Gönderen Konu: teyp-direksiyon kumandası için can-bus(kumanda alan ağı) arayüzü hakkında yardım  (Okunma sayısı 15203 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
merhabalar,
aracımın direksiyonu üzerindeki kumanda; takılan yeni teyple beraber iptal olmuş durumda. araç 2002 corolla, teyp ise alpine.
direksiyon kumandasını tekrar kullanabilmek için bu ''can-bus'' denen arayüz lazımmış. 2002 toyotalar için bu cihazı nereden bulabileceğime dair fikri olan ya da başka bi çözüm yolu bilen var mı?
şimdiden sağolun.
bundan sonra toyota...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
can-bus seri haberleşme yapan bir endüstriyel protokol. yani bunun aldığınız cihazda mevcut olması gerekiyor ki aldığınız cihazın can-bus üzerinden haberleşme yapabilsin. alpine teybinize bu şekilde bir cihaz bağlanıp can veriyoluna çıkabilmeniz için hazır bir cihaz olduğunu sanmıyorum. ancak CAN destekli mikrokontrolörler mevcut. CAN hattından direksiyondan gelen verileri alarak çıkışa gerekli kodları teybin uzaktan kumanda giriş portlarına yollayan bir ara modül yapılabilir diye düşünüyorum. ama bunun için CAN yapısını, mikrokontrolör yapısını ve teybinizin uzaktan kumanda giriş portunun yapısını çok iyi bilmek gerekiyor.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
ebayde arama yapmanızı tavsiye ederim. "alpine toyota" "steering wheel control" gibi kelimeler ile.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
cevaplar için teşekkür ederim. bu konuda biraz daha araştırma yaptıktan sonra eğer bir sonuca varabilirsem herkesle paylaşmayı ümit ediyorum.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
http://cgi.ebay.com/SOUNDGATE-REMPIOTOY-TOYOTA-STEERING-WHEEL-CONTROLS-NEW_W0QQitemZ130350671332QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1e598165e4#ht_3109wt_907

alper dedikten sonra bir bakayım dedim. belki benim araçta olmayan direksiyondan kumanda içinde ürün vardır diye.

yukarıdaki ürün işinizi görebilir. ama bunda CAN vs. bahsetmiyor. direksiyon kontrolünün bizim toyotalarda CAN bus üzerinden yapıldığına emin misiniz? yol bilgisiyarı verileri CAN bus tan geliyor. ama kumandadakilerin CAN den gelip gelmediğini bilmiyorum.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
sony ve pioneer diyor, bu IP-Bus kullanır

gerçi ikisi aynı da olabilir ya, öyle birşeyler hatırlıyorum
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
sony ve pioneer diyor, bu IP-Bus kullanır

gerçi ikisi aynı da olabilir ya, öyle birşeyler hatırlıyorum

CAN evrensel adı. her firma kendine göre bazı isimler kullanıyor. tabii farklılıklar da yok değil. sonuçta protokol. ama genelde CAN mantığıyla çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
ne yalan söyleyeyim CAN-Bus olduğundan emin değilim ama bulduğum tek ürün oydu. sizin gönderdiğinizde yazana bakılırsa bu tam da aradığım şey. bende alpine var ama zaten dokunmatik ekranlı bir cd çalar almayı düşünüyorum, bu durumda seçimim pioneer ya da sony'den birisi olabilir.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
bunu da değerlendirmeye alıyorum. umarım 2 hafta sonra bu işleri halledip, nasıl olduğunu sizlerle paylaşacağım.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
Bende de buna benzer bir problem var.
Çinden Double din gps teyp getirttim.Herşey iyi güzel çalışıyor fakat direksiyon kumandası için gelen kablo soketlerinde bir uyuşmazlık var.Teypten çıkan soket ile
sistemdeki soketler uymuyor soketsiz nasıl bağlayabiliriz. !!!
Toyota Corolla 2002 Bordo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
bence soket uymuyorsa daha temel uyumsuzluklar da çıkabilir, farklı bir araç için olmadığını kontrol ettirin.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
bence soket uymuyorsa daha temel uyumsuzluklar da çıkabilir, farklı bir araç için olmadığını kontrol ettirin.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Teypin arkasındaki soket yeri ile bir sorunum yok orada ki bağlantı tamam kullanım kitabında da o yer görünüyor fakat araca bağlanacak karşı soket uymuyor.
Toyota Corolla 2002 Bordo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
arkadaşlar pioneer avic d3 double din taktırdım. çok da güzel oldu geriye bir tek bu direksiyon kumandası işi kaldı. onu da galiba yurtdışından getirtmem gerekecek. bi ara fotoları çekip paylaşmayı düşünüyorum.
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
Hayırlı olsun, oldukça başarılı bir cihaz D3. :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
Hayırlı olsun, oldukça başarılı bir cihaz D3. :)

evet çok memnunum. bir de türkiye için gps programı bulsam tam süper olacak. :)
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
evet çok memnunum. bir de türkiye için gps programı bulsam tam süper olacak. :)

harita demek istedin herhalde.

iGO, tarzı birçok program var. bunların türkçe dil destekleri de var. ama önemli olan güncel türkiye haritaları bulmak. aslında onlarda satılıyor belli bir fiyatla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
harita demek istedin herhalde.

iGO, tarzı birçok program var. bunların türkçe dil destekleri de var. ama önemli olan güncel türkiye haritaları bulmak. aslında onlarda satılıyor belli bir fiyatla.

türkçe olmasına gerek yok. yeter ki dediğiniz gibi güncel ve kapsamlı olsun. nereden alabilirim, fikriniz var mı?
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
türkçe olmasına gerek yok. yeter ki dediğiniz gibi güncel ve kapsamlı olsun. nereden alabilirim, fikriniz var mı?

programları zaten indirebiliyorsunuz diye biliyorum.
güncel haritaları da crackli olarak verenler var. bir ara uğraşmıştım. ama indirememiştim. 5-6 ay önce.

biraz arama yaparsanız bulabilirsiniz. bununla ilgili siteler bile kurulmuş. satın almak için birçok firma var. mesela başarsoftun ürünleri var. bu firma google map in türkiye partneri. navigasyon üzerine birçok çalışmaları var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
programları zaten indirebiliyorsunuz diye biliyorum.
güncel haritaları da crackli olarak verenler var. bir ara uğraşmıştım. ama indirememiştim. 5-6 ay önce.

biraz arama yaparsanız bulabilirsiniz. bununla ilgili siteler bile kurulmuş. satın almak için birçok firma var. mesela başarsoftun ürünleri var. bu firma google map in türkiye partneri. navigasyon üzerine birçok çalışmaları var.

teşekkür ederim... bu sorunu da beklemeye alıyoruz. zaten bu sıralar okuldan gezemiyoruz. gps olmasa da olur :)
bundan sonra toyota...