arıza lambası vermesinin nedeni araçta ampul yok sanması olabilir, çünkü xenon ampuller 35watt normal halojen olanlar 55watt..araç daha düşün güç çekiyor diye öyle düşünüyor olabilr, o lamba yakmayanlardaki aradaki "aparat" 55watt harcıyormuş gibi göstermeye veya gerçekten de 55watt harcatmaya(35xenon, 20 aparat) yarıyor olabilir
yok türkaycım. ampul yok varsayıyo bazı araçlar lakin bu abs ve elfreni lambası.
ampul bozuk diye ikaz yakan araçlar için bir direnç koyuyorlar, xenon 35w çekmesine rağmen 55w çekiyor gibi gözüküyor, sorun olmuyor.
lakin; aynı sorun eski aracımda başıma gelmişti.
arada bir otomatik şanzıman arıza ikazı yanıyordu.
bunun sebebi, xenon ilk ısınırken çok ciddi akım çeker. bu akımı bazen elektrik tesisatı kaldıramaz.
akım fazla düştüğü için otomatik vites beyni arıza var sanıyordu, lamba yakıyordu.
peki ben ne yaptım?
bir röle kullandım, röle yi orjinal far tesisatından tetikleyip, xenonlara elektriği direk aküden verdim.
bir dahada öyle bir ikaz ışığı ile karşılaşmadım.
sorun muhtemelen bundan ibarettir gibime geliyor. zaten xenon ballastı çok fazla akım çekmek dışında bir zarara yol açamaz sanırım. abuk subuk bir sinyal gönderecek değil ya.