Gönderen Konu: Xenonları yakınca abs+el freni lambası yanıyor neden acaba....  (Okunma sayısı 4768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '15
gecenlerde 2006 model corolla d4d aracıma Betamax 6000k xenon takdırdım. ertesi gün xenonları yaktığmda abs ve el freni lambasının yandığını gördüm. sönmediler mecbur stop edip yeniden calıştırdım.. Düzeldi.. tekrar yakınca lambalar tekrar yandı ve araba aptallaştı... Takdırdığım ustaya kontrol ettirdim hidrolik ve balataları xenonlar da dahil hiçbiryerde sıkıntı olmadığını söyledi.. ama orjinal ampulleri takınca düzeldi.. neden yapar acaba... Yorumlarınızı bekliyorum....
Hasan ÖZALPLİ
2015 Toyota Corolla Advance D4D Triptronik

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Xenonları yakınca abs+el freni lambası yanıyor neden acaba....
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2009, 23:25:30 »
Hocam malın kötüsü öyle yapar.Araba anlamış nekadar dandik oldugunu kabul etmemiş.Bu arıza lambasıyla kurtardıgına dua edin.bazen daha fazla sorun çıkartıyor.Bende taktırdım ama herhangi bir lamba uyarısı falan şimdiye kadar hayatta yanmadı..Daha kaliteli ürünlere bakın.Ayrıca düşük kaliteli ürünler karşıdaki insanın gözünü çok alıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2009, 23:27:04 »
yorumun için teşekkürler.. zaten başka bi marka takacaz... onda sorun çıkmazsa muhtemel xenonların kalitesinden kaynaklanıyor..
Hasan ÖZALPLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2009, 23:27:50 »
hangi marka xenon kullanıyosunuz..
Hasan ÖZALPLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2009, 23:31:03 »
Hocam serviste 6000 k taktırmıstım.onlarda cenmax kullanıyomus herhalde.Bunlarıon hepsi çinden geliyor ama kalite kalite..Ama piyasada bence m tech bulursanız alın yada cyclone cenmax philps de olabilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2009, 23:32:24 »
Hasan Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümü altında ayrı bir başlıkta tanıyabilir miyiz?

Xenon takıldıktan sonra aracın arıza ışıklarının yanması nedense çok karşılaşılan bir durum. Serviste bilgisayarda kontrol ettirebilirsiniz.

Tuncay hocam, arkadaşım 0 km aldığı Auris'ine aldıktan 1 ay sonra serviste xenon taktırdı. Daha ilk günden motor arıza ışığı yandı :) Ertesi gün servise gitmek zorunda kaldı.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2009, 23:34:20 »
yarın bu işi halletmem lazım benim katkıların için teşekkürler.. Ayrı bir hava katıyo arabaya....  iyi geceler...
Hasan ÖZALPLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2009, 23:35:15 »
Evet abi anlıyorumda bazen servisler dışardan kendielri takıyordu.Ben diyarbakırda taktırdım üstünde toyota sa yazıyodu.Anteptekinde monza yazıyodu..Olabilir böyle eşyler ama senden kaçmaz abi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2009, 23:43:38 »
eyvallah Tuncay Abi..
Hasan ÖZALPLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2009, 23:50:12 »
ilginç 2008 üstü deseniz normal derimde e12 kasalarda şaşırtıcı gerçekten arıza ışıgı yanması ama önemli bir problem değil bazı xenonlar ''arıza ışığı'' yakmaz diye satılırlar onlarda bir aparat var sanırım adını bilmiyorum o arıza ışıgı yanmamasını sağlıyor onu deneyin derim,olmadı servis söndürür o ışıkları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2009, 23:54:29 »
ya orjinal ampüllerinin arkasına bi aparat takıılıyor.. belkide onu xenon ampülünün arkasına takılıyosa belki yakmayabilir ama kalitedende kaynaklanabilirmiş... yarın bakacz.. teşekkürler...
Hasan ÖZALPLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2009, 02:01:07 »
arıza lambası vermesinin nedeni araçta ampul yok sanması olabilir, çünkü xenon ampuller 35watt normal halojen olanlar 55watt..araç daha düşün güç çekiyor diye öyle düşünüyor olabilr, o lamba yakmayanlardaki aradaki "aparat" 55watt harcıyormuş gibi göstermeye veya gerçekten de 55watt harcatmaya(35xenon, 20 aparat) yarıyor olabilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2009, 02:12:05 »
arıza lambası vermesinin nedeni araçta ampul yok sanması olabilir, çünkü xenon ampuller 35watt normal halojen olanlar 55watt..araç daha düşün güç çekiyor diye öyle düşünüyor olabilr, o lamba yakmayanlardaki aradaki "aparat" 55watt harcıyormuş gibi göstermeye veya gerçekten de 55watt harcatmaya(35xenon, 20 aparat) yarıyor olabilir

yok türkaycım. ampul yok varsayıyo bazı araçlar lakin bu abs ve elfreni lambası.

ampul bozuk diye ikaz yakan araçlar için bir direnç koyuyorlar, xenon 35w çekmesine rağmen 55w çekiyor gibi gözüküyor, sorun olmuyor.

lakin; aynı sorun eski aracımda başıma gelmişti.
arada bir otomatik şanzıman arıza ikazı yanıyordu.

bunun sebebi, xenon ilk ısınırken çok ciddi akım çeker. bu akımı bazen elektrik tesisatı kaldıramaz.
akım fazla düştüğü için otomatik vites beyni arıza var sanıyordu, lamba yakıyordu.

peki ben ne yaptım?
bir röle kullandım, röle yi orjinal far tesisatından tetikleyip, xenonlara elektriği direk aküden verdim.
bir dahada öyle bir ikaz ışığı ile karşılaşmadım.

sorun muhtemelen bundan ibarettir gibime geliyor. zaten xenon ballastı çok fazla akım çekmek dışında bir zarara yol açamaz sanırım. abuk subuk bir sinyal gönderecek değil ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2009, 02:31:56 »
yok türkaycım. ampul yok varsayıyo bazı araçlar lakin bu abs ve elfreni lambası.

ampul bozuk diye ikaz yakan araçlar için bir direnç koyuyorlar, xenon 35w çekmesine rağmen 55w çekiyor gibi gözüküyor, sorun olmuyor.
demek istediğim tam olarak buydu zaten :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2009, 14:25:27 »
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar... İnşallah Halledecez Bu Sıkıntıyı..
Hasan ÖZALPLİ