Gönderen Konu: Yeni Corollaya çeki demiri taktırmak  (Okunma sayısı 11054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yeni Corollaya çeki demiri taktırmak
« : Aralık 05, 2009, 19:38:47 »
Merhaba,

Yeni model corolla araca römork çeki demiri taktırmayı düşünüyorum.  Corollanın orjinal aksesuarları arasında sabit ve sökülebilen tipte çeki demirleri var, bunlardan birini seçebilirim. Benim araştırdığım husus şudur, orjinal aksesuar olarak sunduklarına göre muhtemelen de projesinin de yapmışlardır (Japonya) diye düşünüyorum. ama bunlardan genelde bayilerin ve servislerin bir bilgisi yok zira fazla yapılan bir uygulama değil memleketimizde, bayiye sorunca onlar da muameleceyi arıyorlar onlar da klasik projesi çizilecek v.b.  yanıtlar veriyor. Aracın teknik belgesinde çeki demiri takılabilir diye oluru var, burada sorun yok.  Bayilerde olmasa da Toyota merkezde bunların projeleri var mı , bileniniz ve uğraşan var mı.  aksi halde 400-500 TL dışarıda proje çizdermek gerekiyor.

İyi akşamlar

Toyota Club Türkiye

Yeni Corollaya çeki demiri taktırmak
« : Aralık 05, 2009, 19:38:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Yeni Corollaya çeki demiri taktırmak
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2009, 19:51:52 »
ruhsatınızda römork takabilir yazmadığı sürece polisin aracı bağlama hakkı var,eğer bunu işletmek isterseniz malesef proje çizdirmek zorundasınız teknik bilgilere falan fazla bakmıyorlar,çeki demiri takılıp proje çizilecek muayneye gidilecek orda projeye bakılacak ve onay verilecek sonra ruhsat yenilenecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2009, 20:42:26 »
 Eftal Bey,
 Servislerden temin edeceğiniz çeki demirinin projesini de servisler size temin ediyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2009, 17:51:54 »
kendımızın yaptıgı çeki demirini 1999 lunaya bugun taktım ve tuv vizesinden geçtim.. çeki demiri takmak ısteyenlere yardımcı olunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2010, 21:39:40 »
Eftal Hanım,
 Servislerden temin edeceğiniz çeki demirinin projesini de servisler size temin ediyor.

Ergün Bey selam,

İsmim pek az kullanılıyor olduğu için bazen insanları yanıltabiliyor , cinsiyetim erkek.:)

Toyoto'da çeki demiri orjinal aksesuarlar arasında olduğu için , emin değilim ama Toyotanın hazır projesi olduğunu düşünmüşümdür hep. Bu diğer firmalar için de geçerli tabii. Türkiye de çeki demirli araç hiç yaygın olmadığından bu konuyla satış grupları pek ilgilenmemişler  ilgilenmiyorlar , dışarıda proje çizilecek diyorlar. İlave proje parası vereceksin yani. neredeyse Toyota Japonya'ya sorasım geliyor. Sizin bahsettiğiniz proje burada yan sanayide çizilen proje mi yoksa Toyota orjinal proje mi?

İyi akşamlar

Eftal Şen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2010, 22:09:36 »
Ergün Bey selam,

İsmim pek az kullanılıyor olduğu için bazen insanları yanıltabiliyor , cinsiyetim erkek.:)
Merhaba Eftal Bey,
 Önce bende erkek olduğunuzu düşünmüştüm. Sonra Hakkı abinin bir mesajında Eftal Hn. yazdığını görünce profilinize bakmıştım cinsiyetiniz "Bayan" görünüyordu. Ben de o yüzden size Eftal Hn. dedim. Mesajımı düzeltiyorum.
 Bu arada proje Toyota'nın üreticiye çizdirdiği proje. Yani orijinal, yani ücretsiz...

Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2010, 22:33:52 »

selam ,

Bu güzel haber . Güzel haber de eminmisiniz diye sorasım geliyor :( ben mart 2009 ayında derindere zeytinburnunda bunu özellikle sorduğumda elimizde proje yok dediler . dışarı proje çizilecek v.s. dendi. Ben de mart ayının o en yoğun son günlerinde fazla beklemeyi göze almayarak sıfır aracı öyle satın aldım. Yoksa ilk çıkışta çeki demirli alırdım. Neyse şimdi oranın muamelecisine verilmiş vekalet elimde duruyor. Kısmetse bu sene mart nisan aylarında 10.000 bakıma girince bunu da arada yaptırabiliriz artık . Yalnız oradakileri bu hazır proje konusunda nasıl harekete geçireceğiz bakalım. Kartal derindere de işlem yapan muameleciler zeytinburnundan farklı mıdır? Öyleyse kartal'da gelebilirim.

Eftal Şen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2010, 23:45:04 »
Ali Bey, sizi tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2014, 18:06:40 »
Ben de 2010 corollama çeki demiri taktırmak istiyorum. Tekne römorku için..
Acaba uygun olur mu?
Kaç paraya mal olur?
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2014, 20:41:35 »
selam ,

Bu güzel haber . Güzel haber de eminmisiniz diye sorasım geliyor :( ben mart 2009 ayında derindere zeytinburnunda bunu özellikle sorduğumda elimizde proje yok dediler . dışarı proje çizilecek v.s. dendi. Ben de mart ayının o en yoğun son günlerinde fazla beklemeyi göze almayarak sıfır aracı öyle satın aldım. Yoksa ilk çıkışta çeki demirli alırdım. Neyse şimdi oranın muamelecisine verilmiş vekalet elimde duruyor. Kısmetse bu sene mart nisan aylarında 10.000 bakıma girince bunu da arada yaptırabiliriz artık . Yalnız oradakileri bu hazır proje konusunda nasıl harekete geçireceğiz bakalım. Kartal derindere de işlem yapan muameleciler zeytinburnundan farklı mıdır? Öyleyse kartal'da gelebilirim.

Eftal Şen

Eftal Bey aracınıza çeki demiri taktırdınız mı ve taktırdıysanız  kullanım açısından memnun musunuz? Bende sizin gibi bir deniz sevdalısıyım, acaba araca bi zorlama yapıyor mu ya da kullanımı nasıl taktırdıysanız tacrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2014, 00:14:03 »
Eftal Bey aracınıza çeki demiri taktırdınız mı ve taktırdıysanız  kullanım açısından memnun musunuz? Bende sizin gibi bir deniz sevdalısıyım, acaba araca bi zorlama yapıyor mu ya da kullanımı nasıl taktırdıysanız tacrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılar.
Eftal Bey aralık ayında taktırmayı düşünüyorum değerli tecrübe ya da görüşlerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2023, 06:25:43 »
merhaba konuyu aramada buldum tarih biraz gec fakat soru sormak istiyorum corallamda çeki demiri var fakat ruhsata işletilmemiş proje çizdirmem gerektiğini söylediler internette bir kaç site gördüm
proje çizdirip tse merkezlerine gideceğimi söylediler bilgisi olan varsa detaylandırır mı

https://www.aracprojecim.com/ceki-demiri-projesi bu sitede şöyle bir yazı var

Araçlarınıza çeki kancası (çeki demiri) ilavesi yaptırmanız halinde yetkili araç proje mühendisi tarafından projelendirilmesi ve ruhsata işletilmesi gerekmektedir. Firmamız tarafından çeki kancası (çeki demiri) ilavesi araç tadilat projesi yapılmaktadır.