Gönderen Konu: Milletvekillerine Vize?  (Okunma sayısı 705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Milletvekillerine Vize?
« : Aralık 06, 2009, 14:25:47 »
Asagida linkini ekledigim habere gore Ingiltere'ye ziyaret icin gidecek Turk milletvekilleri Ataturk Havalimaninda Ingiltere vizeleri olmadigi icin ucaga alinmamislar. Haber eski, Ekim ayina ait.Ilk defa tesadufen rastladigim icin ilgimi cekti, cok sasirdim. Kirmizi pasaportta vize aranmadigini dusunuyordum. Turkiye, bircok ulkenin vatandasindan vize istemiyor, istediklerine ise 10-20 dolar karsiligi havaalaninda sattigi bir vize pulu karsiliginda ulkeye sokuyor.Ingiltere vatandaslari da en kotu ihtimalle bu gruptadir. Tamamen vizesiz degilse... Almanya vatandaslari pasaporta bile ihtiyac duymuyorlar, kimlik kartlariyla Turkiye'ye gelebiliyorlar. Uzun sureden beri gelen bu esitsizligin duzeltilmesi gerekmiyor mu artik?

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1146519
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Milletvekillerine Vize?
« : Aralık 06, 2009, 14:25:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Milletvekillerine Vize?
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2009, 14:54:45 »
Düzeltilmesi gerekiyor ama bunun için öncelikle kendimize çeki düzen vermemiz gerekmez mi? Kimse kusura bakmasın ama bu halimizle hiç bir medeni ülke Türkiye'ye vize şartını kaldırmaz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2009, 15:18:22 »
Katiliyorum Hakki, fakat isin carpici kismi milletvekillerinin de ayni muameleye tabi tutulmasi...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2009, 15:37:52 »
Katiliyorum Hakki, fakat isin carpici kismi milletvekillerinin de ayni muameleye tabi tutulmasi...

O haberi çıktığı gün ben de okumuştum ve biraz araştırınca sadece İngiltere değil lacivert pasaporta vize uygulayan tüm ülkelerin neredeyse tamamının kırmızı pasaporta da vize uyguladıklarını öğrenmiştim. Gerçekten çok yazık.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2009, 16:03:50 »
Kırmızı pasaporta da vize uygulanır. Ancak konsolosluğa bir nota ile başvurulursa bazı ülkeler ücretsiz vize verir, bazıları ise ücretini bile ister. Avrupa Birliği ülkeleri (özellikle yeni üyeler ve küçük ülkeler) sıkı tutuyor vize olayını. Milletvekili vize almadığı için hata yapmış. Ayrıca çoğu ülke ile vize uygulamaları karşılıklı olarak aynıdır. Yani bize vize uygulanıyorsa onlarda da Türkiye'ye girerken aynısı uygulanır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler