Gönderen Konu: Vestel Tft-lcd Tv  (Okunma sayısı 8952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Vestel Tft-lcd Tv
« : Ocak 09, 2007, 09:11:38 »
vestel millenium serisi televizyonlarda kampanya yapmış..
eskiyi 450 ytl ye sayıyolar ve yenisini bu fiyatı düşerek satıyolar..
bende millenium 32750 serisini beğendim fiyatı 1698 ytl.. fiyatıyla ve boyutuyla piyasadaki en ucuz lcd tv..
bu lcd hakkında ki düşünceleriniz bnm için önemlii...
kullanışlı olurmu??
vestele ne kdr güvenilir??
bu lcd hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olsun??
yada özelliklerini bilen ve takip eden arkadaşlar başka bi marka önersingörüşleriniz benm için önemlii????
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Toyota Club Türkiye

Vestel Tft-lcd Tv
« : Ocak 09, 2007, 09:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2007, 14:00:52 »
Kendi adıma konuşmam gerekirse Vestel almazdım. Kendimi bildim bileli o markaya karşı bir antipatim, ön yargım var. Nitekim diğer cihazlarından alıpta sorun yaşayan bir çok kişi tanıyorum. Ama Vestel Lcd alan tanıdığım hiç yok. O yüzden birşey diyemem. Ancak başka marka olarak LG, Samsung, Philips tavsiye edebilirim. Geçenlerde bir arkadaşa almıştık 37" LG. Fiyatı 3.800 ytl civarı idi. Çok güzel bir cihaz. Yanında da Hard diskli uydu alıcısı vermişlerdi hediye.

Size tavsiyem satın alma kararınızı verirken, kontrast oranı, çözünürlük, bağlantı çeşitliliği, HDTV desteği (artık hepsinde standart gerçi) gibi kriterlere dikkat etmenizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2007, 16:51:39 »
Vestel konusunda Günal arkadaşla hem fikirim Vestel bence de sağlamlık üzerinde pek durmayan bir marka gibi geliyor bana çok üretip ortalama sağlamlık ta malları uygun fiyata çok kazanmanın peşinde gibi geliyor. Bir Sony, Philps, JVC, panosonic daha farlı adamlar kalite uretmenin peşimdeler gibi geliyor bana Bunlar benim görüşüm.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2007, 23:59:50 »
Vestel Manisa 'da LCD departmanında kuzenim mühendis olarak çalışıyor. Anlattığına göre iç ünite ve kartlar tamamen yurtdışından (uzakdoğu) geliyor. Toshiba da bu tesiste hazırlanıyor ama Toshiba üretimi için arada japonlar gelip denetim yapıyormuş, bende eski model philips vardı, dış plastiğini beğenmedi ama içine biraz bakınca kaliteli malzeme içerdiğini söyledi. Anladığım şu, Vestel sürekli yeni modeller üretiyor, ama  iç malzemede problemlemler olabiliyor, bu anlaşılıp düzeltilene kadar yeni bir model çıkıyor vs.

Ben philips lcd kullanıyorum memnunum. Bir arkadaşın plasmasında bir problem oldu ama garantiden sorunu giderdiler.  Sony fiyatları yüksek ama kampanya falan düşürürsen sony al derim. Büroda 15 yıllık sony tv var, taş gibi çalışıyor.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2007, 10:05:17 »
bnde aslında sony almak istiyorum ama çok paalı nerdeyse iki katı..
vesteli tercih sebebim fiyatının uygunluğu ama asıl bnm istediğim özellikler yok..
ben özellikle harici hoperlör çıkışı ve pc audio in özelliğinin olmasını istiyorumm..
zaten diğer hd ready,hdmı girişleri artık her televizyonda var..
önemli olan bnm istediklerim..ama işte ucuz etin yahniside böle oluyor..
yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2007, 10:25:32 »
ALINTI
bnde aslında sony almak istiyorum ama çok paalı nerdeyse iki katı..
vesteli tercih sebebim fiyatının uygunluğu ama asıl bnm istediğim özellikler yok..
ben özellikle harici hoperlör çıkışı ve pc audio in özelliğinin olmasını istiyorumm..
zaten diğer hd ready,hdmı girişleri artık her televizyonda var..
önemli olan bnm istediklerim..ama işte ucuz etin yahniside böle oluyor..[/quote]

Ben yine LG yi önereceğim. Fiyat performans olarak çok iyi ve SONY den aşağı kalır yanı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2007, 18:09:46 »
5-6  ay önce 3.5 milyara satılan 26' sony bravia  lcd tvyi doğu banktan 2.5 milyara aldım, oraya bi bakın bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2007, 20:46:05 »
serhad peki aldıın ürün avrasyamı yani garantilimi yoksa çalıntı malmı
sakın yanlış anlama..
bazen oralarda çalıntı ürün satıp kendi mağaza garantisi veriyolar.bi işede yaramıyo o garanti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2007, 22:38:06 »
tv'yi aldığım kişi, bir arkadaşımın yıllardır alışveriş ettiği bir kişi,
tv için fatura ve garanti belgesi verdi, garantide TR distribütörlerinden birinin
adı vardı - şu an yanımda değil
tv orijinal ambalajında geldi

Alıntı yapılan: özgür özkan
serhad peki aldıın ürün avrasyamı yani garantilimi yoksa çalıntı malmı
sakın yanlış anlama..
bazen oralarda çalıntı ürün satıp kendi mağaza garantisi veriyolar.bi işede yaramıyo o garanti
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2007, 01:08:28 »
Arkadaşlar LCD in teknolojisi eskidi Şimdi siz bu lafıma güleceksiniz ama maalesef öyle
Bilmiyorum biliyormusunuz Merkez üssü türkiye olan ve bir çok ülkenin ortak üs olarak kabul ettiği istanbulda 3 boyutlu tvlerin yapımına 4 yıldır devam ediliyor ve en geç 2010 yılnda satılabilir duruma gelecek bu teknoloji  ve  bu ar-ge nin başındakı uzmanlar üç boyutlu tv ler için şu nuda söylüyorlar seyredince bizler yıllarca nasıl seyretmişiz o eski 2 boyutlu televizyonları diye insanların şaşıracaklarını ve bu olayın radyodan tv ye geçiş kadar önemli olacağını söylüyorlar bunu söyleyen ben değil bu ar-ge nin başındakı uzmanlar bilim adamları  Kare şeklindeki bir sehba uzerinde görüntülü aygıtın akvaryum gibi küp şeklinde bir 3 boyutlu bir görüntü oluşacak ve çeveresinden istenildiği gibi seyredilecek.
  BU yüzden LCD leri bir an önce satmanın uğraşında firmalar Önceden Tüplü televizyonlarda yapyıkları gibi
O nedenle hiç mi hiç acele etmiyorum Yanlış anlamayın kelege gelmeye hiç niyetim yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2007, 08:19:50 »
ya adamlar japonyada ki bilimsel üslerde üretmiyolarda gelip istanbul damı üretcekler..
daa istanbulda böle bi sistem üreticek laboratuvar olduğna ben henüz inanmıyorum..
dediğin teknolojide çok uzak görünüyo..bağlantıları nasıl olcak peki bunun..
o zman bütün kablolama sistemi değişcek desene bülent..  
daa dünya tam olarak hdmi ye geçemedi buda o yzden çok zor görünüyo..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2007, 11:41:35 »
Arkadaşım bazı firmalar sony jvc vs. japonyada bu işi yürütüyorlar bir çok firmada istanbul u üs olarak kabul ederek burada yürüyüyorlar ben bunları kafamdan sımıyorum ve yakındanda takip eden bir olarak söylüyorum. Uzmanların agzından çıkanları söyledim önceki yazım da ve incelersen dediklerimin doğru olduğunu görürsün japonlar bir adım gerideler bu konuda bildiğim kadarıyla  Ama kesinlikle İstanbul üs ve bu iş 2010 yılında %100 tamamlanacak incele görürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2007, 14:25:03 »
Bülent bey, konu ile ilgili bir kaç link vermeniz mümkünse ben incelemek isterim.
Özgür'e katılıyorum. Daha HD tv ye geçmeden bu atlamanın olması tuhaf olur gibi. Yani 2010 çok yakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2007, 16:05:02 »
Aşağıda Verdiğim link herhalde olayın kafadan sıkma birşey olmadığını ispatlar bakınız lütfen üsss türkiye/ bilkent  

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/gener...aber261105.html

http://www.btcmarket.com/habergoruntule.as...um=231&katid=50

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2007, 23:05:13 »
en yeni teknoloji bu olacak gerisi yalan..

Yeni bir TV "SED"???
----------------------
Toshiba firmasınca gelistirilen ve kısaca SED(Surface-conduction Electron-emitter Display)
denen bu yeni teknoloji urunu TV ler 2006 Agustos ayında dunya pazarlarına cıkacaktır.
Buradaki sistem,panel yuzeyine elektrondan goruntu tasınması prensibidir.

Toshiba son 3 yıldır yeni bir panel uretmek uzerine calısıyodu(Sony dede benzer bir calısma vardı,suanda akıbeti belli degil)bu flatpanel denen urun Plazma ve LCD icin bir alternatif olacaktır,Toshiba bu yeni urun icin Canon la işbirligi yapmaktadır,bugune kadar yaklasık $ 200 milyon yatırım yapmıs bu SED in gelistirilmesi icin.

Keiichiro Mori(SED uretim-gelistirme takımının sefidir);basta deiger insanların kendilerine inanmadıklarını ve Plazma ile asla rekabet edemeyecegini soylediler,ancak biz buna inandık ve yolumuza devam ediyoruz,biz Toshiba olarak 90 ların sonundada CRT TV lerde yaptıgımız teknolojik yeniliklerlede bunları basardık,bu seferde basaracagız,cıkıs noktamız ise CRT nin hala Plazma ve LCD den daha kaliteli resim verdigi prensibinden hareket ettik,dolayısıyla CRT tede ne yaparızda yeni bir urun elde ederiz diye dusunuyorduk ve buna uygun calısmalar baslattık.

Canon firması SED teknigi ile 1986 yılından baslayarak gelismeler yapıyordu,ancak Canon TV işinden anlamadıgı icin kendisine bir ortak arıyordu ve boylece Canon-Toshiba firmaları SED ortak yatırımına gittiler.SED paneller aslında CRT tuplerin evrim gecirmis yeni nesilleri diyebiliriz,ancak tup gibi hantal ve genis-derin degildir,cok ince,duz yuzeyli,elektron tabancası olmayan,cok dusuk cereyan ceken bir paneldir.
Panel vakum tipli,seffaf yuzeyli,panel kenarlarında kırılmayı-bukulmeyi onleyen cubuklar bulunan bir yapıdadır.

SED paneli CRT ye gore daha parlak,golgeleme maskesi olmayan tiptedir.Contrast olarak
10.000:1 veriyor!!!dolayısıyla bu oranla rakiplerine gore cok daha mukemmel siyah renk veriyor!!! Cihazın derinligi sadece 5 cm dir,cok hafif,ornegin 50inc lik bir model yaklasık 10Kg dur.

Ayrıca bu urun icin baska yeniliklerde dusunulmektedir,ornegin;2008 de kablosuz calısan paneller,dahili HDD+Recorder lı paneller ve baska yenilikler daha...

Goruntu kalitesi olarak Plazma ve LCD lerden daha iyi,ancak yinede bazı eksiklikler vardır,ancak Toshiba firması bunları urunu piyasaya sunacagı tarihe kadar giderilecegini beyan eder.
SED paneller ısınmıyor,cihaz calıstıgında arka panele dokundugunuzda soguk oldugunu goruyorsunuz!halbuki Plazma ve LCD ler bayagı ısınıyor.Ancak panelden fan sesi gelmektedir?Toshiba firması paneli tutan cubukların daha guzel gorunur bir yapıda olmasını saglayacakmıs,ayrıca panelden gelen seside azaltmak yada tamamen yok etmek icin calısmalara baslamıstır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2007, 00:45:03 »
Yazıda açıkça belirtilmiş zaten ...

Çalışmanın uzun soluklu bir projeler dizisinin ilk aşaması olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Levent Onural, projenin 2008 Ağustosu’nda sona ereğini açıklıyor. Ancak arzu edilen niteliklerde üç boyutlu görüntüler için zaman henüz erken. Bugünkü dijital televizyon görüntülerinin netliğinde bir görüntü elde edebilmek için en azından bir on yıl yoğun katılımlı araştırma-geliştirme çalışmaları gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2007, 00:57:27 »
''YOLUN YARISINA GELDİK''

Yeni 3 boyutlu teknolojinin askeriye, tıp, kültür sanat ve eğitimde de uygulanabileceğini anlatan Onural, 3 boyutlu müzeler kurulabileceğini kaydetti. Yeni teknolojilerle donatılmış 3 boyutlu televizyonların piyasaya çıkarılması konusunda yolun yarısına geldiklerini söyleyen Onural, ''Bu proje, AB'nin 3 boyutlu televizyon konusunda ABD ve Japonya'ya rekabette gücünü artırsın diye oluşturulmuş bir proje. Rekabette birinci sıradayız. Benim kanım 3-4 yıl içinde evlerde seyredilebilir 3 boyutlu televizyonlar olacak. Adım adım bu zaten içimize giriyor'' dedi.

Onural, 3 boyutlu teknolojiyle yapılan çekimlerin izleyicideki keyfi artıracağını, 3 boyutlu televizyonun da görsel hazzı yükselteceğini kaydetti. Yeni televizyonların gözlük takma gereksinimini ortadan kaldıracağını ifade eden Onural, ''3 boyuta bakmanın vereceği keyif 2 boyutta kesinlikle yoktur. Buna bir kez dönerse gözler, bir daha geri gelmez ve herkes 2 boyutluyu yıllarca nasıl izlemişiz diyecektir. Dolayısıyla 3 boyutlu televizyonun ticari olarak yayılmaması mümkün değil'' diye konuştu.

Kaynak :  SABAH GAZETESİ  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2007, 00:58:05 »
Bilgisayarlar gibi, o gelişme hiçbir zaman bitmez. Bugün aldığınız ürün aldığınız anda zaten Amerikada falan ikinci sınıf olmuş durumdadır. Teknolojiyi bekleyerek planlarını ertelemek mantıklı değil, önemli olan ihtiyaç duyduğun şeyi, ihtiyaç duyduğunda alıp kullanmak. Sonuçta insan da gelip geçici varlık, hayatınızı ne kadar doldurursanız o kadar varsınız.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2007, 01:14:40 »
Bence ihtiyaç ve istekleri birbirine karıştırmamalı insanlar ihtiyaç insanların yaşamaları için gereksinimlerini karşılamasıdır. Sosyal ihtiyaçlardan olan kitap, gazete ,radyo ve tv den dünyayla bağlantımı şu anda elimdeki aletlerle karşılayabiliyorsan ve alacağım üst model  aletlerde aynı işten fazlasını yapamayacaksa onları almak ihtiyaç değil istek ve hevesten başka birşey değildir. Tabii para çoksa harcıyacam diyorsanız başka .

Bence ihtiyaç ve istekleri birbirine karıştırmamalı insanlar ihtiyaç insanların yaşamaları için gereksinimlerini karşılamasıdır. Sosyal ihtiyaçlardan olan kitap, gazete ,radyo ve tv den dünyayla bağlantımı şu anda elimdeki aletlerle karşılayabiliyorsan ve alacağım üst model  aletlerde aynı işten fazlasını yapamayacaksa onları almak ihtiyaç değil istek ve hevesten başka birşey değildir. Tabii para çoksa harcıyacam diyorsanız başka .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Vestel Tft-lcd Tv
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2007, 01:22:25 »
Siz bilirsiniz  Ama 5 yıl da 10 yıl da beklesek, sonuçta hayattan giden bir 5 yıl ve on yıl bu. Ve o beş ve onlardan çok fazla yok elimizde. Demek istediğim buydu.
--dünya dönüyor--