0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kopya filan ama buda hoş tebrikler:)
Sanırım bu tam olarak doğru olabilir; fare bile yediğine göre (fare ile ilgili bir başlık açılmıştı), tadı gerçekten hoş olmalı
honda derler hayat onda derler ama şu toyotacı kardeşinizi kim dinler. Honda da yalaan Hayatta yalan gel birazda toyotayla sen oyalan
Arabanın görevinin sadece sorunsuz ve ekonomik ulaşım olduğunu düşünenlerin arabası => TOYOTA Sizce de öyle mi ?
Toyota, aslında kumaş da üretiyoruz.Plazadayken okumuştum adamlar ilk kumaş işine mi girmişler napmışlar sonra araba fabrikasi kurmuşlar ama o zamanki tekstil fabrikasi hâlâ ayni isimle uretimdeymis.
Konu güzel ama oradaki ''Araba'' lafı bence uymamış. Ben Otomobil'i tercih ederdim. Tekstil ile başlanıyor işe, Toyota'nın asıl püf noktası otomobilleri üretmeye başlaması değil, TPS'i dokuma tezgahlarında oluşturmaya başlamışlardır, ilk işlerinden birisi de Jidoka 'yı geliştirmek olmuştur(Jit, Kanban, Poka Yoke vb yaklaşımlar da geliştirilmiştir). Ayrıca Eiji Toyoda ve Taiichi Ohno'yu araştırmanızı öneririm, üretim sistemlerine çok önemli katkıları olmuştur. Tabi tüm bunların yanında Deming 'in yaklaşımları ve Japonya 'da ki çalışmaları da ortaya konmalı. Yanlış hatırlamıyorsak bu konuyu işlemiştik sitemizde, olmazsa bir başlıkta ele alırız, çok kapsamlı bir konudur.