ben bu konuyu iki aydır araştırıyorum aracım 200 model toyota yaris ve acık hava filitresine bakmadıgım yer kalmadı yaris için olanını ve k&n in kendi sitesinde buldum bu filitreyi oda sol farın altından tamponun altına dopru iniyo ve tabi burdan almak mümkün değilmiş türkiyede istanbulda bi firmanın adresini yazmışlar oraya baktım ordada yokmuş en son kn in oldugu bi dosya buldum benim aracın orda şekllini şemalını her şeyi çizerek anlatmıs dedim buna bakarak kendim yapayım ğeçen yağmur yağdı ve orası su almış dedim bu arabayı mahveder + acık hava filitreleri artık muaneden geçmiyo+açık hava filitreleri normal filitrelere göre daha fazla toz alıyo motora + + + yanlız şöyle bir etkisi var benim 1300 cc me orjinal kn cit 4.3 bg getiriyomus testlere göre
peki neden short intake yapmayı düşünmüyorsunuz yani aşşağıya indirmeden normal filtre yerinde krom boru+açık filtre,bununda dışında kutu filtrede simota ve k&n yi tavsiye ederim
onurun önerisine gelince acık hava filitrelerinin ses haricinde getirisi soguk hava ile beslenirse bg artısı ama sen orjinal kutuyu cıkartırda yerine acık hava filitre kiti takarsan değil bg artışı bg düşüsü yasarsın.çünki filitre soğuk hava yerine motorun ısısını çeker.
kutu içi filitre olarak bana kn önerdiler ve malesef ve malesef 99,01,02,03,04,05,06,07,08,09 model tüm yarislerim tüm model seçeneklerine uygun filitre var türkiyede benim araca yok nasip valla ne diyelim:)bu ay param kalmadı yağ felan aldım bi dahaki aya bende simota alıcam bitek onunki oluyo