Gönderen Konu: Piston Ve Sekman hakkında  (Okunma sayısı 6220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Piston Ve Sekman hakkında
« : Aralık 08, 2009, 11:03:38 »
Degerli Arkadaşlar;

91 model 1.6 toyota corolla aracım 1500 km yaklaşık 1 litre yag yakıyor. Ayrıca araç özellikle rampalarda toplamıyor. hele araç dolu oldugu zaman bu çok bariz belli oluyor. Arabanın üst kapagını tamemen yaptırdım üst kapakta sorun oldugunu düşünmüyorum siboblarını kontrol ettirdim lastiklerini degiştirtim kısacası tamamen elden geçirttim. Herhangi bir yerinden yağ kaçagıda yok aklıma pistonlar ve sekmanlarında problem oldugu geliyor. araçda 260000 km. ben şimdi piston ve sekmanlarını degiştirmeyi düşünüyorum.  sizce hangi marka piston ve sekman kullanmalıyım. konyada yenmak isimli bir firmada piston ve sekman üretimi yapıyormuş sizce bunu kullansan nasıl olur.
İkinci olarak aracım benzinde kullanırken 3500 devirde kesiliyor sanki benzin gelmiyor gibi tekliyor sonra ayagım gazda bası durmaya devam edince tekrar düzeliyor. her defasında bunu yapıyor sizce bunun nedeni ne olabilir.

Toyota Club Türkiye

Piston Ve Sekman hakkında
« : Aralık 08, 2009, 11:03:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Piston Ve Sekman hakkında
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2009, 11:09:56 »
benim aracım 93 1,6xl benimde yeni yapıldı pistonlar subaplar sekman komple değişti krank ve kapaklar taşlandı ama ne marka takıldı bilmiyorum benim aracımda yağ yakıyordu ve çekişi çok düşüktü şuan çok güzel
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 gl 1993 efsane kasa
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2009, 11:17:06 »
bende de yağ eksiltme sorunu vardı ama yakma yoktu. mobil kullandım lpg için. cok faydasını gordum.  bu arada çekişte bende bi ara aynı problemi yaşadım. benimkide 255000 de.gazda çekmiyodu.rampada bayılıyodu.lpg borusunun üstündeki cida şeklindeki muslugunu bi kaç diş sadece açtı bi abimiz ve araba bi anda eski gunlerine döndü.onunda başına gelmiş bana öğretti.
   sunuda unutmayın cok az acılması lazım. saat yönünün tersine sadece bi kaç hassas diş.
    yine senin benzin probleminde olduğu gibi benimkide benzine alınca bi anda yüklenince kafasını eğiyo kesiliyo sonra yavaş yavaş açılıyo.
  belkı kontrol ettin ama etmediysen bunları ama etmediysen bi denemende fayda var.
Bindiğiniz toyotalarınızın coğunu tanıyorum.
   Her sabah yeni doğanlara merhaba diyorum.
   Çünkü çoğu evimin arkasında dünyaya        geliyo.
    Bu kardeşiniz fabrikanın arkasında oturuyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2009, 11:46:33 »
arkadaşlar yag yakma dediğim yağ eksiltme yağda biryere akmayınca yandıgını düşünüyorum. Aracım düz yolda çok iyi gidiyor rampalara hızlı girincede iyi gidiyor. mesela bir kamyonun arkasına takıldın yavaşladın işte ozaman toplamıyor. Gaz ayarıyla alakalı degil diye düşünüyorum çünkü benzindede bu belli oluyor tabiki benzin lpg ye göre daha az oluyor ama özellikle araba dolu iken çok bariz belli oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 gl 1993 efsane kasa
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2009, 12:00:19 »
yakıt durumun nasıl
egsozdan cıkan duman ne durumda
ani hızlanman nasıl (kalkışlar)

rampalarda yüklü araç devirden düştümü toplaması zaten zordur.yeni araçlar için bile geçerli bu. hee bu aradakaç yıldır sizde?
Bindiğiniz toyotalarınızın coğunu tanıyorum.
   Her sabah yeni doğanlara merhaba diyorum.
   Çünkü çoğu evimin arkasında dünyaya        geliyo.
    Bu kardeşiniz fabrikanın arkasında oturuyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2009, 13:29:31 »
eksozdan çıkan gazın rengi beyaz gibi ama hava şartlarına göre degişiyor. Ama özellikle yarı kapalı alanda araç çalışınca aşırı göz yakıcı bir koku geliyor bazende çok hafif mavimsi bir duman çıkıyor. Aracın ilk kalkışları çok iyi. Rampa olayınada örnek veriyim mesela bir yokuş düşünün aracı 1 viteste gaza bastıgınız zaman araba çok raha 4000-5000-6000 devirlere geliyor 5000 devirde arabayı 2 vitese geçirince araba bir anda 2000 devire düşüyor ve çogu zaman tekrar geri 1. vitese almak gerekiyor. Bir örnekdaha verecek olursam çok yogun bir trafikte yürüme hızından biraz hızlı trafigin aktıgını düşünün o anda arabayı 2 vitese attıgınız zaman çogu zaman vuruntu yapıyor veya gaza basıyorsunuz hiç gaz yemiyor araa hareket halinde oldugu için 1. vitesede çok zor geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2009, 14:07:17 »
benim aracım 93 1,6xl benimde yeni yapıldı pistonlar subaplar sekman komple değişti krank ve kapaklar taşlandı ama ne marka takıldı bilmiyorum benim aracımda yağ yakıyordu ve çekişi çok düşüktü şuan çok güzel
benim aracımda sizinki ile aynı lpg yok 299.000 de uzun yolda şıkıştırırsan yağ yakıyor.1 ay evel mersine gittim bastım 335 km de 0.5 lt yağ yaktı .orada bindim geri geldim yine sıkıştırdım.Yine 0.5yağ yaktı.ve 1300 km yaptım 5 günde .Kayseri ye döndüğümde tüm motor ustaları normal 1 lt yağması bu kmde bu motora dedi :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2009, 14:15:55 »
arkadaşım ilgin için teşekkür ederim ama bana göre hiç bir aracın o kadar yag yakması normal degil. 20 50 yagın ortalama degişim süresi 5000 km dir 5000 km olmadan bu hesapla arabada yag kalmaz sizce mantıksız bir durum degilmi bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2009, 15:30:42 »
   Ahmet bey öncelikle geçmiş olsun.Aracınızın bujilerini ve buji kablolarını kontrol ettiniz mi acaba?Sanki ateşlemede bir problem yaşıyor gibisiniz?Kablolarda gözle rahat görünmeyen çatlaklar falan olabilir.Yda ateşleme tam yapılmıyor gibi..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2009, 16:02:19 »
özcan bey ;
Buji ve kablolarını yeni degiştirdim; Bu lpg de olmuyor ateşlemede olsa bu sorunun lpg de daha fazla hissediliyor olması gerekir. Sanki böyle bensin kesiliyor veya hava almasında bir sıkıntı var gibi geliyor. acaba karbüratörürün kelebegimi takılıyorki diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2009, 16:12:19 »
merhaba ahmet bey geçen yıl 1991 model lada samara almıştım ve motorunun bitik olduğunu bile bile aldım, aracın sıkıntısı sizinki ile aynı idi, beyaz ve mavi duman, insanın genzini yakan yağ kokusu, herşeyi denedim olmadı, ve motorcumla motoru üstten söktük, herşey sağlam fakat sekmanlar yapışmış o sebeptende, yanma odasına yağ kaçırıyormuş, pistonları verdi bana, gittim bostancı sanayine, sekmanı  yaptı sekmancı, sonra motorun eskiyen bir kaç parçasınıda benim isteğimle değiştirdi, su pompası, ıvır zıvır, kayış triger. ve topladık, değme motorlara taş çıkarır duruma geldi. çıkan masraf, toplamda 450 ytl idi. işçilikte dahil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2009, 17:11:42 »
bu araba hararet yapmış dah önceden bende aynen sizin gibi düşünüyorum sekmanlarla ilgili olabilir diye bakalım hafta sonu yaptıracagım hayırlısı çok teşekkür ederim yardmlarınızdan dolayı