Gönderen Konu: Direksiyonda Sertlik  (Okunma sayısı 6665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Direksiyonda Sertlik
« : Aralık 05, 2009, 01:50:23 »
arabamın direksiyonu sert geliyor. bir türlü alışamadım. yetkili servis ve sanayiden bir usta normal olduğunu söyledi. bir ön düzenci normal olmadığını söyledi. ve direksiyonla ilgili yapacağım harcama çok büyük olacağı için hiç bir işlemde yaptıramıyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

hidrolik direksiyona göre biraz sıkı gibi geldi bana ve direksiyon dönüşden sonra kendini toplamakta güçlük çekiyor. bunda önce kullandığım arabanında direksiyonu çok yumuşaltı o da rahatsız ediyordu ama corallada yani nasıl anlatsam , sertli, sıkılı gibi bir şey ama böyle donuk gibi bir şey. yolda gidiyorum direksiyon sert, şerit değişmeye başlayınca bir gıdım çevirip şeridime gireyim diyorum, hafifce zorluyorum, dönmüyor, birazdaha, kıpırdıyor, kıpırdayınca hafif yumuşuyor ve çok dönüş yapıyor. sanki rotlar bozulmuşta kafa sallıyor araba gibi. bu arada ön düzeni kontrol ettirttim, ufak tefek eksiklikleri yarmış hallettim. direksiyon yağını değiştirdim ve orada kaldım. ayrıca arbayı yüksek devirde kullandığımda direksiyon yumuşuyor mesala 4000-5000 devirde. bilmem anlatabildimmi. yardımınızı bekliyorum arkadaşlar.

Toyota Club Türkiye

Direksiyonda Sertlik
« : Aralık 05, 2009, 01:50:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyonda Sertlik
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2009, 07:24:26 »
 Güner Bey,
 Öncelikle forum kuralları gereği sizi kendinizi Tanışma bölümünde tanıtmaya davet ediyorum.

Ayrıca sorununuz lastiklerle ilgili olabilir. Lastik havaları, taban yüzeyleri vs. bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2009, 10:22:52 »
ergün bey arabayı aldığımda üzerinde orjinal ebat lastikleri vardı. lastik h serisi ve bayağı gevremişti. o zamanda sertti. şimdi orjinal ebat kar tipi var, arada bir fark yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2009, 12:49:02 »
 Kar tipi lastikler yere daha çok sürtündükleri için direksiyon manevraları da zorlaşır. Bence siz mevsimlik lastiklerinize geçtiğinizde durumu tekrar kontrol edin.
 Serviste eğer normal dediyse sanıyorum ki çok bariz bir ağırlık değil direksiyondaki...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2009, 11:37:16 »
aynı sorun benım arabamda da var 2001 model corolla daa aynı sekılde nrmal dedıler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2009, 23:06:58 »
arakadaşım bu sertlik nornal değil. uzun yolda arabayı yolda tutmakta güçlük çekiyorum. direksiyondaki setlik aslında abartılacak kadar değil ama buna sertlikte diyemiyorum, tuaf bir şey anlayamadım. ben rahatsız oldum. hidrolik olmayan çok sert direksiyonlu arabalar kullandım ama bu kadar gerilmemiştim. uzun yolda çok ama çok rahatsız oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2009, 23:11:10 »
arkadaşlar direksiyonda sertlik 2001 model zze111 ve zze112 modellerde normal ama bahsettiğiniz problem sanki kademeli bir direksiyon gibi eğer direksiyon dönüşlerden sonra kendini toplamıyosa muhtemelen direksiyon bağlantılarında yada rot ayarında bir problem vardır en güzeli aracınızın rot ayar değerlerini kontrol ettiriniz şikayetinizide ön düzen ayarı yapacak kişiye iletiniz
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2009, 10:32:58 »
Güner bey anlattığınızın aynısı problem kardeşimin aracında da var. Ama onda bir motorsiklet ön tekere çarptıktan sonra ortaya çıktı bu problem. Dediğiniz gibi net bir cevap bulamamakla birlikte direksiyon kutusu kaynaklı şeklinde söyledi servis. Malum direksiyon kutusu da baya bir cep yakacağından kardeşim şimdilik öyle biniyor. Sizde de buna benzer sert darbe aldığı bir durum olduysa ondan kaynaklanabilir.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #8 : Aralık 31, 2009, 17:32:27 »
merhaba güner bey anlattığınız şekilde benim versoda da aynı problemler  vardı yazlık lastikten kışlığa geçince direksiyon hafifledi bunu bana lastikci arkadaş şu şekilde izah etti eğer lastikler özelliğini yitirmişse ondan dolayı direksiyon ağırlaşıyormuş birde benim dikkatimi çeken şey direksiyonun yükseklik ayarlarıylarını değiştirdiğim zaman üst tarafta aldığım zaman ağırlaşıyor alt tarafa aldığım zaman hafifliyordu ama yinede dönüşlerde araba direksiyonu toparlamada zorluk çekiyor ustaya ön takımı gösterdim ama neticede yinede devam ediyor inşallah bu probleme çare bulursan bizleride bilgilendir.
Şeb-i hicran yanar canım, döker kan çeşmi giryanım
uyararır halkı efkanım,kara bahtım uyanmazmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2009, 21:42:21 »
normal lastikler varken de setr geliyordu, hatta aldığımda lastikler iyice gevremiş taş gibiydi. 3 ön düzenciye gösterdim. arabada ön düzenle ilgili bir problem yok. ayrıca yetkili serviste sorun olmadığını söyledi. bir bilen arabanın hıza duyarlı direksiyonunun olduğunu, araba hızlanınca direksiyonunun sertleştiğini söyledi. güvenlik için iyi olan bu özellik alışkanlıklarıma uymuyor, sevmedim ben bunu. direksiyonun geri toplama olayına gelince dönüş sonrası direksiyon olduğu gibi kalmıyor, geç tepki gösteriyor hemen düzelmiyor, yani bundan önce hunday crdi vardı onun direksiyonuda anormal yumuşaktı, tüy gibiydi, belkide onun etkisinde kalmışımdır. ayrıca arabamın aynaları ısıtmalıymış bu gün sabah öğrendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 31, 2009, 22:02:00 »
arkadaşlar direksiyonda sertlik 2001 model zze111 ve zze112 modellerde normal ama bahsettiğiniz problem sanki kademeli bir direksiyon gibi eğer direksiyon dönüşlerden sonra kendini toplamıyosa muhtemelen direksiyon bağlantılarında yada rot ayarında bir problem vardır en güzeli aracınızın rot ayar değerlerini kontrol ettiriniz şikayetinizide ön düzen ayarı yapacak kişiye iletiniz

Size katılıyorum ;Murat bey. Aynı problem bende de vardı, ancak Z111 kasalara servis bunu normal görüyor ancak bendeki problem yolda direksiyonun kendisini toplamaması idi, bunu da rot ayarı yaparak çözdüler. Güner bey belki de aynı problemdir?