ufuk(kendime yazar gibi oldum

) o draglara giden adamla konuşma fırsatın olursa sorsan abi kaç bar yada kaç psi basıyorsun diye

bizim konuştuğumuz rakamlar ufak zararı en az olanlar tamam yine zararı var yok değil....bu ara pek ellerimi süremiyorum ama yaza doğru gelirim misafir ederim dersen istediğin parçaları yapana kadar yada sen gelirsin buraya bendede her nevi alet edavat var hatta yaza kadar sanayiye geçmeyi planlıyorum

bende genelde parçalarımı kendim yaparım far ve tampon benim imalatım daha kimsedede yok

yada adaş en güzeli swap yaparsın celica motorunu stock 180hp en rahat

bakalım bi yaz olsun bende o arada kaynak işlerinde kendimi ilerletmem lazım daha yeni yeni başladım kaynağa çünkü....
turboadan alıncak gücün hesaplanması:atmosfer basıncı x atmosfer basınçtı+turbo basıncı \ atmosfer basıncı x orjinal güç
burdan turbo basıncını bulalım
atmosfer basıncı:1
orjinal güç:87
hedef:120
1.atmsofer basıncı+turbo basıncı(buna X diyelim):1.87=120
1.x:1=x
x.87=87x=120
x'i bulmak için her 2 tarafı 87ye bölersek
x=120\87
x=1.3 (atmosfer basıncı+turbo basıncı)
1.3=1+turbo
turbo=1.3-1
turbo=.3 bar yada 5psi....buda motorun emdiği havadan çok az miktar fazlasına tekabul eder ki zararlı değildir fazla...hee şu var yarisin motoru 1.0 buna etkisi ne olur onu bilemem....
yazın dediğim gibi turbodan sonraki hedefim 1barda 220 civarı tamamen orjinal motora sadece sıkıştırmayı arttırmak için conta değişir o kadar