Gönderen Konu: kalorifer petek tıkanıklığı  (Okunma sayısı 52212 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Ynt: kalorifer petek tıkanıklığı
« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2012, 11:23:11 »
Benim 2003 yaris var.Kalorifer ıstmıyordu elektrikci petek tıkalı olduğunu torpitoyu indirip değiştirmemiz gerektiğni söyledi.  işçilik 150tl petek yan sanayi 90tl istedi yaptırmadım. Ümraniyede bayramoğlunun yanında elektrikci ramazan petek ve radyatör temizleme cihazına bağladı 1 saatte tamamlandı 80tl aldı. Sıkıntı tamamen bitti.

Yaslı Motor Ekrem beye önerisi için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2012, 11:23:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyotta
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Aralık 25, 2015, 11:18:15 »
Merabalar... Tekin Bozbey abi ben senin başka yerde anlattığın gibi filtreyi çıkarıp spreyi bastım yarısına kadar ama sıcakta çalıştırınca yine o yanık küf kokusu devam ediyor....bi türlü bulamadım sorunu? aracım toyota auris 2012 dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 25, 2015, 11:31:49 »
Kaloriferi ile sıkıntı yaşayanlar için çok iyi ve net bir anlatım ola ki başımıza gelirse aynen uygulayalım ben şu kısmına takıldım araç 2004 deniyor . Abi 1997 Corolla'yı 2012 de sattığımızda hala fırın gibi yapardı 2-3 üncü kademeyi çoğu zaman kullanmazdık 1 kademede bile bunalır kapatırdık .Kİ 2006 Corollam var şu an aynı şekil çoğu zaman resmen arabanın içi ekmek fırını gibi oluyor kapatıyorum  birader geçen bağırıyor bana YANIYORSUN FUAT ABİ DİYE :D
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 25, 2015, 11:42:01 »
Merabalar... Tekin Bozbey abi ben senin başka yerde anlattığın gibi filtreyi çıkarıp spreyi bastım yarısına kadar ama sıcakta çalıştırınca yine o yanık küf kokusu devam ediyor....bi türlü bulamadım sorunu? aracım toyota auris 2012 dizel

Sistemi spreylemek özellikle bakterinin oluştuğu AC (klima) evaporatör (radyatör) için geçerlidir.

Kalorifer radyatörü için yapılacak işlem ancak şu olabilir;

1- Motor sıcak ve çalışıyor iken,
2- Polen filtresini çıkartın,
3- Kalorifer ısıtma düğmesini max alın,
4- Fanı 4 veya 5. max seviyede 2 - 3 dak. çalıştırın.

Not: Bu işlemi yaptığınızda muhakkak yeni Polen Filtresi takın. Polen Filtresini düzenli değiştirin (eğer çok yağışlı yada çok tozlu ortamdaysanız yılda 2 kez). Paspaslarınızı ve aracın halısını haftada bir süpürüp araç içini düzenli havalandırın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)