0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sadece gıdaların değil devletimizin de da genetiğini değiştiriyorlar.
Ben sokmadım GDO'yu ülkeye. Sen soktun mu Türkay? Sen de ben de sokmadıysak kim soktu?
şükrettim aileme, yaşadığıom yere..bahçede anneannem benim diktiğim çimlerim büyük bir kısmını bozup bahçe yaptı, domates biber patlıcan ve bilimum sebze dikiyor her yıl..annem tornadan çıkmışını değil ezik büzük olan doğal olanı seviyor kullanıyor..babam çok rahat ayırt edebiliyor zencefili, hatmi çiçeğini..ancak şöyle kötü bir durum var..bahçe işi dışındakileri bilmiyorum..ayırt edemem otları, kullanmam..tahin-pekmez sevmem veya kabak tatlısı..
murat abi GDOlu ürünler yani genetiğiyle oynanan ürünlerin genetiğiyle neden oynanıyor? ürün hasta olmasın diye, böcekler zarar vermesin diye, böylece daha bol ürün elde ediliyor...tutup da şekli bozuk, rengi farklı ürünler yaratmıyorlar..mesela mısıra gelen bir böcek var diyelim, o böceğin gelmesini engelleyen bir gen var diyelim o gen de domateste olsun (tamamen sallıyorum buraları) o domatesteki geni alıp mısırın yaprağına koyuyorlar mısır yine aynı mısır yalnızca o böcek gelmiyor mısırın yaprağına dolayısıyla mısıra..bunun ekosisteme zarar vermesi dışında insan sağlığına zararı nerede?? evet 15-20 yıllık bir araştırma yapılmıyor ancak zaten uzun yıllardır yapılan bir şey bu, en azından 96dan beri ekimi yapılıyor şu ana kadar ortaya çıkmış bir etki görüldü mü? ben görülen etki bilmiyorum..kaldı ki kullandığımız arabalar da doğaya zarar veriyor, o zaman hiç araba kullanmayalım atlara geri dönelim..
Ne alakasi var arabalarla? Istedigimi anlatamamisim.Adamlarin yaptiklarindan bir kac örnek:- Kisir tohum üretilmesi; domateslerin kendi tohumunda yeni ürün üretmek mümkün degil. Her yil yeni tohum alman gerekiyor.- Balik genini bilmem ne sebzesine ekliyorlar. Bunun zarari ne olabilir? Milyonlarca yillik bir evrim süzgecinden gecmis ürünler yerine, insan eli ile degisirilmis ürünün metabolizmaya etkisi nedir? Zehir dedigimiz sey nedir mesela? Aslinda herhangi bir madde. Insan vücüduna girdiginde belirli bir kimsayal tepkimeye girip, vücüt fonksiyonlarini bozmasi. Bazisi akcigerin oksijenin emilmesini bloke eder, havasizliktan ölürsün. Zehir ile yanlis yiyecekler arasindaki fark, birinin cok hizli bir sekilde tepki vermesi.Gelelim tümör gibi olaylar. Yazilan cizilen literatürün dedigine göre, insan vücudunda gün veya hafta basina minik bir tümör olusur ve bagisiklik sistemini bunu öldürür. Öldüremedigi durumda kansere dönüyor. Yani hücrelerin kontrolsüz büyümesi veya baskalasmasi. Veya kanser nedir? Neden olur? Bunlara cok cevap veremiyorken, sansimizi zorlamanin ne alemi var?Seni bahsettigin eko-sistem etkileri de ayri bir konu. Böcek vs dedigimiz veya kücümsedigimiz canlilar, etkileri aslinda cok büyük olabilir. Örnek: bildigimiz arilar olmasa ne olur diye düsünelim.
Türkay Sarıkaya'ya :Madem GDO lu ürünler bu kadar masum. Neden Avrupa ülkelerinin çoğunda yasak ?
kısır tohum üretilmesini masum görebilirim, sonuçta kısır olmasa verdiği tohumdan çıkacak ürün belki de genetiği daha da bozuk bir şey olabilir..öyle olmasa bile ticari bir şey bu..isteyen yine GDO olmayanını kullanır, isteyen de GDOlu olanı her yıl alır...satıcı da para kazanmak ister sonuçta...bütün bu sorunların tamamını kontrol mekanizmasını geliştirerek çözebilirsiniz..tam denetim ile tam kontrol ile...e bunu legal yapmazsan nasıl kontrol edeceksin??