Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 17:44:05
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
motor sorunu çok acil
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: motor sorunu çok acil (Okunma sayısı 18038 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corona
Kan Grubu: ---
1 kere teşekkür edildi
motor sorunu çok acil
«
:
Aralık 03, 2009, 12:15:01 »
Merhaba arkadaşlar, tanışma bölümünde kendimi detaylı tanıttıktan sonra, acil olan yardım isteğimi yapmak istedim.
1 ay önce 2001 model lada vega 1,5 mpı aracıma karşılık üste para vererek , 1992 toyota corona 2,0 gl, otomatik aracı takas ettim, aldığım şahıs motorun 6 ay önce sıfır olarak yapıldığını söylede ona inanarak, ben sadece kendi kontrollerimi yapıp motorcuya göstermedim. şimdi gelelim soruna, aracı ilk aldığıkatan 1 gün sonra akü bitmesi nedeniyle, çalıştıramadım, ve sanayiden bir arkadaşımın ustasını çağırttım. aracı çalıştırdıktan sonra, bu motor yatak vuruyor dedi ve beynimden vurulmuşa döndüm. gerçektende 2500 devirden sonra, garip bir ses var araçta, başka bir usta yine aynısını söyledi. moral bozukluğuyla 1 hafta sonra kendi motorcuma çektim aracımı, motorcum aracın çalışması güzel, bu yatak değil piston etek sesi dedi, şimdi acelesi yok, paranı ayarlayınca yaparız dedi, bende biraz umutla ordan ayrıldım. birkaç gün sonra tesadüfen başka bir motorcu arkdaş dinledi, bu piston kol burcu sesine benziyor dedi. böylede idare eder dedi. şimdi ben neyapayım arkadaşlar, 1000-1500 km yaptım hala yağ eksiltme yok, duman atma yok, çalışmasında sıkıntı yok sadece 200-2500 devirden sonra sesli ve vuruntulu çalışıyor, ne öneririsiniz yada nedendir, motor yaptırsam, bana kaça mal olur, istanbul anadolu yakasında bu araçların motorunu güvenle yaptıracağım bir yer varmıdır, artık kendi ustama bile güvenemez oldum, hepsi ayrı bir şey söylüyor. acil yardım, motor yaptırasam nede ve parçaları nerden temin edebilirim. saygılar...
Toyota Club Türkiye
motor sorunu çok acil
«
:
Aralık 03, 2009, 12:15:01 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
Araç: Carina
Kan Grubu: 0+
1 kere teşekkür edildi
Ynt: motor sorunu çok acil
«
Yanıtla #1 :
Aralık 03, 2009, 13:08:28 »
çok iyi bir usta olmadıktan sonra motoru açmadan kesinlikle tamı tamına bilemez bilinmez diye düşünüyorum.
sadece tecrübelerine dayanarak fikirlerini söylemişler.
ama anladığım kadarı ile ortak fikir o şekilde de kullanılacağı.
sizin bu arada dikkat etmeniz bi kaç şey var.
aracın çalışmasını yani kolay çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.
aracın çalışırken vuruntu şekilinde bi ses gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz.
eksozdan çıkan duman miktarını kontrol etmelisiniz.
motorun yağ yakıp yakmadığını kontrol etmelisiniz.
ve en önemlisi mümkünse aracı 2500 devirden yukarda kullanmamaya dikaat etmelisiniz.
inş birgün bi yerden hesapta olmayan bi para gelir ve motoru bi açtırırsınız sorunuda çözersiniz.
hiç bir şey sizin canınızdan ailenizden sağlığınızdan daha öenmli deyil.sağlık olsun.bir gün sıfır kadar iyi duruma gelir.
her şerde bir hayır vardır...
1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Aralık 03, 2009, 13:58:18 »
çok teşekkür ederim ilginize, en kısa zamanda motoru açtıracağım ve inşallah görüntüleride burada ekleyeceğim. benim gibi sorunu olanlarada yardımı olur..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Model Yılı: '02
«
Yanıtla #3 :
Aralık 03, 2009, 14:04:19 »
Hocam öncelikle geçmiş olsun.Aracınızın yağını düzenli bir şekilde kontrol edin ve aracınızı yüksek devirde kullanmamaya dikkat edin.
Hocam bir de merak ettim, aracın eski sahibini arayıp durumu anlatmadınız mı ?
SIU Corolla T-Sport
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Aralık 03, 2009, 17:26:20 »
aracı aldığım kişiyi aradım, ve sordum, bana söylediği; senden önce bakmaya gelenlerin motorcusu yatak vuruyor dedi, benim motorcum birşey araçta dedi...
İnsanın başına böyle şeyler gelmeden ders almıyor, şimdiye kada1 en az 30-35 araç değiştirdim, 2tanesinde satıcının sözüne güvendim ikiside motor arızalı olarak bana giydirdi. ilki 93 model renault 21 optimaydı ve oda motoru sıfır yaptırdığını söyledi, inandım ve ustama göstermedim, vede aracın yatak vurduğu ortaya çıktı, bendeki prensipte, baştan hata yaparsan satıcıyı suçlayamazsın, bu sebepten suç bulmuyorum onlara, sizlerde lütfen araç alırken satıcıya güvenmeyin muhakkak baktırın...
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Aralık 03, 2009, 17:46:50 »
Öncelikle geçmiş olsun.
Arkadaşlarında söylediği gibi Motor tam açılmadan sorun ve değişmesi gereken parçalar tam belli olmaz. Ancak bu işlemde eğer kaliteli parçalar kullanırsanız (Corona'da kalitesiz parça varmı bilmiyorum) aracınız hem çok keyifli bir hal alır, hemde uzun yıllar motor sorunu çıkarmaz.
Bu arada bazı sorunlu parçalar pahalı olan Krank'a da zarar verebilir.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kilometre: 40000
Model Yılı: '16
23 kere teşekkür etti
62 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Aralık 03, 2009, 19:46:02 »
Geçmiş olsun. abi ben 2005 model 47.000 km de ve bu km ye kadar serviskaydı olan aracı önce servise sonra eskiden bildiğim kurumsal yapıdaki başka bir yere gösterdim ve yine de tedirgin aldım. Dünyanın binbir türlü hali var. Elimdeki tüm parayıda buna yatırıyorum. İnsan korkuyor.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Aralık 04, 2009, 06:22:37 »
Murat hocam, motor tamire girdikten sonra toplamda kaç km kullanılmış
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
Kan Grubu: B+
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Aralık 04, 2009, 06:35:57 »
Uluslar arası bir denetleme grubu amerikada general motors fabikalarını gezerken kafesler içinde canlı kediler görüp merak ederler, yetkili mühendis açıklama yapar
"efendim biz bu kedileri araçların izolasyon kontrolünde kullanıyoruz"
"araç üretildikten ve su sızdırmazlık, hava , ses vs testleri bittikten sonra, içine bir kedi koyup, bütün kapıları camları sıkı sıkı kapatırız, ertesi gün geldiğimizde kedi havasızlıktan ölmüşse izolasyonda sorun yok demektir, ama kedi kala yaşıyorsa tüm izolasyon noktaları yeniden incelenir"
Bu ileri teknolojiye hayran kalan heyetin yolu daha sonra rusyada LADA fabrikasına düşer, orada da kafesler içinde kediler vardır
"acaba....! olabilirmi...." diye düşünürler
ve sorarlar, yetkili mühendis açıklar
""efendim biz bu kedileri araçların izolasyon kontrolünde kullanıyoruz""
"araç üretildikten ve su sızdırmazlık, hava , ses vs testleri bittikten sonra, içine bir kedi koyup, bütün kapıları camları sıkı sıkı kapatırız, ertesi gün geldiğimizde kedi kaçmamışsa izolasyonda sorun yok demektir
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Aralık 04, 2009, 08:34:22 »
motor tamire girdikten sonra 6 ay kullanılmış, ama kaç kilometre yapılmış yada, nasıl bir motor yapılmış bilgi alamadım, belkide sadece sekman atıp bıraktılar, en kısa zamanda, motoru açtıracağım, ancak benim motorcuma açtırmak istemiyorum,daha önce hiç corona motoru yapmamış. tanıdığınız bildiğiniz motorcu varsa tavsiye edermisiniz.
Hocam lada fabrika fıkrası gerçekten güzeldi. uzun yıllar kullandığım ladalarımın tek eksiği konforuydu, otobanda çekişi ve gidişi bir çok yeni arabada, bulamıyorsunuz...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Rav 4
Kan Grubu: A-
Kilometre: 125000
Model Yılı: '14
3 kere teşekkür etti
28 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Aralık 04, 2009, 08:53:07 »
Güngörende Mithat usta var Toyotoronic 0212 637 80 80 bir görüş istersen
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
«
Yanıtla #11 :
Aralık 06, 2009, 00:31:00 »
benim babamın yanında edindiğim bilgilere göre söyleyebileceğim sizin arabanıza yarım motor yapılmış yani sadece sekman atılmış geçilmiş eski piston kol burçları kullanılmış tabiki zamanla aşınan bu burçlar şimdi motorun biraz sıkı olması sebebiyle ses yapıyo bana göre pek sağlıklı değil ama araba öyle de motor bitene kadar rahatlıkla gider tabi başka bi aksilik olmazsa
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Aralık 06, 2009, 03:04:56 »
toyota gökkuşağı servisinde zeynel usta var mutlaka bide ona baktır ondan sonra karar ver bence...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Aralık 07, 2009, 08:32:58 »
merhaba arkadaşlar, cevap yazan herkese teşşekkür ederim. Kadir bey, benim tahminimde sizin anlattığınız yönde. ancak götürdüğüm ustalar, beni korkutarak motor yaptırmaya zorluyor, bu sebepten bazı şeyleri sorgulamadan bu işe girmeyeceğim, eğer sizin tahmininizde olduğu gibi, (bir arkadaş daha böyle anlatmıştı bana) piston kol burcundaysa sorun, sadece bunları değiştirterek sorunu çözmüş olurmuyum. yada motor sökülmüşken illa yaptırmam mı gerekir.
birde, ben bu aracı 1-2 gün çalıştırmazsam, ilk çalıştırmada, motor ısınana kadar ne kadar deviri arttırırsam artırayım ses yapmıyor. gayet sessiz çalışıyor. ama motor ısınınca 2000-2500 devirden sonra ses başlıyor. şimdi benim tahminim yağ ısınıp inceldiğinde bu ses ortaya çıkıyor. ilk iş yağı değiştirip 20-50 yağ koydurmak olacak, bakalım oz zaman ne yapacak, bütün ihtimalleri deneyip öyle motoru söktürmek istiyorum, çünkü aracım yağ hiç yakmıyor...
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
Araç: Yaris
Kan Grubu: A-
Model Yılı: -
482 kere teşekkür etti
760 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Aralık 07, 2009, 09:46:35 »
Murat bey şunuda unutmayın motor ısındığında metal parçalar genleşir, soukta ise büzülür,
Corolla E12 MK9 Facelift 3ZZ-FE :
http://www.cardomain.com/ride/2922589/2005-toyota-corolla/
Yaris XP13 D4D MMT :
http://www.cardomain.com/ride/4008460/2012-toyota-yaris/
(Gizli Üye)
ゴールドメンバ
Kişiselleştirmeyelim :)
Kilometre: 150
Model Yılı: '21
119 kere teşekkür etti
206 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Aralık 07, 2009, 10:15:56 »
Umarım en az hasarla (maddi olarak) sorununuzu çözersiniz. İkinci el araç alırken mutlaka iyi bir usta ile ya da serviste kontrol ettirmek gerek.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Aralık 07, 2009, 16:02:00 »
inşallah bu akşam açıksa eğer, yağı 20 50 ile değiştireceğim, yağ filtresini daha önce almıştım, birde yağı koyduktan sonra, resurs marka motor katkısı koymaya niyetim var, kullanan bazı arkadaşlar, sesi azaltacağını söylüyor. sonuçları burdan bildireceğim.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #17 :
Aralık 07, 2009, 20:52:23 »
kemal abi fıkra süperdi ama
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Aralık 08, 2009, 11:56:22 »
Tekrar merhaba, dün akşam yağı değiştirttim, çıkan yağ resmen simsiyahtı. 20-50 po lpg yağı kondu 4lt ve po nun kaliteli lpg katkısı eklendi. ilk 10 dk yine sessiszdi motor, sonra öncekinden daha az olmak üzere vuruntu oluştu. anlaşılan ya böyle bineceğim yada, en kısa zamanda sökülecek motor..
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Carina
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Aralık 08, 2009, 22:57:57 »
üzüldüm ne deyim, corona gibi bir araç alıyorsun, en çok sefasını süreceğin kısmı motoru ve tabii hızlanması, ama sen basamıyorsun:(
suçu kendinde arama, satan adam suçlu, satarken uyarması lazımdı, bence sütle büyütmemişler o yaratığı:)
aslında bu tip toplum haşerelerinin azını burnunu kırmak lazım.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu: