Gönderen Konu: Turbo uygulaması  (Okunma sayısı 9668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbo uygulaması
« Yanıtla #20 : Aralık 05, 2009, 08:57:44 »
ebaydan 1300 dolara aldığım turbo kitinde ger şey mevcut eksik yok. bilemediğim o kadar para verip birde arabaya uymaması. :)

istanbuldaymışsın doğru bayrampaşa paşaoğlu servise gidiceksin dostum sen :D bırak onlar montajlasınlar :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 05, 2009, 08:57:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 05, 2009, 09:01:14 »
Benim bildiğin ebaydan gelen manifolt parçası yok ona dikkat edin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #22 : Aralık 09, 2009, 01:45:33 »
aslında olmaz diye bişey yok gerekenler evo impreza gibi araçlardan çıkan turbo işini bilen birine yaptırmak şartı ile turbo manifoldu ve egzost sistemi intercooler ve boruları bunlar 1500ü geçmez gelelim işin zor kısmına yazılım ve diğer işlemler....artan hava akışı yüzünden benzin yetersiz kalabilir bu yüzden piggyback gibi beyin programlayıcıya ihtyacımız var öncelikle sonra bunlara bağlı olcak boost saati wideband gibi göstergeler boostcontroler turbotimer gibi elektronik parçalar turbonun çalışmasında yardımcı olcaktır asıl parayı götürende bunalardır zaten yoksa be turbo manifold +egzost sistemi çok paralar yapmaz çıkma sağlam bi turboda 500-600 arası....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 19, 2009, 11:12:24 »
ebaydan 1300 dolara aldığım turbo kitinde ger şey mevcut eksik yok. bilemediğim o kadar para verip birde arabaya uymaması. :)
gökhan abi ne yaptın oldumu turbo seneye bende yaptırıcam nasıl yaptırdın mı ben ankara da turbocu buldum sonradan takan adam bana güzel kullanmak lazım harareti cok fazla yaptırırsın demişti sende nasıl su an

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 20, 2009, 10:34:40 »
Turboyu yaptırdıktan sonra her şey bitmeyecek Fren alıcaksın Amörtisör alıcaksın bunlar içinde bi 5.000 - 6.000 doları gözden çıkarmak gerekir.Bu işlemleri hallettin diyelim araç kaç km sorunsuz gidicek veya hiç sorun çıkarmıcak garantisi yok? GKM Garage a gelince ucunda para var yapar demişsiniz hiç sanmıyorum içeride supra evo sti vs.. arabalar var  diyosun corolla ile ilgilenmez sonuçta daha önce corollaya turbo uygulamış mı araba da sıkıntı çıksa adam başım ağrıcak diye düşünecektir zaten paraya tok adam bildiğim 2 tane EVO su var ama maslakta servis paşaoğlu flan işini halledecektir diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 20, 2009, 21:30:24 »
Turboyu yaptırdıktan sonra her şey bitmeyecek Fren alıcaksın Amörtisör alıcaksın bunlar içinde bi 5.000 - 6.000 doları gözden çıkarmak gerekir.Bu işlemleri hallettin diyelim araç kaç km sorunsuz gidicek veya hiç sorun çıkarmıcak garantisi yok? GKM Garage a gelince ucunda para var yapar demişsiniz hiç sanmıyorum içeride supra evo sti vs.. arabalar var diyosun corolla ile ilgilenmez sonuçta daha önce corollaya turbo uygulamış mı araba da sıkıntı çıksa adam başım ağrıcak diye düşünecektir zaten paraya tok adam bildiğim 2 tane EVO su var ama maslakta servis paşaoğlu flan işini halledecektir diye düşünüyorum..
Valla açıkçası yapar mı yapmaz mı bilmiyorum, sadece bu uygulamaları yaptığı için söyledim :) Corolla için orjinal turbo kitleri mevcut, onlardan temin edipte yapılmayacak birşey olduğunu düşünmüyorum (şahsi fikrim) bu bakımdan kim olursa olsun yapar bence. Paraya tok olmak bir arabayla ilgilenmemeyi gerektirmez heralde, benim ticaret görüşüm bu yönde yani :))) tabi adamı tanımam etmem, sadece 1 kere gittim o da bir araba göstermek içindi, ilgilendi sağolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 20, 2009, 21:41:21 »
Niye olmasin? Yeter ki para, azim  ve iyi bir usta olsun... :)

http://motors.shop.ebay.com/__?_from=R40&_trksid=m39&_nkw=corolla+turbo+kit
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 20, 2009, 21:45:03 »
Motor ömrünü kısaltmaz mı bu turbo uygulaması?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 20, 2009, 21:49:44 »
Motor ömrünü kısaltmaz mı bu turbo uygulaması?

Ali, adamin biri ayni soruyu sormus burada: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080308123952AAkozg9
Cevap evet gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 20, 2009, 22:02:00 »
Depending on the manufacturer of the major engine components, installing a turbocharger and then replacing some vulnerable components with parts that are designed for increased pressure and temperature, is a relatively simple procedure. And the life of the engine shouldn't be affected.

Ahmet abi, bu kısmına pek katılamayacağım. Gerekli tüm modifikasyonları yaptıktan sonra (ki bazı durumlarda motoru yeniden yarattıklarında) çok büyük bir zarar geleceğini düşünmüyorum. Parayla doğru orantılı bir hadise diyebilirim şahsi fikrim olarak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 20, 2009, 22:40:47 »
Yapilabilir, ama dedigim gibi isini bilen bir usta olacak, Gokmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 20, 2009, 22:41:39 »
Bence sıkıntılı bir uygulama, dikkat etmek lazım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 20, 2009, 22:45:05 »
Yapilabilir, ama dedigim gibi isini bilen bir usta olacak, Gokmen.
Kesinlikle abi, öyle her önüne gelenin yapabileceği birşey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 20, 2009, 22:46:44 »
Bir de ben yeni sayilabilecek bir arabada denemem sahsen, risk var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #34 : Aralık 20, 2009, 23:33:57 »
risk anca yüksek boostlarda olur 6-7psi basılan bi motorda ne gibi sorun çıkıcak ki??tamam belki kısaltır ama bu en fazla 3-4 yıl demek yada 40-50bin km.....500-600bin kmlere kadar sorunsuz çalışan bi motordan 100bin km alsak nolur almasak nolur sonuçta risk almadan yaşanmaz bide turbodan alınan haz bana göre bu 100bine değer :) illa kite gerek yok uzun ve etkili yöntemlere bakar....zaten kiti aldıktan sonra puzzle gibi bişey ustalık kısmı turbonun yağ hattını ve elektroniğini yapmak ki bunu cidden bilene yaptırmak lazım
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 21, 2009, 00:07:25 »
İlk sorun pistonlar 5-10 bin sonra bozulacak bunun yerine çelik piston takılacak .

Turbo nun güzel bir şekilde, motoru zorlamayacak şekilde, motorun dayanaklığı arttırırsan ömrü kısalmaz aksine daha uzun ömürlü bir araç olur .

Supap başları değişecek (yoksa ikinci ara gazda koputdu bile delerler )

Motoru 1,3 olup ta sadece turbo ilede 200 hp ler beklemeyin en fazla 1000 km sonra motor iflas eder

Yani turbo çokta basit bişe değil (Bide Türkiye gibi parça yok parçayı bulsan bile ateş pahası )

Benim deyeceklerin bunlar (bilgilerim yanlış ise af edin )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 21, 2009, 19:52:55 »
Konuyu takip ediyorum yazmiyim diyorum ama dayanamıyorum, Turbo denilen hadise okadar zart diye al tak denilen bi olay değil, birkere seçilecek usta en önemli etken, takılan turbo kiti en kalitelisi bile olsa usta usta olmadıktan sonra zaten o kit bi işe yaramaz,

bunun dışında iş sadece turboyu taktırmakla bitmiyorki, başta akla gelenler , titanyum yaylar, subaplar, piston kolları vs değişiklikleride çok önemli

ayrıca olay bunlarlada bitmiyor, motorda oluşucak basıncı kaldırıcak civatalar contalar hortumlar herşeyin değişmesi gerekiyor,

daha bitmedi devam :) daha sonra benzin hortumunun kalınlığı turbolu motorun ihtiyacı olan benzini yollamaya yetmiyebilir, benzin hortumunun çapını genişletmek ve benzin pompasınıda bu benzini sağlayabilecek şekilde değiştirlmesi gerekir , bunlara ek olarak yakıt enjektörleride büyütülmeli

dahasıda var, bir arkadaşımızda bahsetmiş, bunları yaptın herşey iyi hoş diyelim, araban 0 - dan 100'e 4sn çıktı diyelim  bunu durdurucak amortisör yay, jant lastik fren ve fren diskleri gerekli arkadaşlar bu işler öyle basit değil,

bukadar basit olsa ben çoktan taktırmıştım Turboyu bende sizin gibi zamanında çok araştırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 21, 2009, 21:07:10 »
Konuyu takip ediyorum yazmiyim diyorum ama dayanamıyorum, Turbo denilen hadise okadar zart diye al tak denilen bi olay değil, birkere seçilecek usta en önemli etken, takılan turbo kiti en kalitelisi bile olsa usta usta olmadıktan sonra zaten o kit bi işe yaramaz,

bunun dışında iş sadece turboyu taktırmakla bitmiyorki, başta akla gelenler , titanyum yaylar, subaplar, piston kolları vs değişiklikleride çok önemli

ayrıca olay bunlarlada bitmiyor, motorda oluşucak basıncı kaldırıcak civatalar contalar hortumlar herşeyin değişmesi gerekiyor,

daha bitmedi devam :) daha sonra benzin hortumunun kalınlığı turbolu motorun ihtiyacı olan benzini yollamaya yetmiyebilir, benzin hortumunun çapını genişletmek ve benzin pompasınıda bu benzini sağlayabilecek şekilde değiştirlmesi gerekir , bunlara ek olarak yakıt enjektörleride büyütülmeli

dahasıda var, bir arkadaşımızda bahsetmiş, bunları yaptın herşey iyi hoş diyelim, araban 0 - dan 100'e 4sn çıktı diyelim  bunu durdurucak amortisör yay, jant lastik fren ve fren diskleri gerekli arkadaşlar bu işler öyle basit değil,

bukadar basit olsa ben çoktan taktırmıştım Turboyu bende sizin gibi zamanında çok araştırdım

mesut abi benim araç 87 bg ve ben aracımı net 120 bg yapmak istiyorum turbo yerine yazılım hava filitresi eksoz başka ne yapabilirim ki aracım net 120 bg e ulaşsın birde yakıt felaket artar mı örneğin 100 kuruş gibi ben en fazla 200 kurusa kadar razıyım aracım yazın ankarada 112 kuruş yakıyodu su an sivastayım 146 kurus yakıyo
mesut abi birde yazılım denen sey faydalımı dediklerine gore yoksa oda ticari amaçla söylenmiş sözler mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 21, 2009, 21:17:43 »

dahasıda var, bir arkadaşımızda bahsetmiş, bunları yaptın herşey iyi hoş diyelim, araban 0 - dan 100'e 4sn çıktı diyelim  bunu durdurucak amortisör yay, jant lastik fren ve fren diskleri gerekli arkadaşlar bu işler öyle basit değil,

Diğer söylediklerine de katılıyorum ama bu son paragraf olaya nokta koymaya yeter bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 21, 2009, 21:55:46 »
Diğer söylediklerine de katılıyorum ama bu son paragraf olaya nokta koymaya yeter bence.

Ufuk 87 beygir aracı 120 BG ye çıkarmak çok kolay değil , yapılabilicek turbosuz bikaç işlem var ama bunlarda yakıt sarfiyatından başka hiçbi işe yaramaz , güç alırsın ama abartılı değil maximum 10 bg  15 bg

bujiler ,  buji kabloları, egzoz sistemi , kapak taşlama , açık hava filtresi (enjeksiyonluysa aracın) değilse daha büyük bir karbüratör , açık hava filtresinide mutlaka ön tampondan souk hava almasını sağlamalısın, biraz daha büğyük enjektörde takabilirsin aracın enjeksiyonluysa, ama bunlar sana 2 milyara patlar ve değmez 10 15bg için ,

tabi bu işlemlerden sonra birde radyatörünü büyütmen gerekir , nedeni ise motorun gereğinden daha fazla güçle yükleneceği için daha çok patlama ve daha çok ısınmaya neden olucaktır