Gönderen Konu: 2001 Corolla Motor arıza lambası yanıyor...  (Okunma sayısı 17395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 2001 Corolla Motor arıza lambası yanıyor...
« Yanıtla #20 : Aralık 21, 2009, 16:26:44 »
parça 190 lira

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 21, 2009, 16:26:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Mayıs 24, 2010, 14:52:54 »
Arkadaşlar ben de aynı sorundan muzdaribim. Arıza lambası yanıyor.
Bugün Toyota servise gittim. Oksijen sensörü arızalı dediler. 374 TL imiş.
Fakat yukardaki yazıları okuyunca acaba başka birşey de olabilir mi diye düşünüyorum.
Bujilerimin değişmesi gerekli, 30.000 km geçti zamanı. Acaba bu da ışığın yanmasına sebep olur mu?

Uygun fiyata iridyum buji nereden bulabilirim?
2001 Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Temmuz 03, 2010, 12:28:19 »
benimde 2001 toyota aracım10 gündür arıza lambası yanmaya başladı lpg taktırdığım yere gittim. bilgisayara bağlayıp ayar yaptılar; ama ışık sönmedi, usta bana aracın teyp kodunu sordu bende bilmiyorum? dedim. eğer teyp kodunu bilseydin; o arıza ışığını söndürürdüm dedi. ben hiç birşey anlamadım çekiştente düşmüştü ateşleme bobininin bozuk olanını  değişince çekiş eski haline geldi ama arıza lambası hala yanmaya devam ediyor artı bu teyp kodu nedir bilen varmı? yada 2001 corolla wvt-i teyp kodu nedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 03, 2010, 12:36:05 »
benimde 2001 toyota aracım10 gündür arıza lambası yanmaya başladı lpg taktırdığım yere gittim. bilgisayara bağlayıp ayar yaptılar; ama ışık sönmedi, usta bana aracın teyp kodunu sordu bende bilmiyorum? dedim. eğer teyp kodunu bilseydin; o arıza ışığını söndürürdüm dedi. ben hiç birşey anlamadım çekiştente düşmüştü ateşleme bobininin bozuk olanını  değişince çekiş eski haline geldi ama arıza lambası hala yanmaya devam ediyor artı bu teyp kodu nedir bilen varmı?
yada 2001 corolla wvt-i teyp kodu nedir.
Benim arabamda seninkinin aynısı. Tüp takılınca motor ışığı yandı. İlk tüpü aldım ve geriye geldim ayar için, program yüklendi ve pc den ayar yapıldı, ve bu işlem sonucunda ışık ustanın dediği gibi söndü. Şimdi bi sorun yok.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 03, 2010, 12:39:52 »
yapma yahu  arkadaşım benimki neden sönmedi. neyse şu içindeki tüpü bitireyim tüpü değiştireceğim markasını yazmayayım ama usta bir daha o gazı alma dedi gazda çok tanınmış bir gaz bakalım gazı değiştirip tekrar deneyeceğim kemal arkadaşım verdiğin bilgiler için sağol tekrar sorayım 2001 corolla teyp kodunu bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 03, 2010, 12:48:10 »
Benim arabada atiker takılı ustanın tavsiyesi üzerine sorun yok. Gazı da PO dan alıyorum (gerçi hiç PO tavsiye eden yok ama). Ama daha ben taktıralı 2 hafta oldu. Umarım hep böyle sorunsuz olur. Teyp koduna gelince ben 2. el aldım kullanma klavuzum yok, olan arkadaşlar yardımcı olurlar mutlaka
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 04, 2010, 02:09:56 »
arkadaşlar yokmu şu teyp kodunu bilen 3-4 güne kadar g.antep'e gideceğim gitmeden önce şu teyp kodunu bilen varsa söylesin lütfen şu gaz ayarını yaptırıp arıza lambasınıda söndürtüp öyle gitmek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Temmuz 06, 2010, 14:02:20 »
herkeze kolay gelsin. aracım da geçen hafta ankara seyehatim sırasında birşey dikkatimi çekti. 100 km hızla giderken devir saati yaklaşık 3000 oluyor ve ani düşüylerle 2200 devire düşüp düşüp yükseldi sadece 2-3 defa yaptı. ilk önce yakıtta bir pislik olacağını düşünerek fazla önemsemedim.
Daha sonra hafta içi bursa ya seyehate çıkmıştımki 40 km sonra araç aynı hadiseyi tekrar yapmaya başladı fakat bu sefer 90 km ile giderken ve devir saati 1000 devirle 3000 devir arasında gidip gelmeye aynı zamanda arabada güç kaybı ve vuruntu şeklinde oldu ve en son motor arıza lambası yandı ve bundan 5 saniye sonra araç tamamen stop etti.bende aracı kenara çektim. tekrar aracı çalıştırdım ve marş aldıktan sonra tekrar arıza lambası yandı ve stop etti.
30 sn bekledikten sonra marşa bastım ve herşey normal olarak devam etti. taki 15-20 km gidinceye kadar yine aynı şekilde araç devir saati gidip gelmeye başladı arıza lambası çekti stop etti. buraya kadar herşey normal. abimdede aynı model ve aynı marka aracım olduğu için gece yarısı abimi arayarak yolculuğuma araç değiştirerek devam ettim. arabayı konya otojen servisine yani yetkili servise gönderdim.(bu güne kadar yetkili servis harici bi yer görmedi 10.000 km bakımları hiç aksatmam) arabam nedense bende bu arzayı yaparken abimde ve servisteki ustanın elinde bu arızayı vermiyor.
lamba geriye marşa basınca sönüyor. lpg den olabileğini söylediler ki ben yolda aracı benzinede alıp denedim aynı arızayı yapıyordu. neyse servis bulamadı arızanın nedenini çünkü araba onlara nazlanmıyor. enjektör temizleyici çıkarmış toyota ondan tavsiye ettiler bi kurum varsa temizler diye tamam dedim aldım depoyu full benzin yaptım ve benzine karıştırdım katkı maddesini ve servisten sonra lpg kullanmıyorum 300 km dir. 
arabam dün yine aynı arızayı yapmaya başladı ama sıkıntı şurda arada yapıyor ve ben stop ettikden sonra çalışınca düzeliyor. böyle birşey yaşıyan varmı yukarıdaki sorunlar benziyor ama lamba geriye sönmüyor diyorlar bende sönüyor.cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 27, 2010, 09:08:23 »
arkadaşlar soru soran çokta cevap veren yok?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
M.Faruk ARSLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #30 : Nisan 29, 2013, 12:44:31 »
Merhaba, forumda yeniyim. Benim 2011 corolla 1.4 terra vvt-i arabam var. Arabam benzinli ve hiç tüp takılmadı. yeni motor ikaz ışığı turuncu yandı. sonrasında söndü. motorundaki seste veya çekişinde herhangi bir sıkıntı yok yine de ustaya götürdüm bilgisayara bağladı pasif arıza vermiş bir şey görünmüyor dedi. sonra tekrar yanınca yeni dörtnal'a götürdüm (o zaman yanmaya devam ediyordu lamba) oksijen sensöründen dedi. fakat sensörleri kontrol ettiğinde bir problem yok sensörler çalışıyor, yakıttan kaynaklı olabilir dedi. devamlı benzin aldığım yeri değiştirmiştim. şimdi yine yanıyor. yeni benzin aldım bir süre sonra söner mi? yoksa resetlesin diye sigortasını veya akü başını mı sökmeliyim?
teşekkürler
insan yaptıklarından çok yapmadıklarıyla insandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 13, 2013, 09:18:40 »
Oksijen sensörü sorunu olanlara;
Lpg li araçlarda yanan servis lambasının sorununu oksijen sensörüne bağlayan ustalara oksijen sensörünü sökmesini isteyin... Sözkonusu oksijen sensörünü elektronik devre (sprey olacak) temizleyicilerle iyice temizleyin Temizleme işlemi bittikten sonra ustadan rica edin tekrar taksın (: o zaman lambanın söndüğünü ustada fark edince sizden sonra gelen müşterilere basit bir işlem bu diyip sizin yaptığınız yöntemle para kazanmaya başlayacaktır. Ondan dolayı siz sökme takma parası vermeyin ekstradan (:

Söz konusu oksijen sensörünün sıfırını alsanız bile (orjinal bile olsa) taktıktan sonra lambanın sönmediğini göreceksiniz boşuna para verdiğinizi fark edeceksiniz...