Hadi gene iyisin iyisin iyisin lafi iyi gider
Slogan Edit : "Bir otomobilden beklentiniz sorunsuz , güvenli ve ekonomik ulaşım ise : TOYOTA" şimdi daha iyi oldu sanırım..
Teşekkürler Hakan Bey...
Ben teşekkür ederim, anlam bakımından genel kullanımda sorun olmasa da aslında araba ile otomobil arasında farklar var.
türkiye de toyota deyince akla sorunsuz ve ekonomik ibareleri geliyor olabilir.Ki öylede bence..
Toyota felsefesinde bunlar sonuçtur. Temelinde Yalın Üretim ve Kalite yaklaşımları vardır.
Okumakta zorlansam da baya bişeyler yapmış adamlar.
@Hakan Öztürk (3676) abi inan kendimi egitimde zannetim.
Eyvah dedim bi an birazdan OJT egitimide başlar.
Bir ara nispeten kısa bir anlatımda bulunurum konu hakkında. Zaten bulunmak da lazım, gerçekten de çok önemli bir felsefedir ve 3-5 sayfa ile bitmez. İçindeki her daldan bile ayrı kitap çıkar. Bu konuda çok geniş bir çalışmam da var ve hala daha öğrenilecek çok şey var, ayrıca öğrenmekle de bitmez çünkü Kaizen.

Kısacası; Senri no michi mo ippokara.
Evet Hakan Bey, Toyota felsefesi ve üretim alanında kullanılması dünyaca kabul görmüş ve saygı duyulan bir kavramdır. Ben de yazılım üreten bir kişiyim ve hizmet verdiğimiz bir firmada şahit olmuştum , adamlar Toyota felsefesi ile ile üretim yapmayı ve organize olmayı hedeflemişler binanın birçok yerinde de belirtmişler. Tabi ne oranda uygulayabilirler tartışılır fakat bu tip bir şeyin niyetine girmek bile güzel..
Aslinda Toyotanin zaten cok guzel sloganlari var. "Today Tomorrow Toyota" "Moving forward" Let's go places" "Cikarim senle her yola" Benim babam Toyoyota gibi adam" v.b...
ise birazda mizah katalim. iyi seyirler.
http://youtu.be/sBVOF8hsotY
Evet Hakan Bey, Toyota felsefesi ve üretim alanında kullanılması dünyaca kabul görmüş ve saygı duyulan bir kavramdır. Ben de yazılım üreten bir kişiyim ve hizmet verdiğimiz bir firmada şahit olmuştum , adamlar Toyota felsefesi ile ile üretim yapmayı ve organize olmayı hedeflemişler binanın birçok yerinde de belirtmişler. Tabi ne oranda uygulayabilirler tartışılır fakat bu tip bir şeyin niyetine girmek bile güzel..
Uygulamaları konusunda bazı kurallar var özen gösterilmesi gereken ama hepsinin yanında bu bir üretim sisteminden ziyade bir kültür kalkınmanın da anahtarı olan. Genelde moda gibi görüldüğünü de düşünüyorum çok yanlış bir şekilde. Bu konuda atılması gereken çok önemli adımlar var. Aslında ilkokul çağındaki çocuklara da Muda(İsraf) konusu verilmeli, dogma şekilde değil, mantığı anlatılarak.
Sloganlarda önemli bir özellik; akılda kalıcılıktır. Bunu en kolay tespiti ise; bir çok insanın farketmeden ağzına dolanan sözlerdir.
90 lı yılların sloganı vardı bir de "Opel Corsa Toyota Corona"
5 yıl önce de benzer bir konu açılmış..
Sonuçlar epey eğlenceli olmuş
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=15361.0
Mesaj Birleştirildi: 11 Ara, 2014 15:47
admin abimiz konuları birleştirmiş sanırım
teşekkür
Evet, ama konunun tekrar işlenmesi güzel olmuş.
Bu arada yerli marka otomobil için de logo ve slogan örnekleri oluşturulabilir.
Yerli otomobil markası olarak "Pars"
Ekte daha önce yapılmış bir logo da mevcut.. Başarılı bir çalışma olmuş