Gönderen Konu: Sigaraya resimli uyarı  (Okunma sayısı 933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Sigaraya resimli uyarı
« : Aralık 11, 2009, 13:41:20 »
  SİGARAYA RESİMLİ UYARI

Sigaranın zararları konusuna tiryakilerin dikkatini daha fazla çekmeyi amaçlayan resimli uyarı sigara paketlerine giriyor.
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, sigarada resimli uyarı döneminin yılbaşında başlayacağını açıkladı.

TAPDK'nın bu konuda belirlediği takvim uyarınca, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Türkiye'de üretilen ya da ithal edilen bütün sigara paketlerinde uyarı resimleri yer alacak.

Yeni uygulama için firmalara, 1 yıllık geçiş dönemi süresi tanınacak. 31 Aralık 2009 tarihine kadar üretilen ve sadece yazılı uyarıların yer aldığı paketler, 1 Ocak-30 Haziran 2010 tarihleri arasında piyasaya verilebilecek.

Eski paketler, 30 Haziran 2010'dan itibaren ise hiçbir şekilde piyasaya sürülemeyecek. Bu dönemde sadece baş bayii ve bayiler, ellerindeki sigaraların satışını yapacak. Bu şekilde, 2010 yılı içerisinde bir yandan firmaların yeni ürettiği resimli paketler piyasada bulunacak, diğer yandan da stoklardaki sigaralar eritilecek.

Birleşik uyarıda TAPDK'nın daha önce belirlediği 14 resim ve yazı, piyasaya arzına izin verilen dumansız tütün mamulleri dışındaki bütün ürünlerin en çok görülebilen geniş ön yüzeyine kapak açım ya da bandrol bitim noktasından başlamak üzere yerleştirilecek.

En çok görülebilen geniş ön yüzey, önden açılan sert paketlerde paketin açıldığı yüzeyi, yumuşak paketlerde ise en çok görülebilen yüzeylerden herhangi birini ifade edecek.

Farklı paket tiplerinde ise birleşik uyarının uygulanacağı en çok görülebilen geniş ön yüzey, başvuruların değerlendirilmesi sırasında Kurum tarafından belirlenecek.

Bu arada, sigara firmaları, belirlenen 14 ayrı resim ve uyarı yazısına göre düzenledikleri yeni paketler için TAPDK'dan onay almaya başladı.

Araştırmalar, uyarıcı resim uygulamasının, sigarayı bırakmada yüzde 20 oranında etkili olduğunu ortaya koyuyor.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Sigaraya resimli uyarı
« : Aralık 11, 2009, 13:41:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigaraya resimli uyarı
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2009, 14:04:16 »
    Kemal abi içen yinede içmeye devam edecektir.Burada eminyet kemeri ile ilgili bir çok video ve yazılar ekledik.Ama buna rağmen emniyet kemeri takmamak için uyarı sesini nasıl kesbiliriz gibisinden konular açıldı,yazıldı çizildi.Bu fotoğraflar belki az bir kesime etki edebilir.Ama tiryakiler ve bahanesi çok olan insanlar içmeye devam edeceklerdir.Herkes geç olmadan tez zamanda sigarayı bırakır inşallah....
   Ayrıca paylaşım için teşekkürler Kemal abi...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2009, 14:34:50 »
    Kemal abi içen yinede içmeye devam edecektir.Burada eminyet kemeri ile ilgili bir çok video ve yazılar ekledik.Ama buna rağmen emniyet kemeri takmamak için uyarı sesini nasıl kesbiliriz gibisinden konular açıldı,yazıldı çizildi.Bu fotoğraflar belki az bir kesime etki edebilir.Ama tiryakiler ve bahanesi çok olan insanlar içmeye devam edeceklerdir.Herkes geç olmadan tez zamanda sigarayı bırakır inşallah....
   Ayrıca paylaşım için teşekkürler Kemal abi...
  Dediğin gibi, içen yine içmeye devam edecektir. Benden 6 yaş küçük kız kardeşim var. Eskiden çalışırken günde  1 paket içerdi. Emekli oldu şimdi günde 5-10 adet içiyor. İçme desem de, azalttım diye cevap veriyor. Ben de çok az içiyorsun, en az iki paket iç diye ters cevap veriyorum. ;)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2009, 15:04:54 »
kemal abi paylaşım için teşekkürler...
geçenlerde sigara firmasında çalışan birisiyle görüştüm, bu durumun sigara firmalarını kötü etkilediğinden bahsediyordu ve üzülüyordu,  o arkadaşa insan hayatı dediğimde yapacak bişey yok diyordu,aslında satışın azlığı bu kişinini komisyonunu etkiliyordu yani işin özü bu durumda bile herkes kendi çıkarını düşünür olmuş,bi yerde de hak vermiyor değilim... fotoğraflar için şimdiden farklı çalışmalar içerisine girmişler, yakında çıkar kokusu... herkes için hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2009, 18:33:45 »
tebrik ve teşekkür ederim kemal abi:) çok ama çok önemli bir konuyu dile getirmiş ve bilgi vermiş oldunuz:)
12 yaşımda arkadaş vasıtası ile başladıüım o illeti 32 yaşımda bir büyüğümüzün sigara hakkındaki düşüncelerini öğrendiğim gün bıraktım:) halen kullanmıyorum dünşümüyorumda:) şunu net olarak idda ediyorumki ben 20 yıl boyunce ne çay içmişim ne tatlı yemişim hatta yemek bile yememişim:( herşeyin tadını ancak sigarayı bıraktıktan sonra anlamaya başladım:)
sigarayı bırkamayı düşünen dostlarımıza daha önce sigarayı çen değil ekmek arası yiyen biri olarak:(   )tabi bu tabirdir sadece..) sigarayı bırakmak içni önce kafalarında bitirmeleri gerektiği sonra bir seferde bırakmalarıdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2009, 18:43:52 »
Demek sira buna da geldi...

Insallah birakiriz. Ama once bir tane yakayim da :)

Konu icin tesekkurler Kemal Agabey.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2009, 20:38:04 »
Demek sira buna da geldi...

Insallah birakiriz. Ama once bir tane yakayim da :)

Konu icin tesekkurler Kemal Agabey.
   yakma...yakma.. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2009, 20:41:47 »
tebrik ve teşekkür ederim kemal abi:) çok ama çok önemli bir konuyu dile getirmiş ve bilgi vermiş oldunuz:)
12 yaşımda arkadaş vasıtası ile başladıüım o illeti 32 yaşımda bir büyüğümüzün sigara hakkındaki düşüncelerini öğrendiğim gün bıraktım:) halen kullanmıyorum dünşümüyorumda:) şunu net olarak idda ediyorumki ben 20 yıl boyunce ne çay içmişim ne tatlı yemişim hatta yemek bile yememişim:( herşeyin tadını ancak sigarayı bıraktıktan sonra anlamaya başladım:)
sigarayı bırkamayı düşünen dostlarımıza daha önce sigarayı çen değil ekmek arası yiyen biri olarak:(   )tabi bu tabirdir sadece..) sigarayı bırakmak içni önce kafalarında bitirmeleri gerektiği sonra bir seferde bırakmalarıdır...
  Önce karar, sonra teşebbüs, sonra da kafada bitirmek ve bırakmak.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2009, 21:47:57 »
Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2009, 22:11:46 »
  Önce karar, sonra teşebbüs, sonra da kafada bitirmek ve bırakmak.

:):):)kısa ve öz...
işte danışman işte kemal abi:):):)