Gönderen Konu: Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar (GDO)  (Okunma sayısı 2878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar (GDO)
« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2009, 21:09:59 »
Paylaşım için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 10, 2009, 21:09:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Aralık 10, 2009, 21:13:00 »
bu yazıyı ilk okuduğumda tedirgin biçimde okurken bayağı da  gülmüştüm, şimdi yine gülüyorum... :)  paylaşım için teşekkürler
Paylaşım için teşekkürler.
Rica ederim... :)
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2009, 22:45:22 »
Not:
Bu konuyu başlatırken kesinlikle şu anki hükümete karşı bir düşüncem yoktu. Hala da yok. Bu, bugünün konusu değil, son 70-80 yılın konusudur.
cüneyt abi mesajlarıma bakarsan görürsün..benim laf ettiğim şey zaten direk işin içine siyaset katılarak mevcut hükümete b*k atma olayına verdiğim tepkiydi..gerçekten sinirimi bozuyor bu konu her konuda iyi olsun kötü olsun direk saldırma her konuyu akpye bağlama durumu mevcut..tamam ben de tutup akpci bir zihniyete sahip değilim ama böyle saçma sapan her şeyi de oraya bağlamak sinirimi bozuyor..izmirde bir inşaatta kullanılan demirleri(narlıdere folkart) gösterip bak bak bu hükümet paralarımızı böyle çarçur ediyor bile dedi yaa..bunu bile duydum..GDO senin de dediğin gibi yılların konusu tartışılacaksa o tartışılır tutup da her kıymığı çevirip akpye sokmanın da alemi yok..adamı durduk yerde mağdur göstermiş oluyorsunuz..neyse konu döndü dolaştı bu hale geldi tutup gdo'yu savunmaya başladım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Aralık 11, 2009, 11:13:45 »
cüneyt abi mesajlarıma bakarsan görürsün..benim laf ettiğim şey zaten direk işin içine siyaset katılarak mevcut hükümete b*k atma olayına verdiğim tepkiydi..gerçekten sinirimi bozuyor bu konu her konuda iyi olsun kötü olsun direk saldırma her konuyu akpye bağlama durumu mevcut..tamam ben de tutup akpci bir zihniyete sahip değilim ama böyle saçma sapan her şeyi de oraya bağlamak sinirimi bozuyor..izmirde bir inşaatta kullanılan demirleri(narlıdere folkart) gösterip bak bak bu hükümet paralarımızı böyle çarçur ediyor bile dedi yaa..bunu bile duydum..GDO senin de dediğin gibi yılların konusu tartışılacaksa o tartışılır tutup da her kıymığı çevirip akpye sokmanın da alemi yok..adamı durduk yerde mağdur göstermiş oluyorsunuz..neyse konu döndü dolaştı bu hale geldi tutup gdo'yu savunmaya başladım
Sinirlenme Türkayım... Fanatik bir milletiz, takım tutar gibi parti tutuyoruz ne yazık ki! Bu arada AKP'ye oy da verebilirsin... Ben de verebilirim, ya da vermeyebilirim, istersem de gider MHP'ye ya da TKP'ye veririm oyumu, buna da kimse karışamaz, bu tamamen insanların kendi özgür iradelerine ait bir durum. İnsanlar kimlere oy vermedi ki, kimleri savunmadı ki bugüne kadar... Ne büyük hırsızlar, ne büyük vatan hainleri geldi de geçti bu ülkeden, ama ne yazık ki izleri bir türlü geçmiyor. Neyse, bu hassas bir konu, herhesin bünyesi kaldırmaz. Şimdi biri çıkar ''Toyota forumunda ne alaka, bizim kafamız almıyor bu konuları!'' diyebilir! Biz iyisi mi, kadınlar erkeklerin nesinden hoşlanır? Kim kimden daha uzağı işer? gibi konular açalım!  ;) Kim ne yapsın GDO'yu?
Not: Şimdi merak edenler vardır, ''Bu ne diyo ula?'' diyenler olabilir! Yormayalım onları. TKP:Türkiye Kominist Parti MHP:Milliyetçi Hareket Partisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 11, 2009, 11:18:57 »
cüneyt beyin başlıkları hep heba oluyor....

anlatım çok hoş aslında.....

dün akşam sorumlu hekimimizle buna benzer bir konu konuştuk.....

babaannesinin eskiden odun ateşinde yaptığı leziz yemekleri şimdi nasıl özlediğinden bahsetti.....

gerçekten belki yaşam koşullarının getirisi bu belki kolaya kaçmak ama kendimize verdiğimiz zararın farkında değiliz....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Aralık 11, 2009, 11:27:06 »
cüneyt beyin başlıkları hep heba oluyor....

anlatım çok hoş aslında.....

dün akşam sorumlu hekimimizle buna benzer bir konu konuştuk.....

babaannesinin eskiden odun ateşinde yaptığı leziz yemekleri şimdi nasıl özlediğinden bahsetti.....

gerçekten belki yaşam koşullarının getirisi bu belki kolaya kaçmak ama kendimize verdiğimiz zararın farkında değiliz....
Benim açtığım başlıklara karşı bir provakasyon mu var acaba?  :D  :D  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2009, 11:37:22 »
Benim açtığım başlıklara karşı bir provakasyon mu var acaba?  :D  :D  :D

üstadım eskiden forumlar böyle değildi.... gdo geldi böyle oldu..... :lol:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Aralık 11, 2009, 11:38:13 »
Not: Şimdi merak edenler vardır, ''Bu ne diyo ula?'' diyenler olabilir! Yormayalım onları. TKP:Türkiye Kominist Parti MHP:Milliyetçi Hareket Partisi
:D :D :rofl:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 14, 2009, 23:20:00 »
akp ye oy verenler direk cennete gidecek, sorgusuz sualsiz
(bu dünyada çok çektikleri için)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Aralık 14, 2009, 23:23:20 »
akp ye oy verenler direk cennete gidecek, sorgusuz sualsiz
(bu dünyada çok çektikleri için)
açıklamaya çok güldüm :) fenafillah derecesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 14, 2009, 23:23:47 »
Ben sokmadım GDO'yu ülkeye. Sen soktun mu Türkay? Sen de ben de sokmadıysak kim soktu?
Bu işte bir doktor parmağı olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 14, 2009, 23:26:29 »
şükrettim aileme, yaşadığıom yere..bahçede anneannem benim diktiğim çimlerim büyük bir kısmını bozup bahçe yaptı, domates biber patlıcan ve bilimum sebze dikiyor her yıl..annem tornadan çıkmışını değil ezik büzük olan doğal olanı seviyor kullanıyor..babam çok rahat ayırt edebiliyor zencefili, hatmi çiçeğini..ancak şöyle kötü bir durum var..bahçe işi dışındakileri bilmiyorum..ayırt edemem otları, kullanmam..tahin-pekmez sevmem veya kabak tatlısı..

Kabak tatlısının kireçte bekletilerek sertleştirilmişini bi dene, çok beğeneceksin
kabak tatlısını bende sevmezdim ama bu dediğim metotla sertleştirlmişini yedim bayıldım valla
sanki kabak tatlısı değilde akide şekeri mübarek , hiç denk gelen oldumu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Aralık 14, 2009, 23:49:40 »
Kabak tatlısının kireçte bekletilerek sertleştirilmişini bi dene, çok beğeneceksin
kabak tatlısını bende sevmezdim ama bu dediğim metotla sertleştirlmişini yedim bayıldım valla
sanki kabak tatlısı değilde akide şekeri mübarek , hiç denk gelen oldumu
hiç duymadım bile.. ben öyle yumuşak vıcık vıcık haldekini sevmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 15, 2009, 00:03:21 »
Manisada bi "kağıt köfte" ci var, önceleri ne olduğunu anlamamıştım, meraktan gittim , meğer köfteleri tabakta değilde kağıt üzerinde getiriyorlarmış, adam kağıt köfteci ali diye isim yapmış, yeride çok güzel, öyle salaş falan değil, Manisaya girişte Vestelin yol üstündeki satış mağazasının altında hemen, yolun düşerse bi dene derim , hem köftesi güzel, hemde o dediğim sert kabak tatlısı burada var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 15, 2009, 21:04:33 »
hiç duymadım bile.. ben öyle yumuşak vıcık vıcık haldekini sevmiyorum

En sevdiğim tatlıdır, Adana'da çok satılır :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 15, 2009, 21:52:32 »
cüneyt abi iyi güzel yazmışsın çok güzel olmuş ama insan önce kendini sonra dünyayı değiştirmeli.Adamların bize yaptıkları emperyalizm oyunu muhteşem tuttu elli yıldır da mükemmel gidiyor kimse demiyor mu sunu yapmayın bunu yapmayın diyor ama diyen kişinin kendisi ilk bu hataları işliyor
dediğin gibi patates cipsi yok doritos yok bilmem me ruffles mi neydi yani niye insanlar bunları tüketiyor evimize giren beyin avcısı tv miz varya beynimizi adapte ediyor ruffles cips yee bilmem cococalo iç ne bileyim işte felan felan abi bu tek yiyecekte değil eğimte,normal hayatta her yerde ya biz böyle devam edersek sonumuzu görüyoruz yavaş yavaş değişen sadece yemekler değil biziz önce biz değişcez devlet cıkacak diyecek ki üniversitelerde ingilizce eğitim yasaklanacak(dünyada gelişmemiş ülkelerde ana dil yerine ing eğitim veriyor içlerinden biriside biziz),cıkacak su ürünler bilmem ne boykot uyguloyoruz vatandaş kullanmasın dicek,işte cıkacak dicek ki dükkan,mağaza,alışveriş isimleri ingilizce veya başka bi dilde olmucak dicek öreğin bi internet kafe ismi family cafe ya arkadaş niye türkçe kullanmıyoruz bu kadar mı beynimiz yıkanmış,devlet cıkıcak bunu dicek sunu dicek aammaa iş onları demeyle bitmiyo biz uygulucaz birisi demeden de uygulucaz uyanuk olucaz arsalarımızı,çiftçilerimizi ,kendi sanayimizi desteklicez örneğin aracın tüplü ise git atiker taktır ya nie yabancı ürünler taktırıyosun ... bu konuyu bi ay konuşşak yinede bitmez yani değişen yemekler yiyecekler değil biziz ne zaman özümüze bu emparyalizmin etkisinden kurtulursak  o zaman dimdik ayakta ve sağlam olacağız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 15, 2009, 23:11:37 »
Arkadaslar ben de kabak tatlisini cok severim, biri yapsa da yesek :P
Ufuk, koladan bahsedince aklima Elvan gazozu geldi.Zamaninda tadini severek ictigimiz bir gazozdu.Beyaz ve sarisi vardi.
Hatirlayanimiz var mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 15, 2009, 23:43:09 »
Bu işin denetlenmesi ve standart konması çok zor arkadaşlar. Şöyle ifade edeyim. Genetiği değişmemiş bişey yok ki.. Sütünü içtiğimiz o inekler doğada var mı.. Dünyayı besleyen buğday türleri, çayırlarda yabani olarak yetişiyor mu sanıyorsunuz?
O tüy yumağı minik köpekler tundralarda geyik peşinde koşan vahşi sürüler oluşturdu mu hiç..  İnsan zaten dünyaya geldi geleli çevresindeki canlıların genetiğini değiştiriyor. Şimdiki problem bunu daha güçlü ve bilinçli yapıyor olmamız. Ama bir yolunu bulup kendimizi öldürmeden bu teknolojileri kullanmayı öğreneceğiz. Otomobiller ilk çıktığında da bir sürü insan ezilmiş. Bir sürü de protesto olmuş. Doğaya aykırı demişler.. Bu işler böyledir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 16, 2009, 19:54:14 »
yakında kendi genetiğimizide değiştirip ölümsüz olacağız
Bknz.kök hücre tedavisi