyorum merak etme onun yanına arkadaş baya yapmak istediğim şey var ;) yinede çok teşekkür ediyorum

Oğuz'cum gülü seven dikenine katlanır diye bir söz var :) şaka bir yana bu iş yurtdışında ucuz zevk eylence işi, ama mağlesef bizi ülkemizde bu ürünlerin satışını yapan insanlar bu işe zengin hobi olarak baktığı için fiyatları çok yukarılarda tutuyorlar,

mesela Yurt içinden bu aracı tam takım kullanılıcak halde alırsan 700 800 TL yi rahat bulur. ama yurtdışından alırsan 400 450 TL ye alırsın bu fiyata ürünlerin TR ye geliş kargo ücretleride dahil ayrıca :) nekadar büyük bi fark değilmi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
  • Kan Grubu: A+
Vay be ne güzel araba.Bizim komşuda da var böyle bir jip benzinli.Normal benzin olmuyormuş.Uçak benzini gerekliymiş.Onunda litresi 30 tl mi ne?Bunlarından yakıtı ne kadar? Konunun tamamını okuyamadım
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
lt re fiyatı 22 25 arası olaması lazım diye biliyorum hepsinin yakıtı aynıdır uçak araba vs
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
Vay be ne güzel araba.Bizim komşuda da var böyle bir jip benzinli.Normal benzin olmuyormuş.Uçak benzini gerekliymiş.Onunda litresi 30 tl mi ne?Bunlarından yakıtı ne kadar? Konunun tamamını okuyamadım

Taner bey bu araç elektrikli :)

ama bahsettiğiniz araç Nitro ile çalışıyor uçak yakıtı falan değil :) bu arada 1 Galon yani 3,,68LT si 55 ila 70 TL arasında Nitro oranına (Oktan sayısı gibi) göre değişiklik gösteriyor.

lt re fiyatı 22 25 arası olaması lazım diye biliyorum hepsinin yakıtı aynıdır uçak araba vs

Salihçim senin bahsettiğin gibi değil aslında, hepsinde farklı yakıt kullanılıyor, genel içerik Nitro olsada

arabalar için mesela %15 ila %33 nitro oranına sahip ve %12 hint yağı veya sentetik yağ içeren Nitro yakıtlar kullanılıyor.

Uçaklar için ise %5 ila %15 arası nitro oranına sahip ve %18 sentetik yağ oranına sahip yakıt kullanılır

Helikopterler için ise %15 ila %30 arasında nitro oranına sahip ve %16 sentetik yağ  oranına sahip yakıtlar kullanılıyor,

bunlar standart satılan yakıtlardır birde evde kendi yakıt yapanlar var ama uzmanlık istiyor, %70 saf alkol , metin alkol ve bağzı maddeleri karıştırarak elde edilen yakıtlarda kullanılabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
Taner bey bu araç elektrikli :)

ama bahsettiğiniz araç Nitro ile çalışıyor uçak yakıtı falan değil :) bu arada 1 Galon yani 3,,68LT si 55 ila 70 TL arasında Nitro oranına (Oktan sayısı gibi) göre değişiklik gösteriyor.

Salihçim senin bahsettiğin gibi değil aslında, hepsinde farklı yakıt kullanılıyor, genel içerik Nitro olsada

arabalar için mesela %15 ila %33 nitro oranına sahip ve %12 hint yağı veya sentetik yağ içeren Nitro yakıtlar kullanılıyor.

Uçaklar için ise %5 ila %15 arası nitro oranına sahip ve %18 sentetik yağ oranına sahip yakıt kullanılır

Helikopterler için ise %15 ila %30 arasında nitro oranına sahip ve %16 sentetik yağ  oranına sahip yakıtlar kullanılıyor,

bunlar standart satılan yakıtlardır birde evde kendi yakıt yapanlar var ama uzmanlık istiyor, %70 saf alkol , metin alkol ve bağzı maddeleri karıştırarak elde edilen yakıtlarda kullanılabilir :)
:) komşudaki benzinliydi bildiğin gerçek araba gibi.fren balataları bitmiş frenleri tutmuyordu.)
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
mesut bey ben forumda bahsettiğiniz "Toyota Land Cruiser  Fiyatı 269 Dolar: http://www.rcmart.com/catalog/rc-tami...r01-58405-p-26257.html?cPath=420_1167" sitesinden almak istiyorum. konu hakkında yardımınızı rica ederim.