Gönderen Konu: Matematigin icinden cıkamadıgıı problem (soru)  (Okunma sayısı 3692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Matematigin icinden cıkamadıgıı problem (soru)
« : Aralık 15, 2009, 02:02:21 »
Matematiğin İçinden Çıkamadığı Hadise 3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini ist...iyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar. Şimdi: 9 x 3 = 27 Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29 Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.? İste matematiğin içinden çıkamadığı hadise budur...!

Arkadaşlar sorunun çözümünü biliyorum birde sizlerin bakmasını istedim.Hadi kolay gelsin. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

Matematigin icinden cıkamadıgıı problem (soru)
« : Aralık 15, 2009, 02:02:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Matematigin icinden cıkamadıgıı problem (soru)
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2009, 02:08:57 »
bende biliyorum söylemem emre dostum güzeldi :)
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2009, 02:16:15 »
Kardeş muhasebe okuyanlar bilir,o bir lira stok değer düşüklüğüdür :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2009, 08:24:39 »
Matematiğin İçinden Çıkamadığı Hadise 3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup radyoyu alıp gidiyor. Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini ist...iyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar. Şimdi: 9 x 3 = 27 Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29 Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.? İste matematiğin içinden çıkamadığı hadise budur...!

Arkadaşlar sorunun çözümünü biliyorum birde sizlerin bakmasını istedim.Hadi kolay gelsin. :D

matematiğin içnden çıkamayacağı soru yoktur:) kişiler matematiğin içnden çıkmazlar:):):
sorunu cevabı çok kolay  10 ar lira verdiniz 30 lira topladınız.radyo 25 lira eleman 2lira kendisine alıyor 3 lira dağıtıyor
25+2+3=30 lira toplanna para miktarı
soru bukadar basit lafazanlıkla kafa karıştırmaya yönelik bir soru bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2009, 09:13:51 »
"9 ar liraya almış oluyorlar" dediği anda kandırıyor :)
25/3 er liraya almış oluyorlar, fazladan da çırağa 2/3 er lira vermiş oluyorlar..
Güzelmiş ..
Matematiğin çözemediği sorular tabi var da bu onlardan biri değil. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac