Gönderen Konu: Arkadasın arkasından bakmak zorunda kaldım  (Okunma sayısı 1384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadasın arkasından bakmak zorunda kaldım
« : Aralık 11, 2009, 00:38:49 »
Ama akıllanmamız gerekiyor, çünkü herşey bir anlık. Kuzenlerimi ve 3 arkadaşımı Eskişehir yolunda aynı anda kaybettim, hız yüzünden. Bende o gün yanlarında olabilirdim (şehir dışında olmasaydım). Trafikteyken zaman zaman aklıma geldikçe daha çok dikkat ediyorum ama ne yalan söyleyeyim bazen aklımdan çıkıyor.

"Trafik bu şakaya, dikkatsizliğe gelmez" der, abim ve babam.
abi belki bu yazdığın bana ders oldu basın sagolsun
konuyu değiştirdim

Toyota Club Türkiye

Arkadasın arkasından bakmak zorunda kaldım
« : Aralık 11, 2009, 00:38:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadasın arkasından bakmak zorunda kaldım
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2009, 00:55:51 »
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: Tbrkler.
2 seçenek var.Ya senin arkandan bir gün ailen bakıp ağlar yada sen başka bir insanın yaşama hakkını elinden alırsın onun ailesi arkasından ağlar.Bursada 5 kişini öldüğü kazayı hiç izlemediniz veey günde bunu gibi bir sürü kaza.Dikkatsiz bir anlık heyecan uğruna kararan hayatlar.
Trafik hatayı affetmez..Kurallara uyalım arkadaşlar..Yaşın ilerledikçe kardeş bunların çok sacma olduğunu göreceksin..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2009, 01:07:56 »
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: Tbrkler.
2 seçenek var.Ya senin arkandan bir gün ailen bakıp ağlar yada sen başka bir insanın yaşama hakkını elinden alırsın onun ailesi arkasından ağlar.Bursada 5 kişini öldüğü kazayı hiç izlemediniz veey günde bunu gibi bir sürü kaza.Dikkatsiz bir anlık heyecan uğruna kararan hayatlar.
Trafik hatayı affetmez..Kurallara uyalım arkadaşlar..Yaşın ilerledikçe kardeş bunların çok sacma olduğunu göreceksin..
 +11111111 Hakkı başkomiser bu konuya kesin kilit vurur...Yada bir uyarı.Kapışma,yarışma konuları kötü örnek olduğundan anında KİLİT...
   Ufuk biliyorum bunları okuyunca bize kızacaksın belki.Ama bu tarz hareketlerin ne yazıkki sonu ÖLÜM ile sonuçlanabiliyor.En yakın örnek Bursa'da yaşandı.Durakta bekleyen insanlar,aşırı hız yüzünden kontrolünü kaybeden bir öğrenci yüzünden öldüler.Bu öğrenciye ömür boyu hapiste verseler ölenleri geri getiremezler.Bir abi olarak (ki kabul edersen abiliğimi)sana tavsiyem ne sen bu tarz davranışları hoş gör nede kimsenin gazına gelme.Bazen ölmek bile daha iyi oolabiliyor.Unutma insanın yedek parçası yoktur....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2009, 01:13:11 »
Yok özcan abi bize kızsın önemli değil.Dİyorum ya yaş ilerledikçe sende farkına varıyorsun,trafigin ciddiye alınması gerektiğini.Ufuk kardeş kızabilirsin ben  önemli değil,22 yasında göreve başladım 24 yasımdada arabamı aldım.İlk arabamdı halada öyle bende senin gibiydim devir saatim 6000 ni düşmezdi 1,vites 2,vites olsun..Ama Gördüklerin yaşadıkların Trafiği ciddiye alman gerektiğini hatırlatıyor..Seni suçlamıyorum,ama  ne senin canın yansın nede başkasının..Lütfen kurallara uyalım arkamızda gözü yaşlı insanlar bırakmayalım..Böyle konuların açılmaması dileğiyle
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2009, 01:16:20 »
vurmadan kilidi yazayım yorumu bari :) bugün bilkentte de kaza olmuş 3 araba girmiş birbirine..kaza denilen şey çok kolay oluyor..o adrenalin var ya o adrenalin...bu sene yaptığım kazadan sonra çok korkmaya başladım ödüm kopuyor sanki hiç duramayacağım sanki hiç dönemeyeceğim vs vs gibi geliyor..haa akıllandım mı? sanmıyorum :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2009, 01:23:07 »
haa akıllandım mı? sanmıyorum :(
  Bu sorunun cevabını benden öğrenebilirsin Türkay... :) Hala akıllanmadın.Acı ama gerçek...Off ya şimdi Pikolet imzalı,sebzeli bir kokoreç ve buz gibi bir ayran olsa ne iyi olurdu.Yakın olsaydık birbirimize seni alır beraber giderdik Anıttepe'ye....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2009, 01:29:28 »
haa akıllandım mı? sanmıyorum :(

Ama akıllanmamız gerekiyor, çünkü herşey bir anlık. Kuzenlerimi ve 3 arkadaşımı Eskişehir yolunda aynı anda kaybettim, hız yüzünden. Bende o gün yanlarında olabilirdim (şehir dışında olmasaydım). Trafikteyken zaman zaman aklıma geldikçe daha çok dikkat ediyorum ama ne yalan söyleyeyim bazen aklımdan çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2009, 01:51:00 »
abi kimseye kızmıyorum çunki öyle ama ben hayatımda sende ya 3 veya 4 kez hızlı giderim hatta aracım az yaksın diye sarı kızımla neler yapıyoruz neler
benim evim böyle şehirden uzak ve çevre yolundan gidiliyo ve aşırı basmadım ve 5 senedir araba kullanıyorum Allah a cok şükür hiç kaza yapmadım ve çok dikkatli kullanmaya çalısıyorum
denildiği gibi çok ufak anlık hatalarla küçüçük şeylerle hayatlar kaybedilebiliyo yanlız dediğim gibi çevre yolunda olmasam hayatta yapmam böyle bi şeyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2009, 02:01:07 »

tekrar basın sağolsun ceyhun abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2009, 02:06:11 »
tekrar basın sağolsun ceyhun abi
Teşekkürler Ufuk kardeşim sen sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2009, 11:25:29 »
dediğin gibi haftada bir nasıl oluyorsa bende dayanamıyorum.Birde ben eğitimciyim.4.Sınıf çocuklarıma kurallardan bahsediyorum.Utanıyorum.hız yaptıktan sonra hemen aklım başıma geliyor.
Bu nereden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.Yaptırımlar olmadığı için ve hızlı gittiğimiz zaman bizi şikayet edecek kimse olmadığı için buna güvenerek yapacağımızı yapıyoruz.
Aslında fahri trafik müfettişi sayısını arttırmak lazım.O zaman yolda giderken acaba yan arabadaki beni şikayet eder mi korkusuyla kurallara uyacak.
Daha yazacağım ama yazmak değil icraat lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2009, 14:29:48 »
Tuncayın kulaklarımızda küpe olacak sözlerinden sonra bişi demeye gerek yok zaten. Bu arada Ufuk senide kutlarım orjinal mesajını değiştirdiğin için.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2009, 15:13:03 »
  Her zaman (mimkin olduğunca) bir hereket yapmadan ya da konuşmadan önce iki defa düşünmek lazım.
 Hepinizin başı sağolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2009, 15:21:46 »
Tuncayın kulaklarımızda küpe olacak sözlerinden sonra bişi demeye gerek yok zaten. Bu arada Ufuk senide kutlarım orjinal mesajını değiştirdiğin için.
KEndi şahsım adına zamanında aynı hatakları yaptım 22 -23 yaslarında ama önemli olan bunların hata oldugunu ögrendikten sonra geriye dönmemek.Ali abi sağlık personeli  olduğum için trafik kazasından sonra  gelen anne babaların insanların feryadını gördügüm zaman tüylerim diken diken oluyor içim ürperiyor..Kimse o anı ne yaşamayı ister nede başına gelmesini..Ne kendi hayatımıza nede başka insanların hayatına  kastetmemek için TRAFİK KURALLARINA UYALIM arkadaşlar..Gen
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2009, 09:40:35 »
Sadece avatarıma bakın diyorum... Cidden şakası yok... İnsan hayatı pamuk ipliğine bağlı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2009, 13:59:39 »
Ufuk, mesajını düzelttiğin için ben de teşekkür ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 14, 2009, 17:01:16 »
ben teşekkur ederim benim daha dikkatli olmamı ve bu tür şeylerin sakasının olmadığını anlama yardımcı olduğunuz için